Laatste nieuws
14.50Verweij noemt naast Ten Hag en Potter nóg een kandidaat voor trainerspositie bij Ajax
14.47Arne Slot wacht onderhandelingen af, Jürgen Klopp lovend over Feyenoord-coach: ‘Fijn idee als hij mij opvolgt’
14.45Klopp ziet Slot wel zitten als opvolger bij Liverpool: 'Goede trainer en goede kerel'
14.33'Nieuw thuistenue Feyenoord lekt uit: zwarte accenten keren prominent terug'
14.27Mats Seuntjens voedt geruchten over binnenlandse transfer: ‘Al gesprek gehad’
14.16Van Praag reageert op Ajax-kritiek: 'Dan moet de ander maar direct oprotten...'
14.10Vitesse verkeert in 'verschrikkelijke' situatie: 'Dat moeten we niet vergeten'
14.05Bom uit Tweede Wereldoorlog aangetroffen vlak naast Bundesliga-stadion
14.05VP-voetbalkantine: 'Slot heeft alles om te slagen bij Liverpool'
14.04Jürgen Klopp: "Fijn idee als Arne mijn taken overneemt"
14.00Primeur in de Italiaanse arbitrage voor feestwedstrijd van Inter
13.55Nieuwe reactie Kroes: 'Dat vind ik jammer, zulke dingen kunnen pijnlijk overkomen'
13.55Braziliaans voetbalicoon Marta stopt als international, maar hoopt nog op Spelen
13.52KNVB maakt schorsing bekend: Bergwijn kent straf na rode kaart
13.51Verbeek ergert zich mateloos na GAE - Feyenoord: ‘Ga gewoon voetballen man!’
13.48Promotie naar eredivisie lonkt voor Willem II: 'Leeft in de hele stad'
13.45Ontknoping nadert in Championship: leiden Nederlanders Leeds United naar Premier League?
13.45Hedwiges Maduro gaat Ajax verruilen voor hoofdtrainerschap Almere City
13.45Bosz voorspelt 'grote toekomst' bij PSV: 'Daar heeft hij heel veel geleerd'
13.42Scheidsrechtersbaas Van Egmond moet stoppen om gezondheidsredenen
13.40'Deal al in afrondende fase: Maduro verlaat Ajax en wordt hoofdtrainer'
13.28Tuchel reageert op petitie van Bayern-fans die willen dat hij blijft
13.28Straf Steven Bergwijn bekend na rode kaart Ajax-captain tegen Excelsior
13.21Jürgen Klopp laat zich uit over Arne Slot en geeft hem een mooi compliment
13.19Slot krijgt zegen van Klopp: 'Als hij het wordt, vind ik dat een fijn idee'
13.18Geen VAR in Zweden: clubs stemmen tegen assistentie van videoscheidsrechter
13.15VZ Kort: Steven Bergwijn hoort schorsing na rode kaart tegen Excelsior
13.10Dit staat er buiten de landstitel ook nog op het spel voor aanstaand kampioen PSV
13.01Klopp lovend over Slot: 'Geniet van hoe zijn team voetbalt'
13.00Pak 50x je inzet als Manchester City zondag wint van Nottingham Forest!
12.54Uitspraak van Leverkusen-spits zegt alles over succescoach Xabi Alonso
12.50Driessen adviseert Feyenoord: 'Niemand hoeft medelijden te hebben met Slot'
12.45Dit is de enige competitie in de top 30 van Europa die VAR niet gaat invoeren
12.40Spaan pleit voor langer verblijf van veelbesproken en bekritiseerde Ajacied
12.35De beelden: Ajax ontsnapt aan tweede rode kaart, gebarende Gaaei mag blijven staan
Resultaten x
binnenland

De laatste keer dat PEC Zwolle op bezoek bij PSV wist te winnen

Zaterdag neemt met PSV - PEC Zwolle David het tegen Goliath op. Eén van de topfavorieten voor de landstitel neemt het dan immers op tegen de hekkensluiter. In 2013 bewees PEC dat David ook in het voetbal Goliath kan verslaan. Ook toen was Art Langeler overigens de trainer van de gasten. 

16-10-2021 17:50 door Krist Stoelwinder

Diederik Boer

De onbetwiste nummer één bij PEC Zwolle was in het seizoen 2012/13 natuurlijk Diederik Boer. De man uit Emmeloord is inmiddels keeperstrainer bij PEC en is een man met een echt Zwolle-hart. Hij sloot in 2002 aan bij het eerste en maakte een jaar later zijn debuut. Hij bleef de club 12 jaar lang trouw, waarna hij nog drie jaar in top onder contract stond bij Ajax. Vervolgens sloot hij zijn loopbaan af bij de club van zijn hart in 2019.

Bram van Polen

Evenals trainer Art Langeler was Bram van Polen er in 2013 ook al bij. De aanvoerder is ook een man met een Zwolle-hart, want hij speelt alweer 14 jaar in het eerste van de Zwollenaren. Hij komt overigens uit de jeugd van Vitesse en doorliep de gehele jeugdopleiding van de subtop. Hij sloot aan bij het eerste, maar een doorbraak kwam er niet en daarom ging hij in het eerste divisie spelen bij PEC. Inmiddels is hij alweer 36 jaar en nog altijd een belangrijke kracht.

Darryl Lachman

In het hart van de verdediging was Darryl Lachman een belangrijke kracht, want met zijn snelheid en kracht had hij een belangrijk aandeel in de promotie in 2012. Nadat hij in het eerste van Groningen geen vaste waarde werd, vertrok hij naar Zwolle en door zijn goede prestaties aldaar ging hij met FC Twente in de top van Nederland spelen. Nadat hij op het hoogtepunt van zijn carriere was beland, ging het snel minder. Via Sheffield Wednesday, SC Cambuur, Willem II en weer PEC Zwolle, ging hij het avontuur aan. Lachman speelde met Hapoel Ra'annana in Israël en Perth Glory in Australië.

Joey van den Berg

Zijn partner in de verdediging heeft er een bijzondere loopbaan opzitten tussen de profs en amateurs. Joey van den Berg werd bij sc Heerenveen gezien als een toptalent, maar door zijn mentaliteit haalde hij het niet. Via FC Omniworld belandde hij bij de amateurs van MSC. Een jaar later keerde hij terug naar de profs bij Go Ahead Eagles, maar dat was van korte duur. Van den Berg speelde twee jaar bij de amateurs van Alcides. Vervolgens kende hij een mooie periode bij PEC Zwolle, sc Heerenveen, Reading en tot slot N.E.C.

Rochdi Achenteh

Linksback Rochdi Achenteh zei het profvoetbal recent voorbij en speelt inmiddels bij Kozakken Boys. De vleugelverdediger brak bij PSV nooit door, waarna hij via FC Eindhoven in 2011 in Zwolle terechtkwam. Zijn goede prestaties aldaar hielpen hem naar de subtop bij Vitesse, maar daarna ging het minder. Achenteh speelde tussen 2015 en 2019 bij Willem II, Go Ahead en FC Eindhoven, waarna hij nog een jaar in Armenië speelde.

Jesper Drost

Bij PEC Zwolle was Jesper Drost vanaf zijn doorbraak één van de topspelers en zo kende hij vier mooie jaren in het eerste. FC Groningen nam hem vervolgens over en daar pendelde hij tussen bank en basis.Uiteindelijk zij hij de club vaarwel in 2018, waarna hij twee wisselvallige seizoenen bij Heracles Almelo kende. Vorig seizoen haalde PEC hem terug, maar een geweldige periode werd dat niet en daarom vertrok hij deze zomer transfervrij naar de amateurs.

Joost Broerse

De routinier van het PEC Zwolle was Joost Broerse. Langeler zag dat zijn ploeg wel wat ervaring kon gebruiken en trok daarom na de promotie in 2012 daarom Broerse aan. De verdediger annex middenvelder sloot zijn loopbaan prachtig af in Zwolle, na een carrière die hem langs FC Groningen, FC Utrecht, APOEL Nicosia en Exelsior leidde. Nadat Broerse stopte werd hij commercieel directeur, eerst bij PEC Zwolle en inmiddels alweer jaren in de Domstad. 

Wiljan Pluim

Wereldwijd de meest bekende speler van het elftal is zonder twijfel Wiljan Pluim. Hij was ooit een groot talent bij Vitesse, maar het viel allemaal wat tegen en daarom vertrok hij in 2010 naar Roda JC. Daar was hij ook niet enorm succesvol, waarna hij aan PEC Zwolle werd verhuurd. Uiteindelijk ging hij in 2016 het avontuur aan bij Binh Duong in Vietnam, kort daarna werd hij een superster in Indonesië. Hij voetbalt daar inmiddels alweer vier jaar erg succesvol bij PSM Makassar.

Giovanni Gravenbeek  

De man met de kortste profloopbaan van het hele elftal is Giovanni Gravenbeek. De razendsnelle buitenspeler was zowel bij Vitesse, Willem II, PEC Zwolle, N.E.C en FC Dordrecht best van waarde met zijn snelheid, maar hij werd nooit een vaste waarde en mocht daarom steeds weer vertrekken. Hij leek bij FK Rudar Plevlja het avontuur aan te gaan in Montenegro, alleen dat avontuur bleek van korte duur. Een maandje later voetbalde hij namelijk alweer bij amateurs van Spakenburg.

Fred Benson

De grote man tegen PSV was Fred Benson, want de snelle spits maakte twee doelpunten. We kunnen de spits met recht een voetbalavonturier noemen, want hij speelde in China (Shandong Luneng), Polen (Lechia Gda?sk), Moldavië (FC Sheriff Tiraspol) en Roemenië (Rapid Boekarest). In Nederland kennen we hem vooral van zijn periodes bij Vitesse, PEC en natuurlijk RKC Waalwijk. Hij hielp de Brabanders meerdere malen aan promotie naar de Eredivisie.

Youness Mokhtar

We sluiten het elftal van PEC Zwolle af een zevenvoudig international van Marokko onder 23. Youness Mokhtar brak bij PSV nooit door, waarna hij via FC Eindhoven in 2012 bij PEC Zwolle terechtkwam. Daar was hij een absolute sensatie en daarom trok FC Twente hem een jaar later alweer aan. Na twee goede jaren aldaar ging Mokthar geld tellen in Al Nassr en na weer twee mooie seizoenen bij PEC, ging hij het avontuur aan.Mokthar voetbalde tussen 2018 en 2021 in Turkije, Noorwegen en de Verenigde Staten, waarna ADO Den Haag hem terughaalde naar Nederland.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <