Resultaten x

Meijer: “Niet opgelucht, maar verbaasd over Almere”

Wie aan De Graafschap denkt, komt al snel bij Rogier Meijer uit. De middenvelder werd zelf in Doetinchem geboren en speelde tussen 2005 en 2014 in het eerste van de Superboeren. In zijn jaren op de Vijverberg dwong De Graafschap tweemaal promotie naar de Eredivisie af. Zondag weten we of de ploeg na twee jaar absentie weer op het hoogste niveau terugkeert. ELF Voetbal sprak met Meijer.
17-05-2018 12:58 door Jan Willem Spaans

Dat hij intussen trainer van NEC onder 19 is doet niets aan zijn voorkeuren af. Meijer woont nog steeds in Doetinchem en volgt zijn ploeg op de voet. Wat doet het met de Achterhoek als De Graafschap promoveert? “Nou ja, je merkt wel dat er veel meer belangstelling ontstaat dan in de eerste divisie. Het stadion is voor zondag al uitverkocht, bij promotie zal dat iedere week zo zijn”, legt hij uit. De cijfers wijzen zijn gelijk uit: Eredivisievoetbal op de Vijverberg is doorgaans goed voor meer dan tienduizend supporters.

Hoewel Meijer in dienst van De Graafschap twee keer promotie afdwong, heeft hij minder gelukkige herinneringen aan de play-offs. Hij werd twee keer kampioen van de Jupiler League, maar degradeerde via de nacompetitie ook tweemaal weer naar diezelfde competitie. De beelden van zijn dochter die hem troost na de uitschakeling door FC Den Bosch in 2012 zorgden in heel Nederland voor vertedering. “Dat bewijst hoe dicht het bij elkaar ligt. Ploegen uit de Jupiler League hebben vaak niets te verliezen, die spelen heel onbevangen.”

 

Dat werd zondag nog maar eens duidelijk. Waar vriend en vijand verwachtte dat Roda JC de laatste horde richting Eredivisie zou vormen, zorgde Almere City voor een gigantische stunt door in Limburg met 1-2 te gaan winnen. Daardoor leidt de weg naar boven nu door het Yanmar Stadion, langs de nummer 9 van de Jupiler League. Is dat een opluchting voor de club? “Niet echt. We hebben in de onderlinge wedstrijden gezien dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Maar natuurlijk had iedereen gedacht dat Roda JC de tegenstander zou zijn. We zijn niet opgelucht, maar wel verbaasd dat Almere de tegenstander is. Dat is toch een ploeg waar je misschien favoriet tegen bent.”

Wat zou Meijer als ervaringsdeskundige willen zeggen tegen Henk de Jong en zijn ploeg? “Volgens mij hoef ik niet zoveel te zeggen. De ploeg weet daar volgens mij wel de juiste balans in te vinden. Aan de ene kant presteren, maar aan de andere kant moet je er ook van genieten, want zo vaak speel je dit soort wedstrijden niet”, aldus Meijer. Dat hij zondag zelf gaat kijken is eigenlijk de moeite van het stellen van de vraag niet waard.

'Wi-j komt altied weer terug', luidt de gevleugelde uitspraak in Doetinchem. Zo is het maar net. FC Volendam had lang de naam, maar de Heen en Weer ligt al sinds 2009 ongebruikt in het Noord-Hollandse water. De Graafschap promoveerde in de afgelopen veertien jaar vier keer en gaat op voor de vijfde. Gelooft Meijer in een goede afloop tegen de ploeg van Jack de Gier? “Jazeker, ik denk dat er een goede kans is. Zeker omdat de tweede wedstrijd thuis is. Als het lukt zal het een mooi feest worden.”

 Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'PSV bepaalt vraagprijs voor sterspeler Hirving Lozano'
quiz Laatste: Wat weet je van de topper tussen PSV en Ajax?
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <