Laatste nieuws
09.30Kenneth Perez ziet ‘laffe en gênante’ actie bij Feyenoord in finale tegen NEC
09.25Van den Brom snapt niet van Ajax-vertrek: 'Werd op handen gedragen op Toekomst'
09.14Crysencio Summerville schittert opnieuw en bezorgt Leeds United belangrijke zege
08.51Gimenez geeft reden voor vormdip: 'Daar lag het de tweede seizoenshelft aan'
08.46Krabbendam denkt te weten welke 3 spelers mogen vertrekken bij Feyenoord
08.45Engelse media overladen Leeds-uitblinker Summerville met complimenten
08.45Summerville stijgt weer tot grotere hoogte: 'Hij voedde het opwindende spel'
08.45'PSV wil door met Ramalho: verdediger heeft echter nog andere opties'
08.32Denzel Dumfries trekt boetekleed aan na rood in kampioensduel Inter: ‘Onhandig om het zo te laten escaleren’
08.24UEFA nog één stap verwijderd van uitbreiding EK-selecties
08.17Spannende periode voor Feyenoord in aantocht op transfermarkt
08.16Johan Derksen is helemaal klaar met Clarence Seedorf: ‘Vier keer gefaald’
08.12Losse heupjes: Dumfries gooit dansmoves en duikt tussen fans na Scudetto-zege
07.56De Mos ziet 'voordeel voor PSV' in blessure Dest: 'De elf miljoen kan streep door'
07.51Moniz en vergeten ex-PSV'er maken seizoen af bij Zwitserse topclub
07.45Nederlanders geen 'nestors van succes' bij Scudetto Inter: 'Is luxe alternatief'
07.34Milan van Ewijk drijft topspelers Manchester United tot wanhoop: ‘Het maakt me wel trots’
07.30Voetbal op tv: Londense kraker en halve finale Coppa Italia
07.21Dumfries vertelt over reserverol en zijn toekomst: 'Niet slim van mij'
07.20Wim Jonk spreekt kraakheldere taal over eventuele terugkeer bij Ajax
07.15Bijlow hoopt op kans om zich alsnog in EK-selectie te keepen
07.15Voetbalpodcast | ‘Ronald Koeman heeft wel met een paar deuren gesmeten’
07.10Dolgelukkige De Vrij moet uit spelersbus getrokken worden voor interview: 'Blijf professioneel'
07.10Slot ontvangt kritiek na uitleg over toekomst: 'Feyenoord eigenlijk tweede keus'
03.00Wat een rentree! Jurriën Timber maakt wereldgoal na maandenlange revalidatie
01.05De Mos adviseert PSV: 'Als hij geen duidelijkheid krijgt bij Feyenoord...'
00.27Van den Brom staat open voor terugkeer: 'Heeft met sentiment te maken'
00.10Slot favoriet om Klopp op te volgen bij Liverpool: 'Hij heeft één probleem...'
00.10Inter verovert voor twintigste keer Italiaanse titel na verhitte derby, rode kaart voor Denzel Dumfries

Gisteren

23.49Succestrainer Inzaghi gaat Mourinho voorbij op Inter-ranglijst
23.35Sneijder spot vervanger Frenkie: 'Voorspeld als verrassing, dat is uitgekomen'
23.30Portugese succestrainer vliegt voor gesprekken naar Engeland
23.25De beelden: Dumfries pakt nét voor binnenhalen Scudetto rood
23.21Sneijder noemt de ideale vervanger van Frenkie de Jong in Nederlands elftal
23.15Ajax-terugkeer niet bij voorbaat uitgesloten: 'Heb daar een mooie periode gehad'
Resultaten x

FIFA Talk 2: in FIFA 20 móét het gebeuren voor Career Mode

Vind hier de beste Online casinos

Met een pijnlijk oprechte blijheid deelde EA het afgelopen jaar mee dat de Champions League dé nieuwe feature van FIFA 19 Career Mode was. Vrij kansloos, als je bedenkt dat de community al jaren roept om structurele verbeteringen. In deze tweede FIFA Talk gaan we dieper in op Career Mode en onderzoeken we waar realistische verbeteringen liggen.

26-06-2019 13:59 door Martijn Ruijter

Wie het artikel van EA over FIFA 19 Career Mode terugleest, zal moeilijk een lach kunnen onderdrukken. Dynamische tactieken, ultimate moeilijkheid en een vierde wisselspeler in de extra tijd worden genoemd als vernieuwingen in Career Mode, terwijl je ze alle drie ook in alle andere onderdelen van FIFA vindt. De Champions League, levendige menu’s en wat cosmetische verbeteringen zijn fantastisch, maar niet heel baanbrekend. Alleen beter budgetmanagement, meer realistische transfers en transferonderhandelingen, en gloednieuwe skillgames lijken een prima verbetering in FIFA 19 Career Mode. Achteraf kunnen we vaststellen dat ook deze verbeteringen nauwelijks hebben bijgedragen aan een fijnere Career Mode-ervaring.

Problemen én oplossingen

Waar gaat het dan nog steeds mis voor Career Mode? Op een heleboel punten, maar wij pikken er drie grote thema’s uit:

  • Realistische ontwikkelingen

EA past heel frequent de spelerratings aan, evenals de potentie van spelers. Toch staat dit vervolgens redelijk vast, zodra je een carrière start. Of een speler zijn potentie waarmaakt, hangt van zoveel factoren af. Kiest hij een goede club? Maakt hij niet te vroeg de stap naar een grote competitie? Ziet de manager het wel in hem zitten? Gebeurt dit in het echt, dan past EA de potentie aan. Het zou gaaf zijn als dit veel meer gebeurt in Career Mode zelf! Ben ik eigenwijs en maak ik Kaj Sierhuis de eerste spits van Ajax, waarom blijft zijn potentie dan zo laag, zelfs als hij er 25 inschiet in de eredivisie en nog eens tien in de Champions League?

Realistische ontwikkelingen hebben ook enorm veel toepassing op transfers. Manchester United dat een nieuwe spits zoekt bijvoorbeeld. Word je er vervolgens in jouw vijfde seizoen trainer, dan zal je zien dat United de halve wereldtop aan spitsen heeft gekocht, van wie driekwart niet eens op de reservebank zit. Transfers zijn nog altijd niet realistisch genoeg. Een toffe nieuwe feature in FIFA 20 zou kunnen zijn dat trainers ook een transfer kunnen maken. Nu hebben clubs een bepaalde filosofie en die speelstijl blijft gehandhaafd, ongeacht wie er spelen. Waarom kan Klopp niet van Liverpool naar Barcelona gaan, waarna Barcelona van speelstijl verandert én spelers aanschaft die bij die speelstijl passen?

  • Jeugdontwikkeling

Dit thema komt ieder jaar terug. En ieder jaar spoelt EA het door de wc. De carrières van jouw favoriete voetballers zijn eindig en dus is het in Career Mode belangrijk om goede jeugdspelers op te leiden. Het is gerechtvaardigd om te zeggen dat het jeugdsysteem in FIFA werkelijk nergens op slaat. Allereerst is het vooral jammer dat er geen jeugdteams in FIFA zitten, al is het maar alleen het Onder 23-team. Dat is wellicht niet mogelijk qua licenties. Je zou dan echter verwachten dat het generieke jeugdspeler systeem wel goed in elkaar steekt. Wie dit artikel tot dit punt leest, heeft waarschijnlijk al meerdere malen meegemaakt dat een jonge buitenspeler, met een potentie van 94, ineens 65 sprintsnelheid blijkt te hebben en één ster skillmoves. Totaal niet realistisch. Daar komt bij dat het jeugdspeler systeem niets meer is dan een scout sturen, spelers goedkeuren of afwijzen op basis van potentie, eventueel trainen en vervolgens promoveren naar het eerste team. Waarom kunnen spelers geen jeugdteams opzetten, met véél meer jeugdspelers, waarna die jeugdteams wedstrijden kunnen afwerken? Dan brengen jeugdtrainers, die jij als speler aanstelt, verslag uit van de ontwikkeling van bepaalde spelers. Zoiets simpels maakt de ervaring van en band met jeugdspelers een stuk leuker.

  • Totale club- & teammanagement

Waarom wordt Louis van Gaal nog op handen gedragen bij Bayern of Barcelona? Omdat hij die club écht heeft veranderd. In FIFA kun je een club niet compleet veranderen; alleen de spelers en resultaten. Geef de spelers de complete controle over een club, als hij of zij dat verdiend heeft. Dát is onze oproep aan EA. Stapt iemand net binnen bij Liverpool, dan is diegene verantwoordelijk voor het aankoopbeleid en speelwijze. De speelwijze zal uitgebreid aan bod komen bij FIFA Talk: Gameplay, maar om een klein tipje van de sluier te lichten, verdienen spelers het om nóg meer controle te hebben over de tactiek, looplijnen, enzovoorts. Terug naar Career Mode. Een manager die drie of vier jaar bij Liverpool zit, zal iets meer te vertellen hebben. Van de technische staf, met bepaalde trainingskwaliteiten, tot uitbreidingen van het stadion, tot zelfs de sponsors.

Totale club- & teammanagement komt ook terug in trainingen en speelschemavorming. Dat laatste zorgt nu regelmatig voor problemen, als jouw team ineens twee wedstrijden in twee dagen heeft. Geef spelers daarom desnoods de optie om wedstrijden te verplaatsen. Maar met name trainingen kunnen en moeten beter. Er zijn weinig spelers die daadwerkelijk alle minigames spelen. Aangezien er iedere week een training kan plaatsvinden, gaat daar namelijk uitzonderlijk veel tijd in zitten. Ook bij trainingen simuleren zitten wat ons betreft wat problemen. Ten eerste worden spelers te snel enorm goed en ten tweede worden FIFA-spelers gelimiteerd tot een aantal trainingen en trainingsopties per keer. Het trainingssysteem moet dus ook op de schop. Tactische teamtrainingen, waarbij de focus bijvoorbeeld op snel counteren, compact verdedigen of scherp combinatievoetbal ligt, zorgen ervoor dat het team beter als écht team gaat functioneren. Individuele trainingsschema’s, met de duur van bijvoorbeeld drie maanden, zorgen er vervolgens voor dat spelers op bepaalde vlakken beter worden. Hun verbetering zal afhankelijk zijn van het aantal speelminuten dat ze krijgen en hoe ze daarin presteren.

Tot slot zou het EA sieren als ze weer herinvoeren dat er ingegrepen kan worden in simulatiewedstrijden. Geef ons desnoods de keuze: wedstrijd simuleren, waarbij je zou kunnen ingrijpen en zelf verder spelen, wedstrijd tactisch simuleren, waarbij je op basis van het wedstrijdverloop tactische aanpassingen kunt doen en wedstrijd snel simuleren, waarbij je direct doorgaat naar de einduitslag. Nogmaals: het zijn kleine dingen, maar geven spelers wel een stuk meer controle over het spel.

Al met al is het maken of afhaken voor EA richting FIFA 20. Career Mode-spelers beleven de afgelopen jaren minder en minder plezier in het spelen ervan, terwijl het een modus is met, zelfs commercieel, enorme mogelijkheden. De komst van VOLTA lijkt er helaas op te wijzen dat de beschikbare tijd van de ontwikkelaars opnieuw niet naar Career Mode is gegaan. Desondanks blijven we hoopvol, omdat het eigenlijk nauwelijks voor te stellen is dat EA voor het derde jaar op rij nauwelijks iets verandert aan een door miljoenen gespeelde modus, waar zoveel kritiek op is. En anders toch maar eens PES Master League proberen.




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <