Resultaten x

Deze talenten uit eigen opleiding debuteerden dit seizoen in de Eredivisie

De Eredivisie is een kraamkamer van talent. Daar waar spelers als Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie groot zijn gebracht. Hoewel het niveau achteruit is gegaan, komt er elk jaar weer talent door. Welke jeugdspelers debuteerden dit jaar in de Eredivisie? Om meegenomen te worden moeten spelers minimaal twee seizoenen in de jeugd van het desbetreffende team hebben gevoetbald. Deze week deel 2.
15-05-2018 13:41 door Tim Beck

ADO Den Haag (2 debutanten)

ADO Den Haag verraste afgelopen seizoen vriend en vijand met een zevende plaats. In de play-offs kwam het frisse spel er niet meer uit, maar toch kunnen de Hagenaars terugkijken op een meer dan geslaagd seizoen. Niet in de laatste plaats vanwege een paar debutanten uit eigen opleiding. Shaquille Pinas maakte dit seizoen zijn debuut bij ADO Den Haag. De verdediger deed vervolgens een hoop stof opwaaien, omdat hij zijn contract in eerste instantie niet wilde verlengen. Pinas heeft in zijn jeugd een wat opvallend loopbaanverloop gehad, maar speelde enkele seizoenen in de jeugd van ADO Den Haag. Ook Delano Ladan maakte dit seizoen zijn eerste opwachting. Dat was direct in de openingswedstrijd tegen FC Utrecht. Thijmen Goppel en Mats van Kins zijn niet meegenomen, omdat zij pas later de overstap maakten naar de Hofstad.

sc Heerenveen (1 debutant)

Kik Pierie speelde vorig seizoen al in het eerste van sc Heerenveen tijdens de play-offs, maar er stond nog geen Eredivisiewedstrijd achter de naam van de talentvolle verdediger. Maar dit seizoen veroverde hij een basisplaats en inmiddels is hij niet meer weg te denken bij de Friese club. Pierie wordt gezien als iemand met de mogelijkheden om het Nederlands elftal te halen. Jizz Hornkamp kwam de laatste weken ook aan bod bij Heerenveen, maar speelde nog niet in de Eredivisie.

Sepp van den Berg

PEC Zwolle (4 debutanten)

Mike Hauptmeijer maakte dit jaar zijn eerste minuten in de Eredivisie. En dat direct tegen kampioen PSV. De keeper maakte een nerveuze indruk, maar zijn debuut voor PEC Zwolle kan niemand hem meer ontnemen. Daarnaast maakte Sepp van den Berg veel indruk bij de Zwollenaren. De rossige verdediger is pas zestien jaar maar voetbalde bij vlagen alsof hij al jaren deel uitmaakte van de eerste selectie van PEC. Daarnaast beleefden ook Sander van Looy en Rogier Benschop hun ontgroening op het hoogste niveau.

Heracles Almelo (0 debutanten)

Bij Heracles Almelo maakten wel enkele relatief onbekende namen hun opwachting, maar niemand kwam uit de eigen jeugd. Wel is duidelijk dat Heracles Almelo graag scout in het amateurvoetbal. Twee jaar geleden haalden de Tukkers al Reuven Niemeijer en dit seizoen stroomde Niels Leemhuis door.

Excelsior (1 debutant)

Op de valreep van het seizoen was er toch nog een debutant te verwelkomen bij Excelsior. Eind april viel Marouane Afaker in de negentigste minuut in tegen PEC Zwolle. De aanvaller mocht in de zomer al meetrainen met de eerste selectie, maar moest lang wachten op zijn debuut.

FC Groningen (3 debutanten)

Trainer Ernest Faber zag op de helft van het seizoen het gebrek aan inzet bij gearriveerde spelers met lede ogen aan. Daarom ging de oefenmeester verder met enkele talentvolle jongens uit eigen opleiding. Bijvoorbeeld Tom van de Looi en Ludovic Reis. Dit tweetal stond meermaals in de basis en maakte een uitstekende indruk. Ook Tim Freriks maakte zijn eerste opwachting. FC Groningen beschikt over nog wel enkele jonge talenten, maar Amir Absalem, Lars Kramer en Michael Breij genoten hun opleiding bij een andere club.

Tom van de LooiCover ELF Voetbal magazine, Winterstopspecial ELF Voetbal: Ajax, PSV, Vilhena, Slutskiy, Rekik en Denswil!Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Arsenal mengt zich transferstrijd rond PSV-ster Lozano'
jukebox Laatste: De Jukebox: Istvan Bakx (Go Ahead Eagles)
boulevard Laatste: Mevrouw Ter Stegen showt haar gewaagde bikini
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Didier Drogba?
cultheld Laatste: Hoe een cultheld tienerzwangerschappen bestrijdt via condooms met guavesmaak
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Anastasia Kostenko
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: FC Utrecht - Ajax
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <