Laatste nieuws
21.40'Guardiola wil voor absolute transfershock zorgen: man van 95,7 miljoen moet naar Manchester komen'
21.30LIVE KKD | Roda JC op voorsprong tegen De Graafschap, ook FC Dordrecht schittert weer
21.30Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van PSV
21.27Kraay koppelt Van Persie aan KKD-club: 'Is denk ik een makkelijkere tussenstap'
21.16Guardiola bevestigt zorgen om Haaland en gaat in op vertrek Palmer
21.16Guardiola bevestigt zorgen om Haaland en looft Palmer
21.12Manchester United presenteert man die Ten Hag aan nieuwe spelers moet helpen
21.10Pak 50x je inleg wanneer Barcelona El Clásico wint van Real Madrid!
21.08Pijn bij Janssen en Supportersvereniging Vitesse: 'Ons geelzwarte hart bloedt'
21.00'Real Madrid-veteraan neemt na kleine 400 duels afscheid, Inter toont interesse'
20.57Besiktas doet uitstekende zaken en voert druk op Trabzonspor flink op
20.52'Geelzwart Vitesse-hart bloedt, hoop dat gifbeker nu eindelijk leeg is'
20.45Meijer heeft bijna fitte groep en ziet kansen tegen Feyenoord
20.45Praat mee op VP: Cagliari - Juventus
20.33Driessen heeft Kroes-nieuws: 'De kans op een terugkeer is groter geworden'
20.30Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van Feyenoord
20.22Boilesen wilde stoppen: 'Had duistere gedachten'
20.13'Real Madrid-icoon zwaait na veertien jaar trouwe dienst af'
20.10Vitesse krijgt achttien punten in mindering en is officieel gedegradeerd
20.08Hans Kraay ziet Robin van Persie liever bij een andere club dan Heerenveen
20.05Volledige focus: finalist Hancko kan ogen niet van KNVB Beker afhouden
20.02Goed nieuws voor Arsenal en Nederland: Arteta kondigt rentreedatum Timber aan
19.56Datum van Timber-rentree bekend: 'Hij ziet er goed uit, dit is de laatste stap'
19.51Manchester United heeft nieuwe technisch directeur, maar niet alle partijen zijn blij
19.50Verweij onthult: 'Hij heeft van Ajax gehoord dat een vertrek onbespreekbaar is'
19.45Live meepraten in de Serie A: Cagliari - Juventus
19.43Valentijn concludeert: ‘De kans op een terugkeer van Kroes is groter geworden’
19.36Gitzwart Vitesse-nieuws bereikt het buitenland: 'Ongekend, klap in het gezicht'
19.30Ajax schept duidelijkheid over wie taken Alex Kroes voorlopig overneemt
19.29Vitesse komt met openhartige video na degradatie
19.26Johan Derksen ziet bargast uit het niets opstaan en wordt live in Vandaag Inside verrast
19.15Praat mee op VP: FC Den Bosch - NAC Breda
19.15Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van Ajax
19.08Slot en Hancko zien bekerfinale niet als allesbepalend
19.07Verweij tipt Ajax: ‘Sutalo verkopen voor 15 miljoen en hem kopen voor 5 miljoen’
Resultaten x

Wat staat er donderdagavond allemaal nog op het spel in de Europa League?

Zonder Nederlandse deelnemers lijkt de Europa League niet zo interessant. Toch staat er donderdagavond nog een groot aantal leuke wedstrijden op het programma. ELF Voetbal bekijkt wat er per groep nog allemaal op het spel staat.
12-12-2018 21:00 door Bob van Dijk

Groep A: Nederlanders liggen er al uit

In groep A zijn Bayer Leverkusen en FC Zürich al zeker van een plaatsje in de volgende ronde. De Duitsers hebben tien punten, terwijl de Zwitserse club al acht punten wist te verzamelen. Het AEK Larnaca van Hector Hevel en Jody Lukoki met zijn PFK Ludogorets zijn al uitgeschakeld. Bayer Leverkusen en FC Zürich strijden nog wel voor de groepswinst. De Duitse club gaat op bezoek bij AEK Larnaca, FC Zürich speelt uit tegen Ludogorets. Larnaca (vijf punten) en Ludogorets (drie punten) hopen nog derde te worden.

Groep B: Celtic heeft goede papieren

Dat RB Salzburg en RB Leipzig elkaar zouden loten was voor de hoofdsponsor natuurlijk bijzonder leuk. De Oostenrijkers zijn ijzersterk bezig in groep B en zijn met vijftien punten uit vijf wedstrijden al geplaatst. RB Leipzig staat derde en moet donderdag in eigen huis winnen van het puntloze Rosenborg om nog kans te maken op de tweede plek. Daarnaast kan groepswinnaar RB Salzburg de Duitsers nog helpen door van Celtic te winnen. Als Celtic een resultaat behaalt in eigen stadion dan is het geplaatst.

Groep C: Spanning is om te snijden

Voor FC Zenit bleek plaatsing geen probleem. De grootmacht uit Rusland heeft elf punten behaald en speelt donderdagavond enkel nog voor de vorm tegen Slavia Praag. De Tsjechen zijn echter wel gebaat bij een goed resultaat in de eigen Eden Aréna. Met zeven punten is Slavia Praag een heel eind op weg naar de volgende ronde, maar FC Kopenhagen (vijf punten) en Girondins de Bordeaux (vier punten) liggen op de loer. Die clubs ontmoeten elkaar op Deense bodem.

Groep D: Wedstrijden om des keizers baard

De spanning in groep D is verdwenen. Dinamo Zagreb zien we als groepswinnaar terug in de volgende ronde. Erwin Koeman volgt met zijn Fenerbahce als nummer twee, terwijl Spartak Trnava en RSC Anderlecht zich na de winter kunne concentreren op de competitie. De Belgen zullen echter niet graag als nummer vier eindigen in de groep. Dan moet de grootmacht uit Brussel wel winnen op bezoek bij Dinamo Zagreb. Spartak Trnava heeft twee punten meer en ontvangt Fenerbahce.

Groep E: Poltava en Qarabag strijden voor de eer

Vooraf leek overleven in een groep met Arsenal en Sporting CP al vrijwel onmogelijk voor Vorskla Poltava en FK Qarabag. Niets blijkt na vijf wedstrijden minder waar. De Engelse topclub heeft dertien punten en is groepswinnaar, Sporting CP heeft tien punten en volgt als nummer twee. Vorskla Poltava en FK Qarabag hebben drie punten bij elkaar gevoetbald en spelen alleen nog voor de niets opleverende plek drie. Arsenal ontvangt Qarabag en Sporting speelt thuis tegen Poltava.

Groep F: Tweede plek voor Milan of Olympiakos

Real Betis heeft in groep F een uitstekende prestatie geleverd door na vijf wedstrijden al zeker te zijn van de volgende ronde. De tweede plek is echter nog niet beslist in deze sterk bezette groep. AC Milan heeft goede papieren, maar mag dan niet verliezen op bezoek bij Olympiakos. De Grieken hebben drie punten minder, maar in Piraeus kan het nog wel eens spoken. Het Luxemburgse F91 Dudelange heeft zich kranig geweerd in groep F en krijgt Real Betis nog op bezoek.

Groep G: Alles ligt open in groep G

Terwijl in alle bovenstaande groepen minimaal een club al is geplaatst, geldt dat niet voor groep G. Villarreal (zeven punten), Rapid Wien (zeven punten), Rangers FC (zes punten) en Spartak Moskou (vijf punten) hebben allen nog uitzicht op de volgende ronde. De spanning is dan ook om te snijden in deze poule. Villarreal is momenteel koploper en krijgt bezoek van Spartak Moskou. Rangers FC moet drie punten pakken in Oostenrijk tegen Rapid Wien.

Groep H: Eintracht jaagt op volle buit

Het Nederlands getinte Eintracht Frankfurt levert een sterke prestatie in groep H. Alle vijf de wedstrijden werden gewonnen door de ploeg van Jetro Willems en Jonathan de Guzman. Ook SS Lazio is al zeker van de volgende ronde. Kevin Strootman en zijn Olympique Marseille hebben een bizar slecht Europees seizoen achter de rug. Slechts een puntje werd gepakt. Donderdag speelt de Franse topclub nog thuis tegen Apollon. Lazio speelt in Rome tegen Eintracht Frankfurt.

Groep I: Vier ploegen strijden om twee tickets

Na vijf wedstrijden is er nog geen definitieve beslissing gevallen in groep I. Vooraf zouden veel kenners toch wel hebben voorspeld dat KRC Genk en Besiktas JK eenvoudig door zouden gaan. Met nog een wedstrijd voor de boeg zijn die ploegen ook wel de nummer 1 en nummer 2, maar plaatsing is nog geen feit. KRC Genk (acht punten) speelt in eigen stadion tegen Sarpsborg (vijf punten). Besiktas (zeven punten) ontvangt Malmö FF (zes punten).

Groep J: Standard Luik ruikt bloed

Ook in deze groep is nog niemand zeker van een plaatsje in de volgende ronde van Europa League. FK Krasnodar heeft goede papieren met twaalf punten uit vijf wedstrijden. Sevilla en Standard Luik volgen met negen punten, terwijl de Turkse laagvlieger Akhisarspor nog geen punten wist te behalen. Krasnodar reist af naar Spanje voor de lastige uitwedstrijd tegen Sevilla. Standard Luik maakt ook een verre trip naar Akhisarspor.

Groep K: Astana en Rennes ontmoeten elkaar

Dinamo Kiev kan hekkensluiter FK Jablonec met een gerust hart ontvangen. Zij zijn namelijk al geplaatst en de tegenstander ligt al uit het toernooi. De belangrijke wedstrijd in deze groep wordt gespeeld in Kazachstan. FC Astana speelt in eigen stadion tegen Stade Rennes. De Fransen moeten winnen in Astana om zich alsnog te plaatsen. De thuisploeg heeft twee punten voorsprong en heeft zodoende aan een gelijkspel genoeg voor een ticket.

Groep L: BATE dicht bij plaatsing

De laatste groep wordt gevuld door Chelsea, BATE Borisov, Vidi FC en PAOK. ALs vanzelfsprekend is de Londense grootmacht al zeker van de volgende ronde. Wie Chelsea zal volgen is echter nog de vraag. BATE (zes punten), Vidi FC (zes punten) en PAOK (drie punten) azen op de tweede plek. Vidi FC krijgt bezoek van Chelsea dus de kans lijkt klein dat zij nummer twee worden. BATE heeft het allemaal in eigen hand. Winst op bezoek bij PAOK is voldoende.




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <