Resultaten x

De zoektocht van AZ naar een nieuwe reservedoelman

Door de constante geruchtenstroom rondom aanvallers Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh zou je bijna vergeten dat AZ deze zomer ook afscheid neemt van twee keepers. De Alkmaarders mogen als eerst op zoek naar nieuwe doelverdedigers die komend seizoen in de schaduw opereren van Marco Bizot.
16-05-2018 16:00 door Cas Broxterman

Dat AZ voortborduurt op het voorbije seizoen, met Bizot onder de lat, lijkt niet meer dan logisch. De goalie kende een sterk seizoen in Alkmaar, groeide zelfs uit tot international. Hij bracht wat de vorige eerste keepers zoals Esteban en Sergio Rochet niet deden: een sterke communicatie met de spelers voor hem en zekerheid onder de lat.

Tegelijkertijd is dat een situatie waarmee Gino Coutinho en Nick Olij niet gelukkig waren. Voor beiden heeft er dit seizoen geen moment van glorie ingezeten in de eredivisie. Voor Coutinho als routinier is dat lastig, omdat hij in de nadagen van zijn carrière lekker wil voetballen. Voor Olij is dat lastig, omdat hij in de beginjaren van zijn carrière zoveel mogelijk vlieguren op een zo hoog mogelijk niveau wil maken.

Alles bij Jong AZ
Beide keepers hebben aangegeven dat ze deze zomer weggaan uit Alkmaar. Olij zei in een interview met de fanpagina van AZ dat de club bezig is om een nieuwe doelman te halen, die komend seizoen alle wedstrijden in Jong AZ gaat keepen. Daarmee zou je kunnen uitsluiten dat de 17-jarige Jasper Schendelaar (hoofdfoto) nog te licht is bevonden voor die rol.

Schendelaar kreeg als 15-jarige de kans om zich te laten zien in een oefencampagne van het eerste elftal. Hij heeft er nu een seizoen, verdeeld over Onder 19 en Jong AZ op zitten. De piepjonge goalie heeft nog een contract tot medio 2019. Komend jaar zal hij idealiter een volgende stap in zijn ontwikkeling maken.

Jasper Schendelaar in 2016 bij een oefenduel met de Polderse Selectie.

Het helpt daarbij niet mee dat AZ naar nieuw spelersmateriaal lijkt te zoeken. De club heeft onder andere interesse in Rody de Boer, een 20-jarige doelman van Telstar die regelmatig bij de selectie van Jong Oranje zit. De Boer stond het hele seizoen onder de lat in Velsen-Zuid en kan een volgende stap maken. In de winter werd hij met clubs als Watford, Bournemouth en FC Augsburg in verband gebracht.

Zolang er geen concrete aanbiedingen voor Weghorst en Jahanbakhsh komen, kan AZ zich volledig op het binnenhalen van nieuwe keepers richten. Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 11 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Leonid Slutsky haalt gebroeders Berezutsky bij staf Vitesse'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... John Terry?
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
elf voetbal betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Nederland - Frankrijk
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Sofía Zámolo
boulevard Laatste: Naaktmodel steunt Real Madrid nog volop
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <