Resultaten x

Deze WK-ploegen kwamen als beste door de voorbereiding heen

Met het WK om de hoek worden de allerlaatste oefenwedstrijden afgewerkt. Landen zoals België, Zuid-Korea, Japan en Polen komen maandag of dinsdag nog in actie. De andere ploegen zijn al afgereisd naar Rusland na een afgeronde voorbereiding. Welke ploegen kwamen de afgelopen twee weken het beste door?
11-06-2018 19:08 door Thijs de Bruijn

Brazilië

Brazilië - Kroatië          2-0

Oostenrijk - Brazilië     0-3

Nadat de Brazilianen in maart al met 1-0 van Duitsland wisten te winnen, werd er ook in de afgelopen weken weer gewonnen. Op 3 juni moesten de Kroaten er als eerste aan geloven. Na doelpunten van Neymar en Roberto Firmino gaf het scorebord op Anfield een 1-0 uitslag aan. Kroatië, dat hoge ogen hoopt te gooien op het WK, had geen schijn van kans tegen het sterke team van bondscoach Tite.

Oostenrijk, dat niet naar Rusland zal afreizen, was aan een uitstekende serie overwinningen bezig voordat het de Brazilianen trof. Zo werden Duitsland en Rusland verslagen. Brazilië had echter weinig moeite met de Oostenrijkers. Opnieuw een doelpunt van Neymar, een doelpunt van Gabriel Jesus en een raak schot van Philippe Coutinho zorgden voor een 3-0 overwinning.

Er vonden geen controversiële gebeurtenissen noch vervelende blessuregevallen rondom de selectie van Tite plaats. Door de strakke WK-aanloop lijken de kansen op een eindoverwinning dan ook steeds groter te worden. Een herhaling van 2002 is in ieder geval het hoofddoel.

Marokko

Slowakije - Marokko     1-2

Estland - Marokko 1-3

Na de 3-1 overwinning op Estland zaterdagavond is Marokko een jaar lang ongeslagen gebleven. Tien wedstrijden op rij werden al niet meer verloren door de Atlasleeuwen. De laatste twee wedstrijden ter voorbereiding op het WK werden zelfs gewonnen. 

De problemen tussen belangrijke schakel Hakim Ziyech en bondscoach Hervé Renard zijn inmiddels in rook opgegaan. Bovendien is alle commotie rondom de ploeg verdwenen. Het Noord-Afrikaanse team lijkt goed op elkaar ingespeeld en zal met een uitstekend gevoel afreizen naar Rusland.

Australië

Australië - Tsjechië     4-0

Hongarije - Australië  1-2

Bert van Marwijk heeft de zaakjes keurig op orde in Australië. Nadat de Nederlandse oefenmeester Saoedi-Arabië aan het voetballen kreeg, lukt het hem nu ook om Australië naar een hoger niveau te tillen. De goede resultaten staan hiervoor symbool.

Vooral de 4-0 overwinning op Tsjechië was spectaculair. Met een uitblinkende Aaron Mooy en Mathew Leckie aan Australische zijde werden de thuisblijvers uit Tsjechië bij vlagen weggespeeld. Vervolgens wisten ook de Hongaren geen overwinning te boeken tegen het op papier zwakkere Australië.

Na een goede voorbereiding lijken de kansen op groepsoverleving voor de Socceroos gestegen. Al zal het voor Van Marwijk en zijn mannen een zware klus worden om Frankrijk, Peru en Denemarken te verschalken.

Zwitserland

Spanje - Zwitserland   1-1

Zwitserland - Japan    2-0

Zwitserland zal met veel vertrouwen afreizen naar Rusland. Vooral het gelijkspel tegen Spanje zal een goed gevoel geven. In de wedstrijd, die op 3 juni werd afgewerkt, waren de Zwitsers zeker niet kansloos. Uiteindelijk was het rechtsback Ricardo Rodriguez die de 1-binnenschoot na de 1-0 van Alvaro Odriozola.

De overwinning op Japan was zeer zakelijk. Met twee goede wedstrijden achter de rug kunnen de Zwitsers dus met een goed gevoel aan de aftrap verschijnen in zijn eerste groepswedstrijd tegen Brazilië.

 

 Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <