Laatste nieuws
12.30Opvallende reactie op Ajax-nieuws van Romano: 'Calma peeps, kans is juist niet groot'
12.30Volgende domper voor Ajax: Henderson moet waarschijnlijk Klassieker missen
12.26Kamp-Davies laakt handelswijze Bayern: 'Dit is niet eerlijk'
12.22Van 't Schip volgend seizoen definitief geen coach van Ajax
12.18PSV hervat eredivisie tegen NEC, dit is het programma van het paasweekeinde
12.10'Absolute topclub meldt zich ook voor Huijsen: duo met Oranje-international lonkt
12.01Emegha sprak afgelopen zomer met Nederlandse topclub
12.00Haaland, Pogba, Alaba en nog 12 sterren die het EK in Duitsland missen
12.00Nu live: de nieuwe, verbeterde commentsectie van VoetbalPrimeur
11.55Strijd om Champions League-tickets barst los, 'pech' voor Nederland
11.50'Barça identificeert twee mogelijke vervangers Xavi: opvallende kandiaat in lijst'
11.35‘Liverpool wil Huijsen naast Van Dijk posteren en hoort torenhoge vraagprijs’
11.31Prachtig initiatief El Yaakoubi: 'Hier raak ik emotioneel van'
11.23Nederlander geeft oude club Liverpool advies: 'Zou Alonso niet nemen als trainer'
11.23Amerikaanse aandeelhouders FC Den Bosch uitgekocht na onenigheid
11.22Ex-Ajacied geschorst door Spaanse bond: ‘Hij dwong Hermoso te liegen’
11.10Oud-PSV'er twijfelt over pensioen: 'Maar het zou dom zijn om nu te stoppen'
11.08VP-voetbalkantine: 'Zirkzee is klaar voor een stap naar AC Milan'
11.07Ballon d'Or-winnaar komt met bizar aanbod: 'Ik zou Napoli gratis gecoacht hebben'
11.00FC Utrecht hengelt Excelsior-verdediger Siebe Horemans transfervrij binnen
10.59Babel raadt Liverpool af Alonso aan te stellen als opvolger Klopp
10.53'Binnen Barça heersen twijfels over De Jong: grootverdiener laat te weinig zien'
10.51Oud-PSV’er Dries Mertens (36) stelt pensioen toch uit: ‘Ik denk dat ik nog een jaartje doorga’
10.50Jaartje erbij voor Kökcü in Eindhoven
10.40Bekerheld Quick Boys trots als een pauw na overstap naar AZ: 'Is mij wel gelukt'
10.38'Liverpool bereidt bod voor op Huijsen, maar heeft concurrentie'
10.34Excelsior-sterkhouder Siebe Horemans maakt fraaie stap omhoog in Eredivisie
10.30Van kampioen en AC Milan verpulveren in de Champions League naar derde divisie
10.30Indonesië zet in op Nederlanders: 'Absurd, elke seconde krijg ik DM's'
10.25Volgende Ajacied sluit zich na kritiek af van social media: 'Gestopt met kijken'
10.21Kroes staat voor lastige keuze bij Ajax: ‘Neigt hij naar, maar ligt gevoelig’
10.15Column Vivianne Miedema | Bij Arsenal verdiende ik geen tonnen, maar ik kon voor het eerst wel makkelijker leven
10.07Union Berlin ontvangt verschillende boetes: club blijft achter fans staan
10.05FC Groningen mag hopen: international droomt van terugkeer
09.58Hartverwarmende video van Ajax-spits gaat viraal: ‘Brobbey is cultureel erfgoed’
Resultaten x
binnenland

ELF Live: Tien man Feyenoord verliezen nét van PSV

Om 16:45 is het zover! PSV en Feyenoord gaan bepalen wie in de eerste topper van dit Eredivisieseizoen de zege grijpt. Wordt het een 10-0, zoals zeven jaar geleden, of een 0-1, zoals vorig jaar? Volg het in ons liveblog!
17-09-2017 15:50 door Nick de Jager

93' AFGELOPEN! Feyenoord heeft gestreden voor een punt en had minimaal een gelijkmaker verdiend, maar gaat met een nederlaag naar huis. Isimat-Mirin durft er een lach uit te gooien, maar zelfs het applaus van het publiek voor de zege is bekoeld. Want iedereen bij PSV weet: in de tweede helft zijn de Eindhovenaren heel goed weggekomen.

89' Omdat Feyenoord alle registers heeft opengegooid, komt PSV voor het eerst in de tweede helft eruit. Een inzet van Locadia (ja, hij doet nog mee) brengt echter geen gevaar.

86' Met een ultieme poging probeert Cocu wat grip op het middenveld te krijgen. Pereiro wordt vervangen door Rosario.

84' Een hele merkwaardige tweede helft lijkt een spannende slotfase te krijgen. PSV staat met een man meer, maar wordt op álle fronten afgetroefd door Feyenoord. De Rotterdammers weten dat een resultaat er in zit en gooien er voor het gemak nog een aanvaller bij. Vente vervangt Van der Heijden.

78' Feyenoord blijft aandringen! Nu is Basaçikoglu Brenet de baas en vindt hij Toornstra. Zijn inzet belandt echter niet in de buurt van het doel. 

Kuipers heeft na de wedstrijd wat uit te leggen. Waar PSV-fans in de eerste helft vonden dat Berghuis al eerder rood mocht hebben, zijn de Feyenoorders al helemaal klaar met de leidsman.

72' Feyenoord ruikt bloed! Haps verlaat het geld voor Basacikoglu.

70' En wéér is Feyenoord heel dichtbij de 1-1. De deuren van de Eindhovense defensie gaan volledig open voor Boëtius, die vervolgens makkelijk voor kan geven op Toornsta. Op de een of andere manier krijgt de middenvelder de bal voor open doel over. Waar is PSV mee bezig?

68' Feyenoord spaart gele kaarten alsof het zegeltjes bij de Albert Heijn zijn. Nu krijgt Toornstra zijn examplaar.

67' Had Feyenoord niet beter met tien man kunnen beginnen? Sinds de rode kaart van Berghuis en de wissel Kramer - Amrabat zijn de Rotterdammers simpelweg de betere ploeg in Eindhoven. Nu moet Zoet redden op een poging van Boëtius.

63' Het schot van de dag gaat naar ... Joshua Brenet! Een afstandschot van een meter of dertig gaat bijna het stadion uit.

60' Nu krijgt Haps geel voor Feyenoord en dat valt Van Bronckhorst niet lekker. De coach is van mening dat de scheids ook wel eens een kaart aan PSV mag geven en toegegeven, de Eindhovenaren gaan ook niet helemaal vrijuit deze wedstrijd. De enige speler van PSV die geel had (Bergwijn) is inmiddels vervangen. Ramselaar is voor hem in het veld gekomen.

58' Het eerste kwartier van de tweede helft is verrassend voor Feyenoord en nu komen de Rotterdammers wel heel dichtbij de gelijkmaker. Botteghin, de man die vorig jaar nog de enige goal van de wedstrijd maakte, kan met een kopbal Zoet net niet passeren. 

55' In tegenstelling tot de leuke eerste helft heeft de tweede helft nog weinig vermaak gebracht. Een schotje van Toornsta is het eerste wapenfeit van de Rotterdammers, maar belandt in de handen van Zoet.

46' Kramer is achtergebleven in de kleedkamer. Amrabat is zijn vervanger. Heeft Van Bronckhorst een meesterplannetje in paraat?

45' Rust in Eindhoven! Feyenoord moet in de tweede helft een achterstand met 10 man gaan goedmaken. Zijn de wonderen de wereld nog niet uit?

43' ROOD VOOR BERGHUIS! Berghuis had al rood kunnen krijgen voor zijn overtreding op De Jong en haalt nu Hendrix onreglementair onderuit. Kuipers is nu wel onverbiddelijk voor de rechtsbuiten: twee keer geel = rood.

40' Spektakelminuut in Eindhoven! Eerst is Locadia enorm dichtbij de 2-0, nadat zijn schot via de paal en Jones in het goal lijkt te caramboleren. Wonder boven wonder blijft de bal buiten het doel, waarna Feyenoord kan counteren. De aanval sterft echter in schoonheid. 

Volgens de eerste berichten is de verwachting dat De Jong zijn ribben gebroken heeft. Enorm veel pech voor de spits, die vandaag zijn eerste basisplaats kreeg sinds de Europa League-wedstrijd tegen NK Osijek. 

34' Wat een kans voor Sam Lammers! Een voorzet van rechts komt aan bij de spits, die de bal richting de goal probeert te sliden. Botteghin redt. Even daarvoor kreeg Locadia al een kans op 2-0.

31' De verdediging van PSV zou de verdediging van PSV niet zijn als er in een wedstrijd geen slordige terugspeelbal of rare miscommunicatie zou vallen. Nu komt hij op naam van Schwaab. Hij speelt een bal veel te hard in de voeten van Zoet, die net de druk van Boëtius kan weerstaan.

28' Wauw! Feyenoord speelt een dramatisch eerste half uur, maar is ineens heel dichtbij de gelijkmaker. Toornstra poeiert een vrije trap op de paal! Een kantelpunt in de wedstrijd?

Ondertussen zijn de commentatoren van Sky Sports voor lof over Toornstra. "He is a quality player. Why didn't he play last Wednesday?"

25' PSV laat zich niet intimideren en blijft zijn eigen spel spelen. Opmerkelijk genoeg is dat vanmiddag best aardig. Nu krijgt Van Ginkel een vrije schietkans, maar Jones pakt de bal makkelijk op.

23' Feyenoord heeft het lastig en net als woensdag probeert het een aparte remedie om daar mee om te gaan: schoppen. Van der Heijden krijgt geel na een overtreding op Pereiro en Haps haalt luttele seconden later Bergwijn onderuit. 

Hoe kon Berghuis geel krijgen? Op Twitter heerst onbegrip.

16' Berghuis over de scheef! De rechtsbuiten komt met twee benen vol in op De Jong en komt met geel heel goed weg. Terwijl het Eindhovense publiek vol op Berghuis scheldt, moet de spits geblesseerd het veld verlaten. Sam Lammers is zijn vervanger.

12' Kansje op de gelijkmaker! Steven Berghuis krijgt een vrije schietkans in de zestien. Een nadeeltje: hij moest hem met rechts schieten. Meer dan een slap schotje kwam er dan ook niet uit.

De 1-0 in beeld:

2' DOELPUNT PSV! De wedstrijd is amper begonnen en Pereiro heeft PSV al op voorsprong gezet. De Uruguayaan mag vogeltjesvrij ingeschieten na een goede voorzet van Locadia. Wonderstart PSV!

1' Begonnen in Eindhoven! Michiel Kramer heeft afgetrapt namens Feyenoord!

*De spelers zijn al een tijdje binnen, maar de wedstrijd laat nog een kwartier op zich wachten. Het aftellen is begonnen!

*Wat doe je als in een uitwedstrijd in pak 'm beet Heerenveen alles mis gaat in verdedigend opzicht? Juist, andere spelers een kans geven. Coach Phillip Cocu kiest tegen Feyenoord voor Daniel Schwaab en Joshua Brenet in de verdediging. En ook noemenswaardig: Luukie is terug! De Jong is in de voorhoede de vervanger van de geschorste Hirving Lozano.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Van Ginkel, Pereiro, Hendrix; Bergwijn, De Jong, Locadia

Verder krijgt Gáston Pereiro weer een basisplek. In Heerenveen koos Cocu nog voor Bart Ramselaar op het middenveld.

*Aan tactische meesterplannen doet Giovanni van Brockhorst even niet meer. Nadat hij voor de wedstrijd tegen Manchester City alles omgooide om de voetbalmachine van Pep Guardiola te bedwingen, kiest hij in Eindhoven voor zijn gebruikelijke elf. Ook Kevin Diks, die tegen de Engelsen nog gepasseerd werd ten faveure van Sofyan Amrabat, keert terug in de basis.

Opstelling Feyenoord: Jones; Diks, Botteghin, Van der Heijden, Haps; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Kramer, Boëtius

*Vorig seizoen greep Feyenoord in Eindhoven een 0-1 overwinning. De zege zou bepalend zijn voor het seizoen van de Rotterdammers. Als zij niet uit bij PSV gewonnen zouden hebben, waren ze waarschijnlijk geen kampioen geworden. Aan het eind van het seizoen had Feyenoord maar één punt voorsprong op Ajax. 

*In de Champions League was het optreden uitstekend, maar in de competitie speelt Feyenoord tot zover uitstekend. Sterker nog: als enige team lieten de Rotterdammers dit seizoen nog geen punt liggen. PSV leed tot zover een nederlaag: vorige week tegen SC Heerenveen.

*Voor zowel PSV als Feyenoord staat de topper onder enige druk. Beide ploegen speelden in aanloop naar deze topper namelijk een gruwelijk slechte wedstrijd. PSV verloor vorige week met 2-0 tegen SC Heerenveen en Feyenoord werd overrompeld door Manchester City (0-4). In onze voorbeschouwing hebben we de belangen en vragen bij beide clubs op een rij gezet. 




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <