Resultaten x

Tegen deze ploegen verspeelde PSV in de afgelopen vijf seizoenen de meeste punten

In de Eredivisie verspeelde PSV dit seizoen nog geen punt. De ploeg van Mark van Bommel gaat zonder verliespartij nog altijd fier aan kop op het hoogste niveau van Nederland. Toch zal ook PSV naar alle waarschijnlijkheid ergens een keer een slippertje gaan maken. Tegen welke ploegen gebeurde dit in de afgelopen vijf jaar het vaakst? ELF Voetbal zocht het uit.
11-10-2018 20:18 door Thijs de Bruijn

1. sc Heerenveen

Verspeelde punten: 19 

Sc Heerenveen is de afgelopen vijf seizoenen de absolute angstgegner voor de Eindhovenaren gebleken. Zo wist PSV sinds het seizoen 2013/2014 slechts twee keer te winnen van de ploeg uit Friesland en verloor het in datzelfde tijdbestek maar liefst drie keer van De Superfriezen. De andere vijf ontmoetingen tussen beide ploegen resulteerden in een gelijkspel. 

2. FC Groningen

Verspeelde punten: 17 

PSV lijkt het over het algemeen lastig te hebben tegen de ploegen uit het noorden van het land. FC Groningen neemt namelijk een knappe tweede plaats in op deze lijst. Alhoewel FC Groningen 'slechts' twee keer van PSV won, beide overwinningen dateren uit het seizoen 2013/2014, hielden de groen-witten de PSV vaak op een gelijkspel. Zo eindigden de laatste vier ontmoetingen tussen beide ploegen in een remise. Ook al vecht FC Groningen op het moment tegen degradatie, PSV is gewaarschuwd als het op 27 oktober in de bus naar Groningen stapt.

3. Feyenoord

Verspeelde punten: 15 

Van de andere twee clubs uit de klassieke top drie, Ajax en Feyenoord, hebben dus alleen de Rotterdammers in dit overzicht de top drie gehaald.

Geen ploeg won vaker van PSV in de afgelopen vijf jaar dan Feyenoord. Vijf keer gingen de Rotterdammers er in competitieverband met de overwinning vandoor. Feyenoord verloor echter ook relatief vaak, nooit eindigde het duel in een gelijkspel. Hierdoor passeerden FC Groningen en sc Heerenveen, ondanks een kleiner aantal aan overwinningen, Feyenoord alsnog op deze lijst.

4. Ajax

Verspeelde punten: 14 

Zes van de elf duels, met dit seizoen meegerekend, tussen PSV en Ajax eindigden in een overwinning voor de Eindhovenaren. Ajax ging er daarentegen slechts vier keer met de overwinning vandoor. In 2016 eindigde het duel voor het laatst in een gelijkspel.

PSV heeft het dus over het algemeen makkelijker tegen Ajax, dan tegen clubs als FC Groningen en sc Heerenveen. Twee weken geleden konden de Amsterdammers daar opnieuw geen verandering in brengen. Een 3-0 nederlaag betekende opnieuw puntverlies voor de Amsterdammers in Eindhoven.

5. Willem II, Heracles 

Verspeelde Punten: 7 

7. ADO Den Haag 

Verspeelde punten: 6

8. PEC Zwolle 

Verspeelde punten: 5

9. AZ, NAC Breda, Vitesse 

Verspeelde punten: 3

12. Excelsior 

Verspeelde punten: 2

17. FC Emmen, Fortuna Sittard, De Graafschap, FC Utrecht, VVV Venlo 

Verspeelde punten: 0

 Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 12 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Richard Jensen (Roda JC Kerkrade)
transfergeruchten Laatste: 'Ajax zit achter Nigeriaans supertalent aan'
boulevard Laatste: Mevrouw Rugani schittert op Kerstbal Juventus
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Niklas Tarvajärvi?
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Fortuna Sittard
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Adriana Pozueco
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <