Resultaten x

Hoe het WK de Aad de Mos Show werd: vloggen met focaccia, kip en haring

Het einde van het WK in Rusland nadert en daarmee ook de WK-analyses van Aad de Mos (71) op Twitter en Instagram. De Hagenaar begon zijn vlogs met voorspellingen en analyses vanaf zijn vakantieadres in Ibiza en kreeg naar eigen zeggen heel veel positieve reacties op zijn bijdragen. Na het WK wil De Mos zijn vlogs voortzetten in combinatie met zijn werk als analist bij Ziggo Sport.
12-07-2018 15:00 door Guus Hetterscheid

Op de middag na de halve finale tussen Kroatië en Engeland zit Aad de Mos met zijn vrouw en kleinzoon in de zon op een terrasje in het Belgische Brasschaat. Al bellend en etend vertelt de oud-trainer van onder meer Ajax, KV Mechelen, PSV en Vitesse dat hij de Belgische tv-persoonlijkheid Carl Huybrechts heeft geappt of hij samen met hem een filmpje wil opnemen voor zijn social media-kanalen. Huybrechts weet nog niet of dat vandaag lukt, geeft De Mos, @aad300 op Twitter en Instagram, aan.
 


Loempiaatje, harinkje of kippetje

Het is oppasdag, vertelt De Mos. "Elke woensdagavond en donderdagochtend komt onze kleinzoon bij ons. Dan gaan mijn vrouw en ik met hem naar Brasschaat. Maar in de loop van de dag komt er gewoon weer een filmpje online. Of ik ga live. Sinds ik met de vlogs ben gestart krijg ik veel positieve reacties. Ze worden goed bekeken. Ik was al wel bekend met Twitter, ik werd zelfs eens Voetbaltwitteraar van het jaar bij Staantribune, maar Instagram was nog nieuw voor mij. Daar zitten alle jongeren van nu. Instagram biedt nog meer mogelijkheden dan Twitter. Het was wel even wennen, op Instagram kunnen geen filmpjes van langer dan een minuut. Daar moet ik dus rekening mee houden. De optie om live te gaan is ook erg leuk voor directe interactie met alle volgers en dan heeft mijn vrouw ook pauze", aldus De Mos lachend.

Het idee om te vloggen over het WK ontstond vorige maand op Ibiza, na een gesprek met zijn vrouw en zijn schoonzoon. "Mijn vrouw is nu de cameravrouw. Dat doet ze heel goed. Ze zit nu naast mij en moet lachen als ik dit zeg. Ze kiest ook altijd de setting waarin ik sta. De ene keer bij het zwembad, thuis op de bank of in de tuin voor fleurige bloemmetjes. We maken ook filmpjes op de markt in Eindhoven. We komen daar iedere week, vaak na het sporten, voor een loempiaatje, harinkje of kippetje. Op woensdag en zaterdag halen we bij Fons van der Berg de beste kip van Nederland en bij John Korenhof de beste haring van Nederland. We komen ook veel bij de Marktbakker. Dat zijn allemaal mensen waar we normaal ook komen, dus die filmpjes zijn gewoon heel spontaan. Voor het WK sprak ik ook met die gasten over voetbal. Alleen filmen we het nu. Die gasten vinden de extra publiciteit alleen maar mooi. Alleen roepen nu andere marktlui al of ik ook een keer bij hen wil vloggen, haha. Wat dat betreft is het maar goed dat het nu WK bijna voorbij is. Dan hoef ik niet alle kraampjes af te gaan."
 


Computervoetbal versus passie

Tot zondag, de dag van de finale, blijft De Mos vlogs opnemen. "Zaterdag hebben we nog de troostfinale tussen België en Engeland, hè? Dat wordt de Premier League tegen de Premier League. Al kunnen ze wat mij betreft dat soort wedstrijden om de derde plaats afschaffen. Niemand zit daar op te wachten. Of ik wel ga kijken? Ja. Voor en na de wedstrijd en in de rust ben ik ook weer online. Ik kijk meer uit naar de finale. Ik heb Kroatië voor het WK als grote outsider voor de wereldtitel genoemd, maar ik ben bang dat Frankrijk er toch met met de cup vandoor gaat."

Genieten van Frankrijk doet De Mos niet. "Ze spelen op z'n Deschamps: behoudend, berekend computervoetbal. Dan spreekt het spel van de Kroaten mij meer aan. Daar zit meer passie en beleving in. De finale wordt een gesloten wedstrijd. De Kroaten zullen het spel moeten maken en de Fransen moeten het doen met stilstaande situaties. Ik verwacht een veldslag in Moskou. Ik denk dat Mbappé het erg moeilijk krijgt tegen Lovren en die knipoog-Kroaat, Vida. Het zou voor het voetbal geweldig zijn als Kroatië wint. En ook al wint Frankrijk de cup, van dit WK blijft vooral het spel van de Kroaten mij bij. En dat van de Belgen. Ik hoop dat de Kroaten weer met het geweer op de rug spelen. Je ziet aan die gasten dat ze vreselijk honger hebben. Jongens als Modric, Rakitic, Perisic en Mandzukic hebben persoonlijkheid. Dat hadden die Engelsen totaal niet. Ik vond Engeland helemaal niets. Kroatië heeft wel echte kerels, jongens uit de oorlog. Voor mij is Luka Modric nu al de beste speler van het WK. Hij stond altijd op als het nodig is en toont zich nog meer een leider dan bij Real Madrid. Hij kan dit jaar de Gouden Bal winnen."

Vervolgvlog

Na het WK wil De Mos graag door met zijn vlogs. "We moeten nog even kijken hoe we dat gaan doen. Ik heb ook mijn werk als analist bij Ziggo Sport. Ik hoop dat te kunnen combineren. Ik vind het uiteindelijk gewoon leuk om te doen en de reacties zijn ook positief, online en op de markt. In de voetbalwereld gebeurt altijd iets, dus genoeg om over te praten. Ook na het WK. Zolang mijn vlogs worden bekeken en ik er plezier in heb blijf ik het doen. Er zijn nog zat leuke locaties om vlogs op te nemen. Heb je genoeg? Mijn kleinzoon begint te huilen."

 Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 4 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <