Resultaten x

Interview Canariër Kévin Perez Kraaijeveld: "Droom om via Scheveningen profvoetballer te worden"

Een bijzondere verschijning dit seizoen in de Tweede Divisie is ongetwijfeld Kevin Pérez Kraaijeveld. De centrale verdediger, geboren en getogen op Gran Canaria, speelde de afgelopen drie jaar voor Tenerife. In juli streek hij neer bij promovendus SVV Scheveningen. "Hier hoop ik mijn droom om profvoetballer te worden, te realiseren."
14-09-2018 11:00 door Sander Berends

"Voor spelers van de Canarische Eilanden is dat immers ontzettend moeilijk," vertelt de 21-jarige Spanjaard in de nieuwe editie van ELF Voetbal, die later toelicht waarom die stap een enorme barrière opwerpt. "Ik speelde afgelopen seizoen bij Tenerife. Trainde mee met het eerste elftal en speelde in het tweede. De club en ik besloten deze zomer geen nieuw contract aan te gaan."

Dezelfde cirkel

"Er lagen diverse opties op tafel, maar opnieuw voor een club van de Canarische Eilanden kiezen, schiet niet op. Dan blijf ik in dezelfde cirkel waarin ik al vijftien jaar rond ga. Maar Nederland... tot enkele weken geleden dacht ik daar geen seconde aan." Via zijn Nederlandse moeder, wat ook het tweede deel van zijn achternaam verklaart, belandde hij bij Scheveningen. Zij exploiteert nu een bedrijf op Gran Canaria, waarmee ze onder meer trainingskampen verzorgt.

"Zo begeleidt ze veel profclubs. Rosenborg BK en Hammarby IF zijn vaste klanten in de winter, net als clubs uit Oostenrijk en Zwitserland. Ook diverse amateurclubs uit Nederland komen naar Gran Canaria. Scheveningen is al jaren een vaste bezoeker", vertelt Susan Kraaijeveld, de tante van Kevin bij wie hij nu in huis woont. "Ze heeft daardoor regelmatig contact met de teammanager en enkele bestuursleden."

Puerto Rico

Later in het artikel vertelt Pérez Kraaijeveld een leuke anekdote over zijn eerste contact met Scheveningen. "In de winter van 2017 begeleidde ik de selectie tijdens een dagtrip met de bus naar Puerto Rico, een mooie stad aan de kust van Gran Canaria. Mijn moeder was die dag verhinderd. Omdat ik redelijk Nederlands spreek, vroeg ze mij. Het viel me toen al op dat het een leuke groep was."

In het artikel is verder te lezen hoe de moeder van Kevin op Gran Canaria terechtkwam, waarom de profloopbaan van zijn vader strandde, hoe een transfer naar FC Barcelona afketste, welke studie hij in Nederland wil oppakken, waarom in zijn Nederlandse paspoort nu Pérez Suarez staat en hoe de bijzondere competitie op de Canarische Eilanden in elkaar steekt.

In ELF Voetbal nummer 9 zijn ook interviews te lezen met Dusan Tadic, Donyell Malen, Myron Boadu, Wout Weghorst en Alexander Merkel. Een reportage over FC Emmen, voetballer X onthult onder meer een prostituebezoek, we zetten alle Nederlanders in de Premier League op een rij en maakten een portret van Alisson Becker. En nog veel meer. ELF Voetbal nummer 9 is vorige week bij de abonnees op de deurmat gevallen en ligt nu in de winkelschappen voor 4,99 euro.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 11 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Leonid Slutsky haalt gebroeders Berezutsky bij staf Vitesse'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... John Terry?
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
elf voetbal betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Nederland - Frankrijk
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Sofía Zámolo
boulevard Laatste: Naaktmodel steunt Real Madrid nog volop
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <