Resultaten x

Interview Joris van Overeem: "Dick Advocaat bij Utrecht niet anders dan bij AZ"

Vijf jaar geleden maakte Joris van Overeem bij AZ kennis met Dick Advocaat. Nu werken ze opnieuw samen bij FC Utrecht. Met de Domstedelingen speelt Van Overeem volgende week in Galgenwaard tegen zijn oude club AZ. Wij spraken met de middenvelder over zijn band met Advocaat, zijn vrienden van AZ en blikken vooruit op het duel tussen Utrecht en AZ.
12-10-2018 18:00 door Sander Kruitbos

In de catacomben van FC Utrecht loopt sinds dit seizoen Joris van Overeem. Na twaalf jaar van trouwe dienst in de jeugd en hoofdmacht van AZ koos de middenvelder afgelopen zomer voor een nieuw avontuur. In het seizoen 2013/14 moest Van Overeem als achttienjarig talent bikkelen om toenmalig AZ-trainer Dick Advocaat te overtuigen. De middenvelder maakte uiteindelijk zijn debuut onder de ervaren trainer, maar kwam daarna nauwelijks aan spelen toe. Hoe anders is de situatie nu.

Van Overeem speelt bij Utrecht alles en Dick Advocaat kan niet meer om hem heen. De middenvelder herinnert zich de tijd met Advocaat nog als de dag van gisteren. "Ik was nog vrij jong en onervaren. Na mijn debuut in de KNVB Beker tegen Achilles '29 liet hij mij nog een potje spelen in de Europa League tegen PAOK Saloniki", zegt Van Overeem tegen ELF Voetbal. De Amsterdammer voelt geen extra druk nu hij weer met Advocaat te maken heeft. "Ik ben nu fysiek sterker en een betere voetballer. Niet zo gek dat ik nu meer speel dan toen. Over die tijd hebben wij helemaal niet meer gesproken. Advocaat is ook niet anders dan toen. Hij zit er nog even kort op. Zijn manier van denken over voetbal is een beetje hetzelfde." 
 


Vrienden

Van Overeem heeft nog regelmatig contact met spelers van AZ. Sterker nog, Ricardo van Rhijn en Jonas Svensson zijn goede vrienden van hem. "Met Ricardo en Jonas ga ik nog heel erg veel om. We gaan gezellig een hapje eten of drinken een bakje koffie. Ze wonen ook allebei in de buurt van Amsterdam."

Wie op het Instagram-account van Van Overeem kijkt, ziet vakantiefoto's op Ibiza met Van Rhijn, Svensson én Vincent Janssen, ex-speler van AZ en nu onder contract bij Tottenham Hotspur. Van Overeem heeft nog veel contact met Janssen, op dit moment herstellende van een blessure. "Ik ga binnenkort naar Londen of hij komt een keer mijn kant op. Het is dan vooral lekker relaxen en series op de bank kijken.", aldus Van Overeem. De middenvelder maakt makkelijk contact en voelt zich bij Utrecht prima. "We hebben een heel leuk team. Buiten het veld is het ook zeker gezellig."
 


Juichen

Van Overeem speelt nu bij Utrecht, maar AZ blijft voor hem bijzonder. Volgende week speelt hij voor het eerst tegen de Alkmaarders. Een bijzonder moment. "Het is wel heel erg leuk om tegen je oude club te spelen." Als Van Overeem een doelpunt weet mee te pikken, ziet hij geen reden om niet te juichen. De middenvelder vindt het juist logisch om het uitbundig te vieren. "Ik ben ontzettend goed weggegaan bij AZ en heb nog een goede band met iedereen binnen de de club. Juichen hoort bij voetbal." 

 Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 5 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Besiktas dwarsboomt bod van Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <