Resultaten x

Luc Castaignos loste in negen Sporting-duels één schot en dat ging naast

Het avontuur van Luc Castaignos bij Sporting CP uit Portugal is voorbij. De Nederlander heeft er een allerminst vruchtbaar avontuur op zitten. Wat hem een nieuwe kans om te schitteren moest opleveren, is uitgemond in een anonieme transfer naar de Zuid-Koreaanse competitie.
19-02-2019 14:00 door Cas Broxterman

FC Gyeongnam heet de nieuwe werkgever van Castaignos, meldt Voetbal International. De Zuid-Koreanen hebben hem met een lucratief contract weten te verleiden. Bij Sporting was er geen toekomst meer voor Castaignos: daar zat hij regelmatig op de tribune en was er geen uitzicht meer op speeltijd.

Luc Castaignos speelde in totaal negen keer in competitieverband voor Sporting CP. Het leverde geen enkele treffer op. Sterker nog, de spits had maar één doelpoging. Zijn schot ging naast. Tot zover de indruk die Castaignos in Portugal achterliet sinds hij in 2016 de overstap maakte van Eintracht Frankfurt naar Sporting.

In tweeënhalf jaar tijd heeft Castaignos zijn naam niet kunnen zuiveren. Er kwam een verhuurperiode bij Vitesse tussendoor. Maar ook daar worden spitsen afgerekend op hun scorend vermogen. Castaignos kwam in een jaar tijd dertig keer in actie voor de Arnhemmers, scoorde daarin slechts twee keer. Hij zou in Portugal maar weer zijn neusje voor de goal moeten laten zien.

In eerste instantie leek Castaignos te profiteren van een sterk gewijzigde voorhoede. Hij viel in het begin van het seizoen drie keer in. Een Nederlandse coach, Marcel Keizer, zou hem mogelijk meer toekomstperspectief geven. Dat liep toch anders. Castaignos zat al sinds 11 november 2018 niet meer bij de selectie. Keizer was toen nog niet eens coach.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 5 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Besiktas dwarsboomt bod van Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <