Resultaten x

De hattricks van Cristiano Ronaldo in de Champions League

Cristiano Ronaldo was weer eens de gevierde man in de Champions League. De Juventus-ster schakelde Atlético Madrid hoogstpersoonlijk uit door het maken van een hattrick. Het betekende zijn achtste hattrick in het miljardenbal.
13-03-2019 10:50 door Tim Beck

2018/19 Juventus-Atlético Madrid 3-0

De beelden hadden zonder te knippen in een documentaire of film over Ronaldo gebruikt kunnen worden. In de rust pepte de aanvaller zijn teamgenoten nog eens op, zelf maakte hij drie doelpunten, het Juventus-publiek was in alle staten, de kleine Ronaldo kwam meermaals in beeld en de vrouw van de Portugese doelpuntenmachine hield het niet droog. Het was gisteren kortom de Grote-Ronaldo-Show, zoals wel vaker het geval is geweest in het verleden.

2012/13 Ajax-Real Madrid 1-4

Nee, in het shirt van Manchester United maakte Ronaldo nooit een hattrick op het hoogste Europese podium. Zijn eerste stamt van Nederlandse bodem. In de groepswedstrijd met Ajax was Ronaldo niet te houden in Amsterdam.

2013/14 Galatasaray-Real Madrid 1-6

In het jaar daarop was ook Galatasaray een gewillig slachtoffer van de scoringsdrift van een der grootste spelers ooit. Het was het begin van een fraaie Champions League-campagne die eindigde met de finale tegen stadsgenoot Atlético Madrid. In Turkije maakte Ronaldo in blessuretijd zijn derde na een prachtige slalom door het strafschopgebied. Het maakte hem als een kind zo blij.

2015/16 Real Madrid-Shakhtar Donetsk 4-0

Na een Champions League-campagne zonder hattrick keerde Ronaldo in bloedvorm terug op de Europese Velden. Liefst drie keer produceerde de steraanvaller een hattrick in het seizoen 2015/16, waarvan de eerste in de openingswedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Bovendien een glaszuivere, want hij maakte alle drie de goals na de pauze.

2015/16 Real Madrid-Malmö FF 8-0

Wat Ronaldo tegen Shakhtar Donetsk deed, lukte hem ook tegen de Zweden van Malmö FF. Sterker nog, hij deed het nog beter, want tegen Malmö FF maakte Ronaldo vier doelpunten. Dat deed hij in een tijdsbestek van twintig minuten.

2015/16 Real Madrid-VfL Wolfsburg 3-0

Alsof Ronaldo zich nog niet genoeg had bewezen liet hij thuis ook geen spaan heel van VfL Wolfsburg. De wedstrijd doet denken aan die van gisteren, want Real Madrid had in de heenwedstrijd een 2-0-nederlaag geleden tegen de Duitsers. Real Madrid stond op de rand van uitschakeling, maar niemand anders dan Ronaldo stond op. In de zestiende en zeventiende minuut was het al raak en je wist haast wat er zou gaan komen: een derde goal. Die kwam er vervolgens uit een vrije trap.

2016/17 Real Madrid-Bayern München 4-2

Critici die de bovenste hattricks onder de loep nemen, kunnen nog stellen dat ze, op die tegen VfL Wolfsburg na, gemaakt zijn in niet al te belangrijke wedstrijden. Een jaar later bewijst Ronaldo dat hij het ook kan tegen de allerbeste ploegen ter wereld. In de spannende en vooral controversiële kwartfinale tegen Bayern München is hij liefst drie keer trefzeker, waarvan de bevrijdende 2-2 in buitenspelpositie.

2016/17 Real Madrid-Atlético Madrid 3-0

Ronaldo en Real Madrid plaatsen zich desondanks voor de halve finale, waarin ze het moeten opnemen tegen Atlético Madrid. Een gewilde tegenstander voor de Portugees, zo blijkt. Ronaldo is onhoudbaar in de eerste wedstrijd en maakt drie doelpunten. Aan het einde van het seizoen staat De Koninklijke wederom met de beker te zwaaien.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 5 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Besiktas dwarsboomt bod van Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <