Resultaten x

Wat is de situatie rondom PSV-target Junior Edmilson?

Volgens Voetbal International heeft PSV een mogelijke opvolger voor Hirving Lozano in zijn hoofd. Mocht de Mexicaan vertrekken, richten de Eindhovenaren hun pijlen op Junior Edmilson, een Braziliaanse buitenspeler van Standard Luik. Hoe realistisch is de komst van deze man?
15-05-2018 20:23 door Nick de Jager

De blik van voormalig PSV’er Marc Degryse verraadt optimisme. Hij wordt gevraagd naar het waarom achter de goede prestaties van Standard Luik in de kampioensplay-off van het Belgische voetbal. “Door die twee cowboys, hè? Ze spelen een ongelooflijke play-offs”, zegt Degryse in gesprek met een voetbalwebcast van Het Laatste Nieuws. “Ze voetballen vrijuit, alsof het een training is. De tegenstander begint erdoor te bibberen op de een of andere manier.” Met de cowboys worden twee sterkhouders bedoeld: Mehdi Carcela en Edmilson Junior.

Standard Luik verloor de strijd om het kampioenschap aan Club Brugge, maar kan komende zondag in de uitwedstrijd tegen Charleroi de tweede plaats veiligstellen. Dat levert kwalificatie voor de voorronde van de Champions League op, wat binnen Luik als een meer dan verdienstelijke prestatie wordt gezien. Sinds 2014 eindigde de club nooit zo hoog. Voor een groot deel is die goede klassering te danken aan het bovengenoemde tweetal. Carcela is een speler met een aanzienlijke reputatie in het Belgische voetbal, Junior Edmilson de verrassing die opkomt als een komeet. Met zeven doelpunten in negen wedstrijden was de bijdrage van laatstgenoemde in de play-offs aanzienlijk.

PSV

Vanuit dat kader is de interesse van PSV begrijpelijk. De Eindhovenaren zullen bij een eventueel vertrek van Lozano of Steven Bergwijn de transfermarkt op moeten, en de Braziliaan is door een clausule in zijn contract relatief betaalbaar. Volgens Het Nieuwsblad ligt die clausule op drie miljoen euro; Standard beweert zelf dat hij hoger ligt. Hoe dan ook is het bedrag een schijntje van de potentiële marktwaarde waarmee de Braziliaan op dit moment balt. Niet voor niets probeert de Waalse club intensief het contract van Junior Edmilson open te breken. De buitenspeler lijkt er tot nu toe niet heel happig op.

Een scorende buitenspeler voor een zacht prijsje, PSV zegt er hoogstwaarschijnlijk geen nee tegen. Maar er zijn meer kapers op de kust. Volgens diverse Belgische media zit Anderlecht al een paar maanden intensief achter Junior Edmilson aan. Bovendien wordt hij aan deelname voor het WK gelinkt. Junior Edmilson heeft sinds een paar jaar een Belgisch paspoort en zou in de gaten worden gehouden door bondscoach Roberto Martínez. In zijn schaduw zullen veel Europese clubs meekijken. De vraag is of PSV op tijd is, als de club eerst moet wachten op een verkoop van Hirving Lozano.

Op het eerste oog lijkt Junior Edmilson een prima opvolger voor Lozano of Bergwijn. Of het tot een transfer naar Eindhoven zal komen, kan men zich durven af te vragen. Wellicht is de strijd voor de Braziliaan al afgelopen, voordat PSV zich erin kan mengen.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <