Laatste nieuws
06.30Oosting baalt van soap rondom Twente-speler: ‘Hij is een absolute teamplayer’
06.24Sterling uitgejouwd door eigen fans: 'Hij begrijpt het'
00.38Leicester City ontslaat coach vanwege vermeende relatie met speelster
00.25'Barça vol vertrouwen: Frenkie én Pedri snel weer op het veld'
00.10Duitsers klagen na Duitsland - Oranje: 'Ik ben blij dat ik het heb overleefd'

Gisteren

23.58Leicester City ontslaat trainer vrouwenteam wegens relatie met speelster
23.55Hoopvolle update voor Feyenoord: 'Ik verwacht de bekerfinale te halen'
23.55Tienersensatie onderweg: de aanvaller die wél zeker naar Real Madrid gaat
23.45'Kooplustige Chelsea-voorzitter wordt in 2027 vervangen'
23.45'Broeder' Geertruida geliefd: 'Toen ik in tranen schoot, kwam hij naar me toe'
23.40Brugts met Barcelona naar halve finales Champions League, ook PSG door
23.35Leicester City ontslaat coach vanwege relatie met speelster, Sarina Wiegman wil strengere regels: ‘Dit is niet gezond’
23.30Broederliefde steunt rappende Geertruida: 'Komt zo een diss track naar je hoofd'
23.20Genee, Van der Gijp en Derksen snoeihard voor Ajacied: 'Niemand mist hem'
23.15Cor Adriaanse: 'Kans op zijn vertrek bij Feyenoord is fifty-fifty'
23.12Voormalig FC Groningen-spits Strand Larsen excuseert zich bij fans Celta de Vigo
23.05Esmee Brugts met Barcelona door in Champions League, Nederlanders tegenover elkaar in Franse halve finale
23.00PSG pakt laatste plek in halve finale Champions League
23.00PSG completeert deelnemersveld halve finale Champions League
22.53Xabi Alonso wil in Duitsland blijven; nieuwe topkandidaat Liverpool lijkt bekend
22.45'Bayern en Liverpool geven strijd om felbegeerde Alonso op'
22.44Derksen trekt harde conclusie over Ajax-speler: ‘Kost één miljoen per wedstrijd’
22.35Kökçü in genade aangenomen bij Schmidt: ‘Dit is nooit zijn intentie geweest’
22.32Leicester City ontslaat coach wegens vermeende relatie met speelster
22.15'Liverpool geeft droommanager op, kamp-Lobotka flirt met Barça'
22.11Feyenoord lanceert documentaire ‘Kind van Zuid’ over Lutsharel Geertruida
22.05‘Als Slot naar Ajax gaat is hij zijn leven niet zeker, en zijn familie ook niet’
22.05Verenigd Koninkrijk waarschuwt fans Engeland en Schotland voor Duits bier
21.55Bayern-directeur slaat terug naar Davies: 'Ik kan niet wachten tot Sint-juttemis'
21.30'Geluk bij een ongeluk' voor PSV: 'Dreiging van snelle transfer is weg'
21.25Half miljoen Britse voetbalfans krijgen waarschuwing in aanloop naar EK 2024
21.10Voormalig Groningen-spits gaat door het stof na 'pijnlijk misverstand'
21.10Strand Larsen zegt sorry tegen Celta-fans: 'Dit misverstand doet mij pijn'
21.00'Ik ben te vroeg gestopt, maar wij hielden van het leven naast het voetbal'
20.46FC Barcelona-trainer Xavi is leugens zat en klaagt twee journalisten aan
Resultaten x
binnenland

Feyenoord vs City: verschil van 515 miljoen tussen elf spelers op het veld

Het verschil in begroting en in kapitaal tussen Feyenoord en Manchester City als club is immens. Maar geld kan geen doelpunten maken. Voetballers die geld kosten echter wel. Hoeveel verschil in prijs zit er tussen de basisopstellingen van beide teams?

13-09-2017 14:00 door Redactie ELF Voetbal

DOELMAN: Brad Jones (35) - Éderson (22)

De ene goalie kwam transfervrij over van NEC, de andere is op Gianluigi Buffon na de duurste keeper ter wereld ooit (40 miljoen euro) en kwam over van de Portugese topclub Benfica. Toch hielden ze tot dusver beiden even vaak de nul in de competitie, namelijk twee keer. Hoe gaat dat woensdagavond in De Kuip zijn: welke doelman krijgt de minste tegengoals?
+ 40 miljoen City

RECHTSACHTER: Kevin Diks (20) - Kyle Walker (27)
Hoewel Danilo ook op deze positie kan spelen, lijkt Walker, waar het prijskaartje van 51 miljoen aan hangt, de voorkeur te krijgen. Ruim vijftig miljoen voor Walker dus; desondanks wordt dit (goalie Éderson kwam tot net tien duels) pas zijn vierde duel in de Champions League ooit. Diks, wiens waarde wordt geschat op drie miljoen euro, komt samen met Jones echter lager uit: namelijk nul.
+ 48 miljoen City

VERDEDIGER: Eric Botteghin (30) - Nicolás Otamendi (29)

Een Braziliaan vs een Argentijn. De eerste is een rustige stopper, een mannetjesputter die nog geen drie miljoen euro kostte. De andere, voor wie 45 miljoen euro op tafel werd gelegd, is een agressieve bulldog die voor niemand uit de weg gaat. Voetballend gezien zullen ze weinig voor elkaar onder doen, dat Otamendi als de zwakke schakel van City wordt beschouwd is dan ook niet gek.
+ 42 miljoen City

VERDEDIGER: Jan-Arie van der Heiden (27) - John Stones (23)

Jan-Scharie werd transfervrij opgepikt bij Vitesse. Nul euro. John Stones werd door City als de duurste verdediger op dat moment ooit overgenomen van Everton. Verschil moet er wezen tussen de achterhoedespelers, die ongeveer even lang zijn en beiden onder Ronald Koeman hebben gewerkt. Gelijkenissen zijn er gelukkig dus ook nog te vinden...
+ 55 miljoen City

LINKSBACK: Miquel Nelom (26) - Benjamin Mendy (23)

Bij afwezigheid van Ridgeciano Haps (die nog zes miljoen euro kostte) krijgt vermoedelijk Nelom een kans in de basisopstelling van Van Bronckhorst. Had Haps nog veel overeenkomsten met Mendy, zijn de verschillen tussen Nelom en zijn Engelse collega juist groter. Zo heeft de tweevoudig international van Nederland de Rotterdammers geen cent aan transfers gekost. Dat valt van Mendy bijvoorbeeld onmogelijk te stellen. Maar qua lengte, leeftijd of aantal interlands is het onderlinge verschil groot.
+58 miljoen City


De afwezigheid van Haps is in alle opzichten zonde: de verdediger had Feyenoord kunnen helpen bij een stunt en had zich kunnen meten met de wereldtop.

CONTROLEUR: Tonny Vilhena (22) - Fernandinho (32)

Mocht Pep Guardiola veel gaan rouleren, dan zijn Ilkay Gündogan of Fabian Delph ook goede alternatieven voor de Braziliaan die City veertig miljoen euro kostte. Dat de tien jaar jongere Vilhena, hij komt uit de eigen jeugdopleiding van de Rotterdammers, gaat spelen, is een zekerheidje. Hij is een dragende spelers van Feyenoord en kostte in elk geval geen transfersom. Alleen opleidingskosten.
+40 miljoen City

MIDDENVELDER: Karim El Ahmadi (32) - Kevin De Bruyne (26)

Dat El Ahmadi niet in de war raakt van een dure speler, bewees hij vorig seizoen in de Europa League tegen Manchester United in een rechtstreeks duel met Paul Pogba. Hij had de middenvelder van meer dan honderd miljoen euro in zijn zak. Wat dat betreft zal de Marokkaan, die nog geen miljoen kostte en van Aston Villa overkwam, wellicht nog niet zo wakker liggen voor het duel met de Belg De Bruyne, van goed zeventig miljoen.
+73 miljoen City

MIDDENVELDER: Jens Toornsta (28) - David Silva (31)

De speler die het langst bij City speelt uit de basisopstelling, is ook meteen het goedkoopst: Silva. Het is maar weer eens een teken aan de wand dat de transfermarkt volledig uit de klauwen loopt. Desondanks is het verschil nog ruim 25 miljoen (3,5 om 28,5) tussen de middenvelders. Voor beide spelers geldt dat ze in een uitstekende vorm verkeren. Wie gaat de slag op het middenveld winnen?
+25 miljoen


Hoeveel gaat Vilhena Feyenoord opbrengen als hij verkocht wordt?

RECHTSBUITEN: Steven Berghuis (25) - Bernardo Silva (23)

Hoewel Guardiola ook graag in een 3-5-2-formatie mag verschijnen op het veld, gaan we in dit geval uit van een klassieke 4-4-3. In dat geval mag Silva weer eens opdraven. Hij speelde dit seizoen pas een goede negentig minuten, waarin hij niet scoorde. Zijn Rotterdamse collega vond al viermaal het net, terwijl hij toch beduidend goedkoper was (6,50 miljoen om 50). Wie van de linkspoten gaat het het beste doen in De Kuip?
+43 miljoen

SPITS: Sam Larsson - Sergio Agüero

Kloppen deze namen op zeker in de basisopstelling? Misschien niet. Want Giovanni van Bronckhorst zou ook voor Michiel Kramer kunnen kiezen en Guardiola heeft met Gabriel Jesus een uitstekend alternatief. Maar het zijn waarschijnlijke keuzes. Feyenoord betaalde naar verluidt zo'n vier á vijf miljoen euro voor de Zweed, terwijl de 36 miljoen voor de Argentijn van City op de huidige markt nog best binnen de perken is. Als ze hem nu zouden verkopen, is hij minstens het dubbele waard.
+31 miljoen City

LINKSBUITEN: Jean-Paul Boëtius (22) - Raheem Sterling (22)

Waar Sterling overkwam van een directe concurrent voor ruim zestig miljoen euro, keerde Boëtius juist terug op het oude nest deze zomer voor nog geen twee miljoen euro. De spelers, die even oud zijn en beide rechtsbenig aan de linkerkant, mogen in De Kuip laten zien wat ze waard zijn op het veld. Daarbuiten is de verdeling wel duidelijk.
+61 miljoen City

TOTALEN:

Ondanks dat er ook in deze opstelling peperdure spelers op de bank plaatsnemen bij City (Leroy Sané á 50 miljoen; Gabriel Jesus á 32 miljoen, Danilo á 30 miljoen) is het verschil in kapitaal dat op het veld staat ondenkbaar groot. Guardiola zal vermoedelijk voor zo'n 550 miljoen euro aan spelers het veld op sturen, terwijl het equipe wat Van Bronckhorst binnen de lijnen brengt in totaliteit nog geen dertig miljoen euro heeft gekost. En daar zitten de drie mogelijke wissels zelfs al bij in.

Een verschil van 515 miljoen euro tussen elf spelers, als je uitgaat van bovengenoemde opstelling is een gat dat onmogelijk lijkt te overbruggen. Hoewel geld geen doelpunt kan maken, kunnen spelers die bij elkaar meer dan een half miljard euro kostten dat vermoedelijk wel tegen de veel goedkopere Feyenoorders. Wat dat betreft kunnen de Rotterdammers alleen maar winnen woensdagavond. 




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <