Resultaten x

Interview Shanon Carmelia: "Bij winst staan we met een been op Gold Cup"

Woensdagmiddag belandde een bekende mail in de inbox van Shanon Carmelia. De 29-jarige rechtervleugelverdediger is opnieuw opgeroepen voor de nationale ploeg van Curaçao. Tegen Guadeloupe kan hij met de ploeg volgende week op twee vlakken een goede stap zetten. "Als we winnen, staan we met één been op de Gold Cup."
09-11-2018 13:00 door Sander Berends

"Guadeloupe is de lastigste tegenstander tijdens onze kwalificatie. Op 15 maart wacht nog een bezoek aan Antigua en Barbuda. Maar dat mag geen probleem meer opleveren. Op papier zouden we al onze vier duels moeten winnen. Die kwaliteiten hebben we ook." Dat zou betekenen dat Curaçao voor de tweede keer in de historie mag deelnemen aan de Gold Cup, die van 15 juni tot en met 7 juli 2019 wordt gehouden in de Verenigde Staten. Tevens plaatst het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee zich dan voor Divisie A van de CONCACAF Nations League 2019-2020.

Koploper

Waar in Europa sinds september wordt gestreden in de UEFA Nations League. Daar wordt in Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben volgend jaar dezelfde landencompetitie geïntroduceerd. Buiten de vijf landen, die afgelopen zomer actief waren op het WK in Rusland, stromen nog zes landen naar Divisie A. Na een 10-0 monsterzege op Grenada en 5-0 overwinning bij de Amerikaanse Maagdeneilanden is Curaçao koploper op de ranglijst van 34 landen. "Het is een ingewikkeld systeem en ook nieuw voor ons. Maar zolang we alles winnen, is alles helder", lacht Carmelia.

Guadeloupe speelt geen kwalificatiewedstrijden voor het WK. "Omdat het bij Frankrijk hoort, mag het daar niet aan deelnemen. De ploeg bestaat ook bijna volledig uit spelers uit de Franse Ligue. Fysiek, snelle spelers die aardig technisch zijn. Maar de kwaliteiten in ons elftal sla ik hoger aan. Anderhalf jaar geleden speelden we tegen Martinique op de Caribbean Cup. Ik verwacht dat Guadeloupe op dezelfde wijze acteert," vervolgt Carmelia tegenover, die op 13 oktober 2014 al van de partij was bij de enige eerdere interland tegen het land tegenover ELF Voetbal. Curaçao won toen met 0-1.

Kaartverkoop

Het duel wordt op 19 november gespeeld in het Ergilio Hatostadion van Willemstad. "Ik heb van mijn moeder, die nog steeds op het eiland woont, gehoord dat de kaartverkoop goed loopt. Tot nu toe heeft het stadion (capaciteit van vijftienduizend, red.) nooit helemaal vol gezeten, maar het wordt telkens iets beter. Als speler krijgen we vaak drie tot vier kaartjes. Natuurlijk komen mijn vader en moeder kijken. Ik verwacht ook mijn broer en anders gaat het laatste kaartje naar een neef of nichtje."

De selectie van Curaçao krijgt voortdurend versterking van spelers die in de Nederlandse competities actief zijn. "De vorige keer was Gervane Kastaneer (van NAC Breda, red.) er voor de eerste keer bij. Al is hij nu geblesseerd. De kern blijft telkens hetzelfde." Zo heeft Carmelia inmiddels al 32 interlands achter zijn naam staan. De 29-jarige verdediger van IJsselmeervogels deelt rond interlands een kamer met Eloy Room, de reservekeeper van PSV. "Sinds de Gold Cup van vorig jaar. Hij woont tien minuten van mij in Nijmegen. We rijden ook vaak samen naar Schiphol."

IJsselmeervogels

Opvallend genoeg heeft Carmelia bij IJsselmeervogels geen minuten meer gemaakt sinds hij terugkeerde van zijn laatste trip naar de Amerikaanse Maagdeneilanden. "Ik weet ook niet waarom. Ik begrijp het ook niet. Ik word voor mijn gevoel niet eerlijk behandeld. Het is een lastige situatie", vertelt Carmelia, wiens contract bij de huidige nummer twee in de Tweede Divisie komende zomer afloopt. "Ik ben op de Amerikaanse Maagdeneilanden niet plotseling mijn kwaliteiten kwijtgeraakt. Ik miste door de interland één wedstrijd. Hopelijk verandert de situatie snel."Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <