Resultaten x

De parallel met vorig seizoen van Groningen-'verlosser' Mimoun Mahi

Mimoun Mahi wisselt ieder jaar ijzersterke periodes af met ondermaatse. Overall is hij altijd een speler die het verschil kan maken. Zeker bij FC Groningen, dat hem net als een jaar geleden dankbaar mag zijn voor de afgelopen weken.
06-12-2018 17:03 door Cas Broxterman

"Het is een veelzeggend beeld na afloop van de wedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse. Directeur Hans Nijland van Groningen slaakt een zucht van verlichting. De opluchting is van zijn gezicht af te lezen. Na vijf wedstrijden zonder zege is er bij de noorderlingen eindelijk weer eens reden tot lachen."

Dit had een passage uit een stuk van afgelopen maand kunnen zijn. Het gaat hier om een artikel van 20 november 2017 op deze website. Mahi had in die periode bewezen dat Groningen niet zonder hem kan. Een jaar verder is de conclusie hetzelfde. Al was daar wederom eerst een dalende lijn voor nodig.

Helemaal terug

Destijds werd Mahi kortstondig uit de selectie gezet om disciplinaire redenen. Bovendien leek een vertrek uit Groningen aanstaande. Hij speelde op eind november 2017 zijn elfde wedstrijd van het seizoen met zes doelpunten. Nu staat de teller na tien duels op vijf goals. Na een aantal gemiste duels is Mahi weer helemaal terug.

Het begon voor hem in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op 21 oktober 2018. Er werd met 4-1 verloren, maar Mahi maakte zijn tweede van het seizoen. Sindsdien gaat het hard: Hij scoorde en gaf een assist tegen Excelsior om een zwaarbevochten 4-2 overwinning veilig te stellen. Gaf daarna ook twee assists bij de 2-0 zege op sc Heerenveen. En werd tot man of the match verkozen toen hij tegen NAC Breda twee keer scoorde en een assist gaf.

Excelleren

Nu Mahi weer helemaal terug is, begint Groningen ook te voetballen. Hij gaat voorop in de strijd en geeft spelers als Ritsu Doan de ruimte om ook te excelleren. De bittere realiteit is wel nog steeds dat Groningen momenteel slechts zestiende staat in de eredivisie. Er zal ook komend weekend van VVV-Venlo moeten worden gewonnen.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 12 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Richard Jensen (Roda JC Kerkrade)
transfergeruchten Laatste: 'Ajax zit achter Nigeriaans supertalent aan'
boulevard Laatste: Mevrouw Rugani schittert op Kerstbal Juventus
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Niklas Tarvajärvi?
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Fortuna Sittard
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Adriana Pozueco
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <