Resultaten x

Top drie ongeslagen spelers in Oranje: Maduro, De Cler en Schaars

Hedwiges Maduro heeft zijn carrière afgesloten. Daardoor kan hij definitief terugblikken op een foutloze periode bij Oranje. Hij verloor van de achttien interlands die hij speelde geen enkele wedstrijd.
09-08-2018 17:00 door Cas Broxterman

Daarmee is Maduro de speler die meeste ongeslagen wedstrijden achter elkaar heeft gespeeld in Oranje. De 33-jarige middenvelder zal er definitief geen interlands meer aan toevoegen. Een overzicht van de top drie spelers die langdurig ongeslagen zijn gebleven in het Nederlands elftal.

3. Stijn Schaars

Als 22-jarige maakte Stijn Schaars zijn debuut in het Nederlands elftal. Dat ging in eerste instantie van een leien dakje. Schaars bleef lang ongeslagen met Oranje, vijftien duels zelfs, maar daarna werd de ban gebroken. Schaars speelde tot dusver 24 interlands voor het Nederlands elftal. Hij verloor er uiteindelijk twee van: tegen Frankrijk en tegen Bulgarije. De 34-jarige speler nadert het einde van zijn carrière.

2. Tim de Cler

Met Tim de Cler in de gelederen speelde Oranje onder meer het WK 2006 onder bondscoach Marco van Basten. De verdediger was geen onomstreden kracht, maar speelde blijkbaar op precies de goede momenten. Uiteindelijk eindigde voor hem de teller op zeventien interlands. Daarin verloor hij nooit. Het was een unicum dat hij dankzij Hedwiges Maduro niet lang vol wist te houden.

1. Hedwiges Maduro

Van Basten liet in die tijd namelijk ook de 20-jarige Hedwiges Maduro debuteren in Oranje. De toenmalige Ajacied veroverde al snel een vaste stek in het Nederlands elftal. Toen Oranje structureel minder begon te presteren, daalde ook de ster van Maduro. Hij werd daardoor niet meer opgeroepen en bleef staan op achttien interlands. Daarvan verloor hij er geen enkele.

Opvallend is dat alle drie de spelers geen aanzienlijke bijdrage leverden aan het Nederlands elftal. Ze bleven allemaal in de marge hangen. Toch beleefden zij een periode waarin Oranje veel succes boekte. Precies op de juiste momenten werden zij ingeschakeld voor een bijdrage.Aanmelden
Advertorial
quiz Laatste: De Thierry Henry Quiz
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Nuno Gomes?
transfergeruchten Laatste: 'Transfer Modric naar Internazionale hangt af van Eriksen'
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Alica Schmidt
boulevard Laatste: Rakitic ondeugend bij heerlijke vriendin
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Het profvoetbal had een belangrijk aandeel in mijn drugsverslaving"
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
X <