Laatste nieuws
05.30Ajax wil oud-publiekslieveling als assistent van Potter terughalen naar Amsterdam
03.00Voetbalpodcast | ‘Het was een ongekende galavoorstelling van PSV’
03.00Belangrijkste uitdaging voor Arne Slot in Liverpool? Een nieuw contract regelen voor Virgil van Dijk
02.42Gernot Trauner: "Zolang het niet rond is hopen we dat de trainer blijft"
02.35Arne Slot: "Blij met wat ik vandaag gezien heb"
02.24Justin Bijlow: "Zware weken achter de rug, blij dat ik terug ben"
02.13Feyenoord wint in Deventer en stelt kampioensfeest nog even uit
02.05Opgeluchte Kroes al begonnen als technisch directeur Ajax: 'Pakken dingen heel snel op'
01.54Guus Til: "We waren dit jaar gewoon veruit het beste"
01.44Luuk de Jong: "Dit was denk ik wel onze beste wedstrijd van dit seizoen!"
01.30Slot: 'Absoluut de overtuiging dat Feyenoord en Liverpool eruit komen'
00.55Nederlands-Marokkaanse ex-prof voor de rechter in megazaak rond plofkraken
00.40Slot: 'Gunnen niet juiste woord, als je weet om welke bedragen het gaat'
00.35Slot wil naar Liverpool en rekent op medewerking Feyenoord: 'Heel goed bod gedaan'
00.35Alex Kroes bleef geloven in terugkeer bij Ajax: ‘Maar ik aanvaard de consequenties als AFM me schuldig acht’
00.29Eredivisie | Bekijk hier alle uitslagen, het programma van zondag én de stand
00.23Ajax richt blik vooruit en is per direct op zoek naar nieuwe algemeen directeur
00.20Feyenoord stelt titelfeest PSV uit met zege bij Go Ahead en is zeker van tweede plaats
00.14Slot hoopt op medewerking Feyenoord: 'Al dusdanig veel geld verdiend'
00.10Alex Kroes schetst één scenario waarin hij alsnog gaat vertrekken bij Ajax
00.10Liverpool klopte voor bekerfinale al bij Slot aan: 'Daarna kwam het in media'
00.00Bijlow legt uit wat Slot teweeg bracht bij Feyenoord: 'Fantastisch'
00.00Galavoorstelling PSV gaat aan Eindhoven voorbij: grote stroomstoring legt deel Lichtstad plat
00.00De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

Gisteren

23.50Van Praag voelt zich niet beschadigd bij Ajax: 'Ik was de boodschapper'
23.46Veerman noemt ploeggenoot bij PSV van wie hij het meest geniet: ‘Zo makkelijk’
23.45Gelukkige Slot prijst 'invallers' en gaat in op terugkerend euvel bij Feyenoord
23.40'Kampioen' Veerman deelt complimenten uit bij PSV: 'Geweldige aanwinst'
23.40Alle ogen zijn gericht op aanstaande trainer van Liverpool bij simpele zege Feyenoord op Go Ahead
23.35Kroes stapt zelf op als hij schuldig is: 'Dan aanvaard ik consequenties'
23.35Arne Slot ‘wil graag’ naar Liverpool: ‘Ik denk dat Feyenoord het me wel gunt’
23.30Peter Bosz euforisch na ‘beste’ wedstrijd van PSV dit seizoen: ‘Heb alleen maar staan klappen’
23.25Vertederend: Bosz wilde één ding heel graag na monsterzege met PSV
23.25'Als je ons voetbal ziet, zijn wij de terechte kampioen', straalt PSV-trainer Bosz
23.23'Als team waarderen we wat Slot heeft gedaan, ik ben heel blij voor hem'
Resultaten x
binnenland

De bekerwinnaars van Vitesse in 2017: waar spelen ze nu?

Hoewel de wedstrijd niet spectaculair was, plaatste Vitesse zich dinsdagavond voor de vijfde bekerfinale in de clubhistorie. In de halve finale werd dankzij goals van Armando Broja en Oussama Tannane met 2-0 gewonnen van VVV. Van de vier voorgaande finales won Vitesse er slecht één. Dat was tegen in 2017 tegen AZ (0-2). Ricky van Wolfswinkel was toen met twee goals de grote man, maar waar spelen de bekerwinnaars van toen momenteel?

04-03-2021 10:00 door Wessel Antes

Eloy Room

Eloy Room stond op 30 april 2017 tussen de palen op het heilige gras van De Kuip. Met zijn clean sheet was Room toen direct de enige keeper in de clubhistorie van Vitesse die de nul wist te houden in een bekerfinale. Dat is dus een mooie uitdaging voor Remko Pasveer op 18 april! Room speelt tegenwoordig in de Amerikaanse MLS voor Columbus Crew, waarmee de keeper in december de landstitel won. Ook Vito Wormgoor staat daar onder contract. Room is daarnaast eerste keeper van het nationale elftal van Curaçao.

Kelvin Leerdam

Room is niet de enige speler uit het elftal van toen die is neergestreken in de Verenigde Staten. Nota bene in de finale van de MLS Cup kwam hij oud-ploeggenoot Kelvin Leerdam tegen. Leerdam viel een half uur voor tijd in, maar kon niks doen tegen de 3-0 nederlaag van zijn Seattle Sounders. Bij die club speelde Leerdam de afgelopen drie seizoenen. In 2019 won de rechtsback het eindtoernooi van de MLS wel. Momenteel is de dertigjarige Leerdam transfervrij en op zoek naar een nieuwe uitdaging. Laatst werd bekend dat Leerdam per direct speelgerechtigd is voor het Surinaamse nationale team.

Guram Kashia

Dinsdagavond zat hij voor de televisie in het Georgische Tbilisi om zijn geliefde Vitesse toe te juichen: Guram Kashia. Gedurende de bekerfinale van 2017 droeg Kashia de aanvoerdersband in voor vele Vitesse-supporters de mooiste wedstrijd ooit. Ook Kashia voetbalde de afgelopen jaren in de Verenigde Staten en is momenteel op zoek naar een nieuwe club. In de MLS kwam de Georgiër uit voor San Jose Earthquakes in Californië. Voor de halve finale tegen VVV, afgelopen dinsdag, sprak Kashia nog een videoboodschap in voor de supporters van Vitesse. 

Matt Miazga

Matt Miazga staat nog steeds onder contract bij Chelsea. Toch heeft Miazga sinds zijn verhuurperiode aan Vitesse geen enkele minuut voor de Londenaren gespeeld. Na een seizoen op huurbasis bij Nantes in de Ligue 1 te hebben gespeeld werd Miazga voor twee seizoenen aan Reading uitgeleend. Momenteel is Miazga basisspeler bij Anderlecht. De club van trainer Vincent Kompany huurde de Amerikaan in oktober van Chelsea. Daar heeft Miazga nog een contract tot en met juni 2022. Als international van de Verenigde Staten won Miazga in 2017 en 2018 de Gold Cup.

Arnold Kruiswijk

Cultheld Arnold Kruiswijk zette in 2019 een punt achter zijn mooie loopbaan. In totaal speelde Kruiswijk bijna 400 duels in het betaald voetbal waarin hij slechts één keer wist te scoren. Na 25.318 minuten in de Eredivisie maakte hij zijn eerste en enige goal tegen Sparta, maar die ene gewonnen bekerfinale in De Kuip pakt niemand Kruiswijk meer af. Tegenwoordig is Kruiswijk actief als jeugdtrainer bij Be Quick 1887 JO19. De oud-linksback loopt ook mee als assistent trainer bij de JO16 van FC Groningen. 

Marvelous Nakamba

Marvelous Nakamba is de eerste speler die we terugvinden in een buitenlandse topcompetitie. Na twee succesvolle seizoenen bij Club Brugge vertrok Nakamba in 2019 voor maar liefst twaalf miljoen euro naar Aston Villa. Die transfer leverde Vitesse destijds 1,2 miljoen euro extra op, naast de drie miljoen die het al van Brugge zelf ontving. Hoewel Nakamba tijdens zijn eerste seizoen in Birmingham nog basisspeler was, kwam hij dit seizoen slechts acht keer in actie als invaller. Bij Aston Villa speelt Nakamba samen met Anwar El Ghazi.

Navarone Foor

Of Navarone Foor sportief gezien het maximale uit zijn carrière aan het halen is, is een goede en betwistbare vraag. Één ding is zeker: financieel gezien doet hij het niet slecht. In de winterstop van 2020 verruilde hij Arnhem in voor de zandbak. In de Verenigde Arabische Emiraten ging hij spelen voor Al-Ittihad Kalba. Dat avontuur hield echter al na een half jaar op. Momenteel speelt Foor samen met Jerson Cabral op Cyprus bij Pafos FC. Niet slecht!

Lewis Baker

Dé smaakmaker van het bekerelftal van 2017 was toch wel Lewis Baker. Zijn fantastische vrije trappen zullen bij veel Arnhemmers nog op het netvlies gebrand staan. Toch heeft Baker zijn status als voormalig toptalent van Chelsea nooit echt kunnen waarmaken. Ook Baker staat momenteel nog onder contract bij Chelsea, maar hij is net als Miazga een van de vele spelers die jaarlijks op huurbasis de laan uit worden gestuurd. Na Vitesse speelde Baker op huurbasis voor achtereenvolgend Middlesbrough, Leeds, Reading en Fortuna Düsseldorf. Momenteel is hij uitgeleend aan Trabzonspor, de nummer vier van Turkije. 

Milot Rashica

Milot Rashica is net als Marvelous Nakamba actief in een buitenlandse topcompetitie. Al drie jaar speelt hij in de Bundesliga voor Werder Bremen. Dat doet de Kosovaar zeker niet slecht: in 87 officiele wedstrijden scoorde Rashica 24 keer en gaf hij zeventien assists voor Bremen. In de winterstop van 2018 ontving Vitesse rond de zeven miljoen voor Rashica. Daarmee staat hij op de vijfde plek qua uitgaande recordtransfers van Vitesse. Alleen Vyacheslav Karavaev, Nikolaos Machlas, Marco van Ginkel en Wilfried Bony leverden ooit meer op.

Ricky van Wolfswinkel

De matchwinner van die bewuste 30 april woont en speelt sinds de zomer van 2017 in Zwitserland. Bij FC Basel is Ricky van Wolfswinkel momenteel bezig aan zijn vierde seizoen in de Super League. Van Wolfswinkel moet het dit seizoen vooral hebben van invalbeurten. In zijn eerste drie seizoenen bij Basel speelde hij wel veel. Afgelopen zomer was hij nog in beeld bij FC Utrecht, de club waar hij tussen 2009 en 2011 ook al eens speelde.

Nathan

De speler die het meest van onze radar is verdwenen is Nathan Allan de Souza. Nathan speelde tijdens de bekerfinale op linksbuiten. Hij zat jarenlang in hetzelfde schuitje als Lewis Baker en Matt Miazga. Na zijn tijd bij Vitesse volgden uitleenbeurten aan Amiens, Belenenses en Atlético Mineiro. De laatstgenoemde club nam hem in juli vorig jaar definitief over van Chelsea, dat omgerekend drie miljoen euro voor de Braziliaan ontving. 

Bekijk hier de samenvatting van de bekerfinale AZ - Vitesse (0-2) uit 2017:




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <