Resultaten x

Interview Silvester van der Water: "Natuurlijk volg ik Almere City nog"

Silvester van der Water is trots op Almere City. De Heraclied volgt zijn oude club op de voet. ELF Voetbal sprak met de Bussumer over zijn liefde voor Almere City, zijn indrukken bij Heracles Almelo en natuurlijk over zijn herstel.
12-10-2018 12:00 door Sander Kruitbos

Silvester van der Water laat net de hond uit wanneer wij hem aan de telefoon krijgen. "Natuurlijk heb ik tijd. Soms ben ik wat minder goed verstaanbaar, want dan ben ik de hond aan het roepen." Voetballen zit er al drie weken niet in voor de middenvelder. Een liesblessure gooit roet in het eten. "Het schoot er zo in. Ik wist dat het goed fout was. Dit kan gewoon gebeuren. Verder gaat het goed met mij hoor. Natuurlijk ben je even teleurgesteld. Ik ben druk bezig in de sportschool en verwacht over twee weken fit te zijn."

Hoger niveau

Bij Heracles merkt Van der Water direct dat de Eredivisie andere koek is dan de Keuken Kampioen Divisie. "Het is echt top. Ik heb een heel ander leven dan bij Almere City. Alles is anders. Niet alleen de trainingen, maar ook het stadion en de toeschouwers. Het niveau ligt tijdens de trainingen veel hoger. Onze Duitse trainer houdt ervan om echt hard te trainen. Bij Almere had je ook zeker goede spelers, maar hier ligt de lat nog een stukje hoger. Je traint meestal twee keer per dag. Bij mijn vorige club was dat vaak één keer per dag. Qua voetbal zijn de competities niet met elkaar te vergelijken." 

Verwachtingen

Wanneer het woord 'Almere' eenmaal valt, begint Van der Water enthousiast te vertellen. "Ja, het is de club waar ik ben begonnen. Ik heb regelmatig contact met mensen binnen de club. Niet alleen met de oude trainer, Jack de Gier, maar ook met de technische staf en het kantoorpersoneel. Heel veel jongens stuurden een bericht toen ik mijn liesblessure opliep tegen De Graafschap. Veel contact heb ik nog met Soufyan Ahannach, Damon Mirani en Sherjill MacDonald. Ze baalden ook van mijn blessure. Ik was net lekker bezig en stond in de basis."

Van der Water volgt de wedstrijden van Almere City fanatiek. "Ik probeer veel te kijken. Alles zien lukt niet, want de wedstrijd wordt niet altijd volledig live uitgezonden." Na het succesjaar van vorig jaar wist Van der Water niet wat hij kon verwachten van de ploeg uit Almere. "Aan de ene kant verbazen deze goede resultaten mij niet. Aan de andere kant ook weer wel. Ik was niet de enige die de club verliet, er gingen heel veel spelers weg. Je hoorde daarom ook mensen roepen dat het volgend jaar niks ging worden met de club. Toen kwamen er goede vervangers bij. Denk aan Tim Receveur en Ricardo Kip. Ook heeft Almere City veel ervaring aan boord met Youri Loen en Niek Vossebelt. Ik wist op dat moment dat het wel goed kwam. Zelf heb ik in de voorbereiding tegen ze gespeeld. Er stond een redelijk voetballend ploegje."

Winst

Vrijdagavond speelt Almere tegen Volendam. Van der Water ziet het helemaal zitten. "Almere gaat winnen. Helemaal met de flow waar de club nu in zit. Ze kunnen over twee weken periodekampioen worden. De druk wordt opgevoerd door de trainer." Die trainer is Michele Santoni. Bij de aanvallende middenvelder heeft hij een goede indruk gemaakt. "Ik dacht in het begin dat het een aparte trainer zou zijn. Dat hoorde ik ook wel van jongens. Ik denk dat hij het prima heeft opgepakt. Een trainer met verstand van voetbal. Bij Almere City zijn ze nu heel concreet bezig. Ze willen misschien een samenwerking aangaan met AS Roma. Dan doe je het als een club op het tweede niveau van Nederland goed."Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 5 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Besiktas dwarsboomt bod van Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <