Laatste nieuws
23.01Atalanta completeert flinke stunt tegen Liverpool, ook Feyenoord-beul stoot door
22.59Leverkusen zet succesreeks voort dankzij Frimpong, ook Roma door
22.58Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
22.57Frimpong houdt unieke reeks Leverkusen in stand
22.56Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
22.55Atalanta knikkert Liverpool uit Europa League ondanks nipte nederlaag
22.54Stunt Liverpool blijft uit: Jürgen Klopp vertrekt zonder Europese prijs
22.52VI Live: Marseille en Benfica gaan verlengen
22.52VI Live: Leverkusen zeker van halve finale dankzij Frimpong
22.52Nieuwe comeback Liverpool blijft uit: Klopp moet karig afscheid vrezen
22.40VI Live: Marseille dwingt Benfica in slotfase op de knieën
22.29Rood voor Roma: Leão kermt van de pijn na flinke zaag op de enkels
22.24Van Hooijdonk begrijpt niets van ‘Martínez-regel’: ‘Vrijbrief om te klootviolen’
22.20Emiliano Martínez laat zich weer zien: tweede geel in penaltyserie na provocaties, maar toch de held van Aston Villa
22.12Verbijstering om hoofdrol Emiliano Martínez: 'Vrijbrief om te klootviolen'
22.04'Maatsen wil weg bij Chelsea, Bayern gaat voor vertrek Musiala liggen'
21.59Bizar: Martínez ontvangt twee keer geel, blijft staan en pakt beslissende penalty
21.49Emiliano Martínez krijgt twee keer geel maar géén rood dankzij speciale regel
21.46Emiliano Martínez krijgt tweede geel in penaltyreeks, maar mag blijven staan
21.40'Maatsen aast op transfer: Dortmund moet flinke som aftikken voor langer verblijf'
21.37Emiliano Martínez grijpt bizarre hoofdrol in penaltyserie tussen Lille en Villa
21.35Door Lille-fans verketterde Martínez pakt opnieuw hoofdrol in penaltyreeks
21.35VI Live: doelpunt Koopmeiners afgekeurd, dubbelslag Roma tegen Milan
21.35VI Live: Aston Villa na strafschoppen door tegen Lille
21.32'Dubbele strijd op komst: bekerfinalisten Feyenoord en NEC azen op Mexicaan'
21.10Geld maakt niet gelukkig, het genot van afgeschafte uitgoals en outsider Dortmund: dit waren de CL-kwartfinales
21.07VI Live: droomstart voor Liverpool bij Atalanta
21.06'AC Milan ziet hoofd jeugdopleiding van Ajax als optie na tip van Zlatan'
21.00Voormalige Duitse schandaalspits kondigt rentree aan: 'Ik weeg nu 99,4 kilo'
21.00Real gaat voor derde Clásico-winst op rij tegen Barça: €50 bij Koninklijke zege!
21.00Bijna 100 kilo zware Kruse kondigt rentree aan: 'Sporten is goed voor me'
20.55'Feyenoord en PSV krijgen enorm bedrag in Champions League, zure appel Ajax'
20.51Transformatie Kluivert pakt goed uit: 'Dit is waarom we hem hebben gehaald'
20.50Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
20.40VI Live: Aston Villa dwingt in 88ste minuut verlenging af
Resultaten x

Hoe het wachten van FC Twente eindelijk lijkt te worden beloond

De Keuken Kampioen Divisie trapt over ongeveer een maand af. Met een sterk deelnemersveld belooft de strijd om de landstitel spannend te worden. Zo hebben NEC Nijmegen, Sparta en Roda JC de ambitie om de titel te veroveren. Een club die ook aanspraak zou moeten maken op de titel is FC Twente. Al maakt de trainer van de club uit Enschede zich zorgen.
16-07-2018 20:39 door Thijs de Bruijn

"De voorbereiding van FC Twente is een groot fiasco", schreef Tubantia als conclusie na een interview met Marino Pusic. De trainer van FC Twente vertelde in gesprek met het streekblad dat de voorbereiding tot dusver dramatisch is verlopen. "We zijn nu drie weken onderweg, over een maand begint de competitie al, maar we hebben het nog niet eens over de doelstelling kunnen hebben", aldus Pusic, "We hebben op dit moment eigenlijk maar twaalf selectiespelers."

Pusic spreekt ook zijn ongenoegen uit over het transferbeleid. Volgens de Bosnische-Kroaat loopt de Twentse ploeg ver achter op de andere ploegen uit de competitie. De oefenmeester hoopt dan ook maar op een ding: aanwinsten. 

Maar bij de aanwinsten ligt ook het pijnpunt van FC Twente. Ze bleven uit. Ook nu FC Twente al op trainingskamp is. Alhoewel technisch directeur Ted van Leeuwen hier en daar al wat lijntjes heeft lopen, reisde Twente met een incomplete selectie bestaande uit een mix van tieners en een handjevol eerste elftal-spelers af naar De Lutte om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Een selectie die niet aan de kwaliteitsnorm voldoet. Hoe kan het dat FC Twente zijn selectie maar niet op orde krijgt?

Een geldkwestie

Het is de financiële status die de club weer nekt. Door uitblijvende akkoorden met gemeentes, crediteuren die op de deur blijven kloppen en beperkte financiële middelen kunnen er simpelweg geen spelers aangetrokken worden. En dat gebeurde dus ook. Op een transfervrije Wout Brama en wat huurspelers na, kon Pusic nog geen aanwinsten verwelkomen. En dat terwijl de club ze dringend nodig heeft. Hoe nu verder?

Het is de vraag waar ze bij FC Twente nu ook mee aan het worstelen zijn. De voornaamste hulpverlener moet de gemeente zijn. Maar juist die hulpverleners lijken FC Twente te laten stikken. De gemeente heeft de club al vaak geholpen, maar zit nu met zijn handen in het haar. Wat te doen met FC Twente? De gemeente lijkt besluiteloos. Hulp van de eigen gemeente lijkt voor het aankomende seizoen nu dan ook definitief een illusie. Voor nieuwe financiële middelen moet FC Twente dus verder zoeken.

Een lening openen bij de bank dan maar? Ook dit lijkt geen optie. Een financieel onstabiele club als FC Twente is zeer onaantrekkelijk bij de banken. Een club die al jaren in de min staat en al hoge schulden heeft opgebouwd krijgt meestal niet het voordeel van de twijfel bij de bank. Sterker nog, FC Twente zou een lening zelfs niet af kunnen lossen.

Voor geld zal FC Twente dus binnen de eigen club moeten gaan zoeken. De steun van sponsoren heeft FC Twente, nu het niet meer in de Eredivisie speelt, harder nodig dan ooit tevoren. En ook de steun van de fans is nodig. Dit is tot dusver ook de enige steun die Twente lijkt te krijgen. 18700 mensen kochten namelijk al een seizoenskaart voor het aankomende seizoen.

Versterkingen op komst

De druk is zo hoog opgevoerd dat FC Twente nu wel op zoek moet naar versterkingen. "Mag het ook eens een keer over voetbal gaan bij FC Twente?", kopte Tubantia dan ook in een van zijn artikelen. Daar heeft het medium wel degelijk een punt. De directie van FC Twente kan alleen maar 'nee' zeggen op alles. De club kan zich met alles bezig houden behalve met aanwinsten, simpelweg omdat het gewoon niet lukt. En ook de trainer heeft dus al aangegeven dat het wachten een keer voorbij moet zijn. Al het wachten wordt uiteindelijk ook beloond. De club lijkt door technisch directeur Ted van Leeuwen een dezer dagen dan ook eindelijk uit zijn lijden verlost te worden. Er is namelijk witte rook op komst.

Die witte rook leek een paar dagen geleden ook al op komst. Oud-PSV'er en spits van beroep Jonathan Reis liet doorschemeren dat hij openstond voor een samenwerking met de degradant. FC Twente heeft de Braziliaan echter nog niet benaderd. De Enschedeërs lijken daarentegen wel maar liefst vier andere aanwinsten te kunnen verwelkomen. Het zou twee Spanjaarden uitkomend voor Sevilla B, AZ-middenvelder Ben Rienstra en de clubloze Xandro Schenk betreffen.

Van de twee Spanjaarden is nog geen naam bekend. Over de twee Nederlanders kunnen we wel wat vertellen. Schenk en Rienstra zouden namelijk uitstekende aanwinsten voor het zoekende FC Twente zijn. Schenk heeft al jaren ervaring op het tweede niveau opgedaan en is een van de betere verdedigers uit de Keuken Kampioen Divisie. Ook Rienstra heeft aan ervaring geen gebrek. De middenvelder speelde jarenlang in de Eredivisie bij onder andere Willem II en AZ. Bij de eerstgenoemde club kende de middenvelder het afgelopen seizoen een prima jaar.

In het geval dat al deze transfers rondkomen, zal FC Twente volgens Pusic met zestien selectiespelers aantreden in het nieuwe seizoen. Hier zullen de jeugdspelers van smullen. Er is immers wekelijks genoeg plaats op de bank over. FC Twente zal zich de aankomende maand dus nog steeds moeten gaan mengen op de transfermarkt. Ted van Leeuwen moet creatief zijn en zal met beperkte middelen minimaal een paar verdedigers, een buitenspeler en het liefst nog een middenvelder moeten aantrekken. Alleen op die manier kwalificeert de Twentse formatie zich weer als titelkandidaat.

 




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Boudewijn Pahlplatz, Twentse dribbelaar
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <