Laatste nieuws
11.30Kraay doet curieuze suggestie voor NAC Breda: 'Nee, dat is géén grap'
11.20Dost heeft 'geen zin' in bijwonen bekerfinale: 'Wel wat doen richting de groep'
11.10Oranje-opponent Bosnië presenteert nieuwe bondscoach
11.05Positie Ten Hag op de tocht: 3-voudig CL-winnaar wil trainer Man United worden
10.59'Voor de ontwikkeling van het spel is Neuer net zo belangrijk als Messi'
10.49Clubicoon geeft PSV advies voor transferzomer: ‘Ik zou met hem niet doorgaan’
10.45Opvallend Ajax-pleidooi van Jonker: 'Hij heeft dit gecheckt bij Van Gaal'
10.40'Ajax 1 was altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken'
10.25Wanprestatie Juventus: 'Ik had in de rust iedereen kunnen wisselen'
10.21Van promotie tot degradatie, bij Vitesse was het zelden rustig de laatste 35 jaar
10.15Engelse fans hekelen 'hebzucht' topclubs en UEFA: 'FA Cup betaalt de prijs'
09.58PSV baalt van dubieuze goksponsor: 'Andere partijen betalen daar geld voor'
09.58'Ødegaard-route' voor toptalent Güler: 'Ajax of PSV zou nu zeker niet gek zijn'
09.55Vitesse-trainer Sturing heeft na degradatie heldere boodschap voor eigen spelers
09.38Bijzonder gerucht uit Turkije: Galatasaray richt pijlen op Gravenberch
09.35Vitesse komt niet in de buurt van record: deze club kreeg ooit 72 strafpunten
09.35'Zidane voert druk op Ten Hag op: ex-coach Real hoopt op Manchester United'
09.20Kuijt de gevierde man bij Beerschot: 'Onze pijp is helemaal leeg'
09.19‘Milan neemt na dit seizoen afscheid van trainer Pioli en denkt aan Nederlander’
08.56'Bekerwinst met NEC is meer waard dan prijzen met Ajax en Barça'
08.50Twijfels over langer PSV-verblijf: 'Dest zei dat het wel erg simpel gaat'
08.50Straf Vitesse klinkt vernietigend, maar stiekem werpt licentiecommissie een reddingsboei
08.45Lot AZ en Ajax in handen van bekerfinalisten: gevolgen van winst Feyenoord óf NEC
08.45'Zlatan tipt Van Bommel bij Milan, Zidane hoopt op baan bij United'
08.35Vitesse ook in buitenland groot nieuws: 'Historische straf in Eredivisie'
08.35Summerville imponeert: "Die man is echt buitengewoon goed, niet normaal"
08.25Voormalig PSV'er Simons gaat Kuijt achterna: 'Dit is schitterend!'
08.20Carrière van Feyenoord-verdediger Dávid Hancko verliep niet vlekkeloos: ‘Ik voelde me de flop van de Serie A’
08.17Mats Hummels haalt op X uit richting Engeland en vergaart 120 duizend likes
08.15'Ibrahimovic maakt zich sterk voor Van Bommel als nieuwe trainer AC Milan'
08.15Feest voor Dirk Kuyt en PSV-icoon Timmy Simons met promotie in België: ‘Dit is fantastisch’
08.11Seedorf zet zich in voor gelijkheid: 'Of ik nog coach wil zijn? Op dit moment niet'
07.35'Tottenham Hotspur bepaalt prijskaartje voor Feyenoord-doelwit Gil'
07.31Hélène Hendriks brengt bij Vandaag Inside slecht nieuws voor Robin van Persie
07.30Voetbal op tv: op deze zender wordt Man City - Chelsea uitgezonden
Resultaten x
binnenland

De laatste keer dat FC Utrecht in De Kuip Feyenoord wist te verslaan

Bekijk hier de voorbeschouwingen (met gratis wedtips) van de experts van Voetbalwedden.net voor de komende voetbalwedstrijden voor de Eredivisie, Champions League en meer!

Het is weekend en dat betekent voor de gemiddelde voetballiefhebber veel voetbal kijken. Onder andere in de Eredivisie, waar met Feyenoord - FC Utrecht een prachtige wedstrijd op het programma staat. De laatste keer dat de gasten wisten te winnen was in 2014. Wie stonden er toen in het veld?

28-11-2020 07:00 door Krist Stoelwinder

Robbin Ruiter

De doelman van FC Utrecht in 2014 keept nog altijd in de Eredivisie. Robbin Ruiter debuteerde in 2009 in het eerste van FC Volendam en presteerde erg sterk in de Keuken Kampioen Divisie. FC Utrecht zag hem indruk maken en trok hem drie jaar later aan. Het bleek een uitstekend besluit. De doelman presteerde vijf jaar prima en maakte een mooie transfer naar Sunderland. In 2019 keerde hij terug in Nederland als reservekeeper van PSV en inmiddels is hij de doelman van Willem II.

Mark van der Maarel

Door met één van de twee spelers die nog altijd bij de Domstedelingen actief is. Mark van der Maarel brak op zijn 20e door in de hoofdmacht van FC Utrecht en pendelt tien jaar later tussen bank en basis. Het past bij de vleugelverdediger die hard voor zijn basisplaats moet knokken, maar hem uiteindelijk toch altijd terugwint. Van der Maarel werd in 2018 beloond door de supporters met de David di Tommaso-trofee.

Gevero Markiet

We vervolgen de basiself van FC Utrecht met de meest onbekende naam uit opstelling, namelijk Gevero Markiet. De centrale verdediger was nog maar 17 jaar toen hij in het eerste debuteerde. Inmiddels speelt hij al jaren bij de amateurs. Markiet speelde in zijn eerste jaren slechts een handvol  duels, tot het seizoen 2013/14. Hij presteerde redelijk, maar mocht in 2015 verhuurd worden aan Helmond Sport. Erg veel indruk maken deed hij daar niet, waarna hij lange tijd zonder club zat. Via FC 08 Homburg en een korte terugkeer in Helmond kwam hij bij de amateurs terecht.

Ramon Leeuwin

De partner in het centrum van Markiet was de eveneens snelle Ramon Leeuwin. Hij komt ook uit de jeugd van FC Utrecht en debuteerde in 2007. Uiteindelijk brak hij niet door, maar door zijn goede prestaties bij AGOVV kwam hij alsnog in de Eredivisie terecht. Blessures zaten hem dwars, waardoor hij een stapje teurg moest zetten naar SC Cambuur. In Leeuwarden maakte hij veel druk, waarna hij alsnog zijn kans kreeg bij FC Utrecht. Na een kort uitstapje in Denemarken speelt hij inmiddels in de top van de Eredivisie bij AZ.

Christian Kum

De vierde verdediger bij FC Utrecht is Christian Kum, een erg bekende naam in de Eredivisie. Hij brak door bij ADO Den Haag toen erg grote problemen waren in de hofstad. Desondanks bleef hij ADO trouw, waarna hij in 2012 een mooie transfer naar sc Heerenveen afdwong. Via Friesland kwam hij terecht in het midden van het land. Bij FC Utrecht was hij lang niet altijd basisspeler en uiteindelijk speelt hij nu vooral bij laagvliegers in de Eredivisie, zoals Roda JC en zijn huidig werkgever VVV-Venlo.

Anouar Kali

Bij FC Utrecht werd Anouar Kali jarenlang gezien als een toptalent. De middenvelder hoopte op een toptransfer en weigerde zijn contract te verlengen, maar de top bleef uit en hij belandde bij Roda. Na een jaartje Limburg keerde hij terug in de Domstad, waarna hij naar de zandbak vertrok. Zijn loopbaan holde vervolgens achteruit via Willem II, de beloften van FC Utrecht, NAC Breda en de krochten van Belgische voetbal (Royal Excelsior Virton).

Willem Janssen

We zijn aangekomen bij de huidig aanvoerder van FC Utrecht. Willem Janssen is een geboren Nijmegenaar, maar brak op zijn achtste terecht in de jeugdopleiding van een Limburgse profclub. Hij bleef VVV-Venlo 13 jaar trouw en ging vervolgens naar Roda JC. Daar presteerde hij erg goed, waardoor kampioen FC Twente hem vastlegde. Janssen bleef er twee jaar lang, waarna hij naar FC Utrecht vertrok. Daar is hij sindsdien een belangrijke steunpilaar.

Yassin Ayoub

FC Utrecht liet tegen Feyenoord zien dat het de jeugdopleiding op goed op orde had. Met Yassin Ayoub was er namelijk nog een speler uit de eigen jeugd die het eerste had gehaald. De middenvelder werd bij Ajax weggestuurd en belandde op zijn 14e in Utrecht. Hij werd één van de sterspelers van de club en kwam zo tot een prachtige transfer naar Feyenoord. Hij werd in Rotterdam echter nooit een vaste basisspeler, vertrok in 2019 naar Panathinaikos en speelt daar inmiddels nog altijd.

Issa Kallon

Nadat Vitesse niet wist door te breken, kreeg hij zijn kans bij FC Utrecht en zo kon het gebeuren dat hij op zijn 18e in de basis stond tegen Feyenoord. Kallon zat vaak bij de selectie, maar kwam tot weinig minuten en vertrok uiteindelijk op huurbasis naar FC Emmen. Hij deed het daar prima, maar keerde niet meer terug bij FC Utrecht en tekende bij SC Cambuur. Daar begon hij redelijk, werd steeds belangrijker en in het sensationeel goede vorig seizoen was hij erg goed.

Nacer Barazite

Rob Alflen koos tegen Feyenoord voor een schaduwspits met Nacer Barazite. De creatieveling uit Arnhem verruilde de jeugdopleiding van N.E.C. voor die van Arsenal en werd daar gezien als een groot talent. Arsene Wenger was erg van hem gecharmeerd, maar desondanks brak hij nooit door in Noord-Londen, waarna hij in korte tijd bij Derby County, Vitesse, Austria Wien en AS Monaco speelde. Vervolgens speelde hij drie jaar bij FC Utrecht en vervolgens koos hij voor het avontuur bij Malatyaspor, Al-Jazira Club en Buriram United. Inmiddels is hij al een lange periode clubloos.

Tommy Oar

We sluiten de lijst af met Tommy Oar. Hij gold als een groot talent bji Brisbane Roar en FC Utrecht liet hem samen met landgenoten Michael Zullo en Adam Sarato op proef komen. Het drietal maakte een goede indruk en mocht blijven. Oar werd basisspeler en sterkhouder én bleef de Nederlandse subtopper vijf jaar lang trouw. Vervolgens maakte hij een mooie transfer naar Ipswich Town, inmiddels is hij bijna 29 jaar oud en voetbalt hij weer in zijn thuisland.




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <