Resultaten x

Interview Stefan de Vrij: "Internazionale wilde mij het liefst hebben"

De Serie A wordt steeds populairder. De rij van nieuwkomers kreeg dinsdag een enorme boost met de komst van Cristiano Ronaldo. Ook het contingent Nederlanders in de Italiaanse profcompetitie stijgt. Stefan de Vrij wisselde binnen de Serie A van club. Hij ging van Lazio Roma naar Internazionale. "Ik geloof in het project dat zij voor ogen hebben."
11-07-2018 15:10 door Aaron Deckers

"De ambities van de club reiken verder dan de Serie A. Dat is voor mij als speler ook iets waar ik naar uitkijk", vertelde de 36-voudig Oranje-international zojuist tijdens zijn presentatie in Milaan, waar ELF Voetbal bij aanwezig was. Via een prachtige video werd hij aan het publiek gepresenteerd. De Vrij werd daarin neergezet als een metselaar. In vloeiend Italiaans sprak hij de aanwezige media toe.

"De afgelopen maanden meldden zich vele clubs bij me. Dat ik voor een binnenlandse transfer heb gekozen, heeft vooral te maken met het feit dat Internazionale liet blijken mij het liefst te hebben. Zij presenteerden hun toekomstplannen en ik geloof in het project dat zij voor ogen hebben. Dat komt ook mede door coach Luciano Spalletti, die me ook duidelijk liet merken er graag bij te hebben", aldus de al fit uitziende Nederlander.

Cristiano Ronaldo

Dinsdag kreeg de Serie A verrassend versterking van Cristiano Ronaldo. De Portugese superster wisselt Real Madrid voor ruim honderd miljoen euro in voor Juventus. "De transfer van Cristiano Ronaldo naar de Serie A is natuurlijk fantastisch voor het Italiaanse voetbal, maar meer dan dat kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Hij wordt een concurrent. Maar ik ben daar niet echt mee bezig. Ik richt me op dit moment natuurlijk op Internazionale. We zijn sinds maandag in ons trainingskamp en tot nu toe verloopt alles hier volgens wens. Al betekent een nieuwe club ook dat ik mezelf aan enkele zaken moet aanpassen. Dat zal in de komende weken gebeuren."

De ambities van Internazionale spreken De Vrij aan. "Die gaan verder dan de Serie A en dat is voor mij als speler ook iets waar ik naar uitkijk. We willen meestrijden in alle competities. Ik heb ook al het geloof dat we met de spelers, die we op dit moment hebben, in staat zijn om overal op het hoogste niveau mee te kunnen spelen. Met Spalletti beschikken we over een coach die tactisch zeer sterk is en ons waarschijnlijk in meerdere formaties zal laten gaan spelen."

Welke formatie heeft zijn voorkeur? "Voor mij maakt dat persoonlijk niet uit, omdat ik zowel in een formatie met drie als met vier verdedigers kan spelen." Dat bewees de in Ouderkerk aan den IJssel geboren speler al vele malen in het Nederlands elftal. Op het WK van 2014 werd hij nog uitgeroepen tot 'Beste verdediger van het WK'. 

Nummer 6

De Vrij gaat in Milaan spelen met het nummer 6. Even wennen, nadat hij in het verleden overal met nummer 3 speelde. Dat nummer mag bij Internazionale echter niet meer gebruikt worden, nadat het in 2006 werd opgedragen aan oud-Inter speler Giacinto Facchetti. De Vrij vindt het nummer 6 geen probleem. "Het nummer 6 heb ik ook altijd gewaardeerd, dus vandaar dat ik voor dat nummer heb gekozen."

Met dit statement liet de nog altijd maar 26-jarige verdediger wederom zijn in Italië gewaardeerde nuchterheid zien. Een van de redenen waarom de Italiaanse media overtuigd is van zijn kracht op het veld als in de kleedkamer. "Ik zou niet meteen zeggen dat ik een grote leider ben. Bij alle teams, waar ik gespeeld heb, ben ik altijd alleen maar bezig geweest om beter te worden en waar het kan ook teamgenoten hierin mee te nemen. Uiteindelijk kun je prijzen alleen samen winnen. Bij Internazionale zal ik dan ook hetzelfde blijven doen als dat ik deed bij Feyenoord, Lazio of het Nederlands elftal."

Internazionale blijft de komende tien dagen nog intern trainen. Tussentijds staan er enkele oefenwedstrijden op het programma, waarna de competitie op 19 augustus begint. 
 Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 11 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Leonid Slutsky haalt gebroeders Berezutsky bij staf Vitesse'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... John Terry?
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
elf voetbal betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Nederland - Frankrijk
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Sofía Zámolo
boulevard Laatste: Naaktmodel steunt Real Madrid nog volop
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <