Resultaten x

Neymar en zijn persoonlijke strijd met Björn Kuipers

Onenigheid tussen spelers en scheidsrechters is een alledaagse gebeurtenis. Dat een spanning over langere tijd uitgroeit tot een echt persoonlijk relletje, is minder gebruikelijk. Neymar en Björn Kuipers kwamen elkaar gisteren voor het eerst sinds het WK weer tegen, en dat ging niet zonder slag of stoot.
07-11-2018 16:10 door Tim Lauwers

Zo’n vijf maanden geleden was Björn Kuipers hard op weg om zijn droom na te jagen. De Nederlandse arbiter maakte indruk op het mondiale eindtoernooi en wilde dolgraag de finale fluiten. In de groepsfase ontpopte hij zich zelfs tot onderwerp van wereldwijd nieuws door tegen de grote Neymar Junior in te gaan. Neymar baarde in Rusland opzien door zijn bijzonder irritante manier van incasseren, terwijl de meeste scheidsrechters het compleet door de vingers zagen.

Kuipers floot in Groep E een kraker tussen Brazilië en Costa Rica, waar hij vooral in aanraking kwam met de superster van de Goddelijke Kanaries. Neymar had enkele duels daarvoor al laten zien niet vies te zijn van een duikeling en aanstellerij, waarvoor Kuipers totaal niet gevoelig was. Hij liet de Braziliaanse dribbelaar meermaals weten niet onder de indruk te zijn van het divagedrag. Zo draaide hij, met hulp van de VAR, een strafschop terug om Neymar vervolgens met een gele prent te bestraffen. Het optreden maakte hem immens populair bij het voetbalpubliek. 


De WK-finale werd hem niet toegewezen, maar Kuipers ging door. Een half jaar na de veelbesproken ontmoeting met Neymar stonden de twee gisterenavond opnieuw tegenover elkaar. Het leek er niet op dat de Braziliaan het arbitrale optreden tegen Costa Rica was vergeten, al hebben we even op een confrontatie moeten wachten. In de laatste minuut legde Neymar bij een 1-1 stand aan voor een vrije trap. De Napoli-muur zou volgens de Braziliaan niet ver genoeg verwijderd staan van de bal. Neymar is niet de beste in vreemde talen en besluit zijn mening over te brengen met een gebaar, waar Kuipers niet van gediend is. De scheidsrechter uit Oldenzaal reageerde op de non-verbale communicatie met een gele kaart. Volgens Neymar was er echter meer aan de hand. “De scheidsrechter zei iets tegen mij dat hij niet had moeten zeggen”, reageerde de Braziliaan na de wedstrijd tegen Franse media. “Het was respectloos, ik wil niet herhalen wat hij zei. Ons wordt gevraagd om op het veld respect te tonen ten opzichte van de scheidsrechters, dat zou ook andersom moeten gelden.” Neymar en zijn ploeg speelden niet de beste wedstrijd van het seizoen, dus de frustratie zal ongetwijfeld meespelen na het gelijke spel tegen Napoli. Het blijft echter de vraag wat de reden is waarom hij niet wil vertellen wat er schijnbaar naar zijn hoofd is geslingerd. De strijd tussen Neymar en Björn Kuipers blijft hoe dan ook interessant om te volgen. Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <