Laatste nieuws
05.10Ajax wil oud-publiekslieveling als assistent van Potter terughalen naar Amsterdam
03.00Voetbalpodcast | ‘Het was een ongekende galavoorstelling van PSV’
03.00Belangrijkste uitdaging voor Arne Slot in Liverpool? Een nieuw contract regelen voor Virgil van Dijk
02.42Gernot Trauner: "Zolang het niet rond is hopen we dat de trainer blijft"
02.35Arne Slot: "Blij met wat ik vandaag gezien heb"
02.24Justin Bijlow: "Zware weken achter de rug, blij dat ik terug ben"
02.13Feyenoord wint in Deventer en stelt kampioensfeest nog even uit
02.05Opgeluchte Kroes al begonnen als technisch directeur Ajax: 'Pakken dingen heel snel op'
01.54Guus Til: "We waren dit jaar gewoon veruit het beste"
01.44Luuk de Jong: "Dit was denk ik wel onze beste wedstrijd van dit seizoen!"
01.30Slot: 'Absoluut de overtuiging dat Feyenoord en Liverpool eruit komen'
00.55Nederlands-Marokkaanse ex-prof voor de rechter in megazaak rond plofkraken
00.40Slot: 'Gunnen niet juiste woord, als je weet om welke bedragen het gaat'
00.35Slot wil naar Liverpool en rekent op medewerking Feyenoord: 'Heel goed bod gedaan'
00.35Alex Kroes bleef geloven in terugkeer bij Ajax: ‘Maar ik aanvaard de consequenties als AFM me schuldig acht’
00.29Eredivisie | Bekijk hier alle uitslagen, het programma van zondag én de stand
00.23Ajax richt blik vooruit en is per direct op zoek naar nieuwe algemeen directeur
00.20Feyenoord stelt titelfeest PSV uit met zege bij Go Ahead en is zeker van tweede plaats
00.14Slot hoopt op medewerking Feyenoord: 'Al dusdanig veel geld verdiend'
00.10Alex Kroes schetst één scenario waarin hij alsnog gaat vertrekken bij Ajax
00.10Liverpool klopte voor bekerfinale al bij Slot aan: 'Daarna kwam het in media'
00.00Bijlow legt uit wat Slot teweeg bracht bij Feyenoord: 'Fantastisch'
00.00Galavoorstelling PSV gaat aan Eindhoven voorbij: grote stroomstoring legt deel Lichtstad plat
00.00De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

Gisteren

23.50Van Praag voelt zich niet beschadigd bij Ajax: 'Ik was de boodschapper'
23.46Veerman noemt ploeggenoot bij PSV van wie hij het meest geniet: ‘Zo makkelijk’
23.45Gelukkige Slot prijst 'invallers' en gaat in op terugkerend euvel bij Feyenoord
23.40'Kampioen' Veerman deelt complimenten uit bij PSV: 'Geweldige aanwinst'
23.40Alle ogen zijn gericht op aanstaande trainer van Liverpool bij simpele zege Feyenoord op Go Ahead
23.35Kroes stapt zelf op als hij schuldig is: 'Dan aanvaard ik consequenties'
23.35Arne Slot ‘wil graag’ naar Liverpool: ‘Ik denk dat Feyenoord het me wel gunt’
23.30Peter Bosz euforisch na ‘beste’ wedstrijd van PSV dit seizoen: ‘Heb alleen maar staan klappen’
23.25Vertederend: Bosz wilde één ding heel graag na monsterzege met PSV
23.25'Als je ons voetbal ziet, zijn wij de terechte kampioen', straalt PSV-trainer Bosz
23.23'Als team waarderen we wat Slot heeft gedaan, ik ben heel blij voor hem'
Resultaten x
binnenland

Ploegen in Eredivisie-kelder snakken naar een lichtpunt

Het piept, het kraakt en na bijna iedere wedstrijd staan ze met lege handen. De ploegen die onderin de Eredivisie bivakkeren, maken een dramatische indruk. Waar Fortuna en ADO na een slechte start de trainer de laan uitstuurde, mag Lukkien blijven waar hij zit. Het drietal clubs verlangt naar een opsteker.

23-11-2020 11:58 door Willem Pijnenburg

Wie dacht dat het bij VVV-Venlo niet erger kon na de historische 13-0 nederlaag, moet eens een kijkje nemen bij de onderste drie van de competitie. Gisteren werd weer duidelijk dat het helemaal niet zo'n gek idee is om de nummers achttien en zeventien direct te laten degraderen. Om te beginnen bij Fortuna, waar de laatste uitoverwinning dateert van december 2018, bijna twee jaar terug. Hofland de laan uitsturen was voor clubeigenaar Isitan Gun de gemakkelijkste oplossing. Hij moest iemand de schuld geven en aangezien hij de selectie zelf goed genoeg acht, kon het niet anders dan dat Hofland de pineut was. Een clubman in hart en nieren die van het materiaal geen soep wist te maken. Het blijft inderdaad de vraag of Hofland het niet beter had kunnen doen. Een team zonder vertrouwen is moeilijk te coachen maar vasthouden aan een formatie en speelwijze die niet werkt, roept ook vraagtekens op.

Witte vlag

Ultee veranderde van 5-3-2 naar 4-3-3 en stond binnen een minuut al op voorsprong. Toen de openingsfase ijzersterk verliep en Kökcu ook nog met rood naar de kant moest, leek de eerste overwinning in de maak. Maar zoals zo vaak dit seizoen keken de Limburgers elkaar twijfelend aan en durfde men niet door te drukken. Het tiental Feyenoorders rook bloed en nadat Senesi met een weergaloze knal de Rotterdammers langszij bracht, was het hek over de dam. Fortuna deed vrijwel niets, gaf Feyenoord alle tijd en ruimte en kroop met de staart tussen de beneden ver terug op eigen helft. Waar je normaal gesproken in die situatie de tegenstander onder druk houdt en het snot uit de ogen loopt, leek Fortuna al voor rust met de witte vlag te zwaaien. Na de thee probeerden ze het wel, maar de dramatische fase voor rust had teveel problemen veroorzaakt. De moedeloosheid was aan de lichaamstaal van Mats Seuntjens af te lezen, die nog weinig plezier uitstraalt in het geel-groen. Bovendien ontbreekt het bij de Limburgers aan stootkracht en aangezien de buitenspelers al naar de kant moesten en de backs geen fatsoenlijke voorzet produceerden, was het vooral hopen op een wonder. Dat kwam er niet. Fortuna lijkt wel een wonder en een waardige verdediging nodig te hebben om niet kopje onder te gaan.

Rekeningen

Gisteren maakte Sparta-aanvoerder Adil Auassar pijnlijk duidelijk hoe men in Rotterdam denkt over de gang van zaken bij ADO. Het ontslag van Rankovic maakte ook daar indruk en Auassar sprak tegenover de camera van FOX Sports over 'rekeningen die nog openstonden'. Doelend op de pijnlijke bekeruitschakeling en vooral het ontslag van voormalig Sparta-assistent Rankovic. Dat was op het veld goed te zien, al hoefde Sparta daar niet veel voor te doen. ADO bereidde voor, Sparta verzilverde de kansjes. De Hagenezen draaien al een aantal seizoen onderin mee en moeten met deze selectie echt gaan vrezen voor lijfsbehoud. Dat het ontslag van Rankovic de ploeg geen goed heeft gedaan was zichtbaar. ADO is een vreemdelingenlegioen dat veel te weinig kwaliteit heeft en waar geen leider opstaat of de ploeg bij de hand neemt. De onrustige gang van zaken achter de schermen zal ook de spelersgroep beïnvloeden. Tegen PSV is een verlies geen schande maar vooral de manier waarop deed de wenkbrauwen fronsen en de nederlaag tegen Sparta verliep identiek. In Den Haag wachten en hopen ze op een positief resultaat, maar de kans dat een nieuwe rel zich aankondigt is vele malen groter. 

Doelman Luuk Koopmans was hard voor zijn spelers, maar blaakt zelf ook niet in goede vorm

In de laatste minuut moest het buigen tegen Feyenoord en PSV en van AZ werd nipt verloren, maar ook in Emmen hangt de vlag er niet florissant bij. Vijf rode kaarten in negen wedstrijden helpen daar niet bij en dan komt volgende week ook nog Ajax op bezoek. De ploeg van Lukkien kampt het hele seizoen al met blessureleed en moet nu ook smaakmaker en Peruvaans international Sergio Pena missen. Eerlijk is eerlijk: spelers als Cavlan, Bijl, de Leeuw, Tibbling en Laursen hebben hun waarde in Nederland al bewezen, maar nu moet Lukkien er nog een lopend geheel van zien te maken. Na de dramatisch verlopen wedstrijd tegen Vitesse (3-1) liep aanvoerder Michael de Leeuw leeg en zette hij de boel op scherp en dat leek tegen Feyenoord te werken, maar dan heb je wel de pech om een week later op bezoek te moeten bij AZ. Emmen liet thuis tegen Fortuna Sittard dure punten liggen ondanks een 2-0 achterstand en lijkt van de onderste ploegen de minst slechte te zijn. Het heeft pech gehad met rode kaarten en treffers in de laatste minuut, maar de ploeg van Lukkien heeft het meeste perspectief van het trio onderin.

Daarbij zijn VVV-Venlo en RKC ook ploegen die zich niet veilig voelen, al lijkt er daar meer kwaliteit rond te lopen. Hoe je het ook wendt of keert: Fortuna en ADO zitten in zwaar weer, terwijl Fortuna en Emmen nu virtueel degraderen. Emmen heeft voornamelijk pech en heeft een elftal dat het iedereen lastig kan maken. Daar zal de ploeg van Lukkien zich aan vastklampen, hoewel ook daar de punten niet vanzelf komen. Bij Fortuna en ADO zijn de zorgen het grootst.

 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <