Resultaten x

Mike van Duinen, de nieuwe penaltyman van PEC Zwolle

Spelers van clubs als PSV die de afgelopen jaren telkens tobden met hun vertrouwen als ze eenmaal vanaf elf meter mochten aanleggen, kunnen met gemak in de leer bij PEC Zwolle. Met Mike van Duinen is er een nieuwe penaltyman opgestaan die dit seizoen voor plezier vanaf de strafschopstip mag zorgen.
11-08-2018 09:47 door Cas Broxterman

PEC Zwolle blonk de afgelopen jaren uit in het nemen van strafschoppen. De tijd dat veertig procent van de penalty's werd gemist, het seizoen 2013/14 ligt al even achter ons. In de tussentijd zijn bedreven penaltykillers zoals Lars Veldwijk, Bram van Polen en Tomas Necid gepasseerd. Een overzicht.

2014/15

Een uitstekend seizoen wat penalty's nemen betreft was 2014/15. Van de twaalf keer dat er vanaf elf meter werd aangelegd, miste PEC er slechts één. Die misser kwam op naam van Maikel van der Werff, tegenwoordig aanvoerder van Vitesse. In de eredivisie was Tomas Necid steevast de nummer één om achter de bal te staan. Hij mocht er vier nemen en verzilverde ze allemaal.

2015/16

Het daaropvolgende seizoen leverde een zoektocht op naar een nieuwe penaltyman. Necid was inmiddels vertrokken en daarvoor in de plaats kwam Lars Veldwijk. De nieuwe spits benutte gelijk zijn eerste buitenkansje, maar daarna werd er geëxperimenteerd. Stef Nijland miste, Ryan Thomas raakte en daarna was Bram van Polen twee keer succesvol.

2016/17

Het seizoen 2016/17 was volledig besteed aan Bram van Polen. PEC kreeg dat jaar slechts twee strafschoppen toebedeeld. Van Polen ging in beide gevallen achter de bal staan om een doelpunt te maken.

2017/18

In het voorbije seizoen moest PEC tien keer de goede speler zien aan te wijzen voor een pingel. Alleen Bram van Polen en Erik Bakker misten een keer. Verder gingen ook Piotr Parzyszek (twee keer), Mustafa Saymak en Younes Mokhtar een keer achter de bal staan. Van Polen (twee keer) en Bakker waren ook een keer wél trefzeker.

2018/19

Met Mike van Duinen die in zijn eredivisiedebuut voor PEC direct twee penalty's verzilverde is de toon voor dit seizoen gezet. Het mocht overigens niet baten: sc Heerenveen was met 2-3 de sterkste.
 Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
transfergeruchten Laatste: 'Paris Saint-Germain gaat contract Adrien Rabiot alsnog verlengen'
boulevard Laatste: Mevrouw Khedira shinet in heerlijk badpak
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <