Resultaten x

Waarom Kasper Dolberg na zijn terugkeer verder is dan Nicolai Jörgensen

Terwijl Nicolai Jörgensen thuis vanaf de bank toekijkt hoe Denemarken het er in de komende interlandweek vanaf brengt, ruikt Kasper Dolberg zijn kans om een plek in de basis te veroveren. De beide Deense spitsen keerden recent terug bij hun club na langdurige blessures. Niet alleen op papier heeft Dolberg met zijn invitatie voor Denemarken een streepje voor gekregen.
10-10-2018 12:00 door Cas Broxterman

Kasper Dolberg heeft dit seizoen tot dusver zes duels achter de rug: een invalbeurt bij Jong Ajax, twee invalbeurten in de Champions League, twee invalbeurten en één basisplek in de eredivisie. 

Nicolai Jörgensen kwam sinds zijn terugkeer vier keer in actie voor Feyenoord: als invaller tegen AZ, FC Utrecht en Vitesse, plus vanaf het eerste fluitsignaal tegen Willem II.

In de kijker

Waar Dolberg op 19 september tegen AEK Athene zijn comeback maakte, deed Jörgensen dat op 16 september tegen AZ. Toch is eerstgenoemde, die vier caps voor Denemarken op zak heeft, als enige van de twee opgeroepen. Jörgensen dient zich bij Feyenoord weer in de kijker te spelen.

Dolberg ligt, ook aan de statistieken te zien, op voor ten opzichte van Jörgensen. De net 21 jaar geworden spits tekende sinds zijn terugkeer aan voor twee goals. Bij Jörgensen staat de teller nog op nul.

Duidelijk verschil

Waar Dolberg op dezelfde voet als voorgaande jaren verdergaat, vallen de statistieken van zijn collega bij Feyenoord tot dusver tegen, blijkt uit de database van WhoScored. Dolberg schoot gemiddeld 2,7 keer per wedstrijd op doel, Jörgensen gemiddeld pas 0,5 keer. Dat is een duidelijk verschil. Daarnaast heeft Dolberg zich in de afgelopen zes duels sterker in de lucht getoond dan Jörgensen (1,3 om 1). Laatstgenoemde was wel sterker in de passing: 75 procent geslaagde passes tegenover 70 procent van zijn collega in Amsterdam.

Bondscoach Age Hareide durfde het met Dolberg wel aan om hem in de selectie op te nemen voor de komende interlandweek. Jörgensen moet nog wachten op zijn comeback. Dat kan zomaar desastreuze gevolgen hebben: in Denemarken wordt de discussie al langer gevoerd over wie de eerste spits moet worden. Dat Dolberg op een zeker moment het heft in handen zou nemen, werd vanwege zijn leeftijd al verwacht. Nu Jörgensen in de selectie ontbreekt heeft de Ajax-spits de ruimte om zich te laten zien.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <