Resultaten x

Van Nederland - Duitsland tot Kroatië - Engeland: Deze interlands mag je niet missen

Veel voetballiefhebbers hebben een hekel aan de interlandbreak. Het clubvoetbal zal daarom flink gemist worden dit weekend. Toch valt er genoeg te genieten. ELF Voetbal zet de mooiste interlands van dit weekend op een rijtje, zodat je niets hoeft te missen!
12-10-2018 13:30 door Krist Stoelwinder

België - Zwitserland (vrijdag, 20:45u)

Vanavond is het de beurt aan onze zuiderburen in de Nations League. België neemt het op tegen Zwitserland in een strijd om de koppositie in groep 2. Voor de gemiddelde Nederlander is het altijd leuk om België te volgen, maar vrijdagavond wordt het extra interessant. Aangezien het Nederlands Elftal het dinsdag opneemt tegen de ploeg van Roberto Martinez. We kunnen gaan zien hoe onze komende tegenstander ervoor staat, na de schandalen in de Belgische competitie.

Kroatië - Engeland (vrijdag, 20:45u)

Toch is het ook aantrekkelijk de wedstrijden van de Belgen te laten schieten. Om hetzelfde tijdstip vindt namelijk een replay plaats van de halve finale van het WK. Engeland en Kroatië nemen het tegen elkaar op en moeten beide winnen om niet te degraderen. Daarnaast is het voor de Engelsen een uitgelezen kans om revanche te nemen op de verloren halve finale, terwijl de Kroaten ook iets goed te maken hebben na een 6-0 (!) nederlaag op Spanje.

Nederland – Duitsland (zaterdag, 20.45u)

Zaterdag speelt het Nederlands Elftal een cruciaal duel in de Nations League. Maar de wedstrijd is veel meer dan dat, het is immers een clash met Duitsland. Vooral in het verleden een beladen wedstrijd met veel sentiment. Na de nipte nederlaag op Frankrijk moet de ploeg van Ronald Koeman tegen de (voormalig) aardsrivaal een goed resultaat halen. Duitsland heeft na een dramatisch verlopen WK nog altijd iets recht te zetten, daar doet een benauwde zege op Peru niets aan af.

Polen – Italië (zondag, 20.45u)

Als toetje speelt Italië op zondagavond een uitwedstrijd tegen Polen. Bij de Italianen is het code rood want in 2018 werd er alleen van Saoedi-Arabië gewonnen. Sterker, de laatste officiële overwinning is inmiddels al een jaar geleden. Daarmee evenaarde Roberto Mancini een negatief record en het is dan ook geen wonder dat de bondscoach onder druk staat. Na een teleurstellend verlopen WK wist Polen in Italië al een punt te maken en daarom is er geloof op een goed resultaat in eigen huis.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 12 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Richard Jensen (Roda JC Kerkrade)
transfergeruchten Laatste: 'Ajax zit achter Nigeriaans supertalent aan'
boulevard Laatste: Mevrouw Rugani schittert op Kerstbal Juventus
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Niklas Tarvajärvi?
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Fortuna Sittard
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Adriana Pozueco
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <