Laatste nieuws
11.31Hake baalt van VAR: 'Onbegrijpelijk dat dat niet teruggedraaid wordt'
11.20Hedwiges Maduro op weg terug naar Almere City: Ajax-assistent moet Alex Pastoor opvolgen
11.17Veerman en co. kregen 'échte klap' te verwerken: 'Stond er precies achter...'
11.15Van Gaal helpt Ajax-duo bij lastige keuzes: 'Geeft gevraagd en ongevraagd mening'
11.15Machtsvertoon PSV is wereldnieuws: 'Aanvallend vuurwerk, rivalen verwoest'
11.15Financiële situatie voetbalclubs niet florissant: 'Te veel focus op korte termijn'
11.12'AZ spot nieuwe linksback in Zweden: prijskaartje van twee tot drie miljoen euro'
11.10Speler-voorzitter Romário: 'Als de trainer me niet opstelt, gooi ik hem eruit'
11.02Maduro op weg terug naar Almere City, moet Pastoor opvolgen als hoofdtrainer
11.00VP-voetbalkantine: ‘Ajax moet stoppen met het wachten op Ten Hag’
10.50Van Beek weet het zeker: 'Dit PSV de beste ploeg waar we tegen gespeeld hebben'
10.48PSV passeert Ajax op ranglijst van tv-gelden Eredivisie en krijgt mooi bedrag
10.45Braziliaans voetbalicoon Marta bezig aan laatste maanden als international
10.30Kuijt legt uit waarom hij Slot en Liverpool een goede match vindt
10.12Dit zijn de mooiste beelden van het officieuze kampioenschap van PSV
10.09Lovende Vink benoemt gedrag PSV tijdens recordzege: 'Wordt niet geaccepteerd'
10.05'Oud-speler De Graafschap verdachte in 'megaproces' tegen plofkraakbende'
10.00Kuyt enthousiasmeert Engeland voor Slot: 'Laat spelers geloven wat hij gelooft'
09.53PSV excelleert, maar Feyenoord wint ook, Ajax struikelt: samenvattingen eredivisie
09.50Go Ahead kiest bijzonder moment voor bevestiging contractverlenging van clubicoon
09.50'Feyenoord pakt miljoenen: Liverpool breekt Nederlands record voor Slot'
09.48Van Bommel deelt chocolade met Blessin: 'Ik heb je ook al drie punten gegeven'
09.47Marcus Rashford bijt op X van zich af: ‘Het gaat al maanden op deze manier’
09.45Slot hard op weg naar Liverpool: zeven mogelijke opvolgers voor Feyenoord
09.40Hedwiges Maduro lijkt Ajax te gaan verruilen voor hoofdtrainerschap Almere City
09.30Justin Bijlow terug onder de Feyenoord-lat: ‘De eerste trainingen denk je: ik kan niet meer keepen’
09.28KNVB doet hoopvolle verwachting richting EK: massale Oranje-golf verwacht
09.20'Maduro op weg naar Ajax-uitgang voor debuut als hoofdtrainer in Eredivisie'
09.17De foto waar het Bosz allemaal om draaide: 'Zoek naar de juiste woorden'
09.12Almere City gaat voor Maduro als opvolger Pastoor
09.10Bakayoko hoeft alleen supersterren Bellingham en Wirtz voor zich te dulden
09.10Boekhorst verschaft duidelijkheid over Ajax-toekomst Van Praag: 'Ik geloof hem'
09.07Indrukwekkende reeksen: City toont op het juiste moment kampioensvorm
09.00Ajax schakelt naar zesde versnelling: 'Dat wordt onze belangrijkste transfer'
08.58Veerman oogst applaus in Heerenveen: 'Heb het hier super naar mijn zin gehad'
Resultaten x
binnenland

Weer buitenlands talent naar Ajax: tot nu toe vooral mislukkingen

Ajax heeft er met Patrickson Delgado weer een buitenlands talent bij. De middenvelder uit Ecuador wordt in eerste instantie voor 1,5 jaar gehuurd van Independiente del Valle. Het wordt interessant om te zien of Delgado gaat slagen in de hoofdstad. In het recente verleden vielen de buitenlandse toptalenten die Ajax haalde allemaal tegen.

29-01-2022 11:17 door Krist Stoelwinder

Eskild Dall

Het was donderdag niet meer dan een klein kopje op de website van Ajax dat Eskild Dall de club had op huurbasis had verlaten. De Deense spits werd in 2020 voor ruim een half miljoen euro overgenomen van Silkeborg IF en hij moest de onder 19 van Ajax van doelpunten voorzien. De spits gold overigens in eigen land niet als een toptalent en was bij de nationale (jeugd)ploegen van Denemarken niet één van de sterspelers. In Amsterdam scoorde hij regelmatig in de competitie, maar kon hij op het hoogste niveau het verschil niet maken. In de Youth League wist hij dit seizoen weinig indruk te maken en uiteindelijk maakte hij in vijf duels geen enkel doelpunt. Nu vertrekt hij naar Arhus op huurbasis met een optie tot koop.

Giovanni

Dall was niet de enige jonge speler die Ajax deze zomer op huurbasis verliet. Ook Giovanni verliet de club en gaat een half jaartje bij Telstar voetballen in de Keuken Kampioen Divisie. Het is belangrijk dat hij gaat voetballen, want het afgelopen half jaar was hij vooral bankzitter bij de beloften van de Amsterdammers. Het is uiterst pijnlijk voor de Braziliaanse buitenspeler die in 2020 voor maar liefst 1,5 miljoen euro overkwam van Santos. Hij werd in eigen land gezien als een supertalent en was vorig seizoen een vaste waarde bij de beloften, maar hij liet ontzettend weinig zien. Giovanni was vrijwel niet betrokken bij goals en de bijna 20-jarige aanvaller lijkt inmiddels afgeschreven.

Alex Mendez

Voor Patrickson Delgado haalde Ajax met Alex Mendez al eens eerder een jonge middenvelder specifiek voor de beloftenploeg van de Amsterdammers. De creatieveling kwam in 2019 transfervrij naar De Toekomst en daar moest hij wat creativiteit aan de ploeg toevoegen. Omdat de Amerikaan gratis overkwam, kon Ajax er ook weinig op verliezen en dus past de speler wat dat betreft niet helemaal in het rijtje. Anderzijds kunnen we wel zeggen dat de speler die kort voor zijn 19e verjaardag bij Jong Ajax ging voetballen nooit potten heeft kunnen breken in de hoofdstad. Mendez was vooral bankzitter in de Keuken Kampioen Divisie en moest het over het algemeen doen met korte invalbeurten. Inmiddels voetbalt hij sinds de zomer in Portugal bij FC Vizela. 

Victor Jensen

Dat Mendez weinig minuten maakte bij Jong Ajax had ook te maken met de aanwezigheid van een andere buitenlandse middenvelder. Victor Jensen speelt inmiddels alweer 4,5 jaar bij Ajax en kwam in 2017 als één van de grootste talenten van Denemarken over van FC Kopenhagen. De koploper van Nederland won daarmee de strijd van verschillende buitenlands topclubs , maar moest daarvoor wel flink in de buidel tasten. Ajax maakte namelijk 3,5 miljoen euro over voor het op dat moment 17-jarige talent. Jensen presteerde goed bij de onder 19 en maakte de stap naar Jong Ajax, maar daar kon hij het verschil nooit echt maken. Hij mocht vorig seizoen wel zijn debuut in het eerste maken, maar vertrok uiteindelijk op huurbasis naar FC Nordsjaelland. Daar pendelde hij tussen bank en basis. Inmiddels mag hij opnieuw vertrekken en Ajax gaat zijn in de zomer aflopende contract niet verlengen.

Christian Rasmussen

In tegenstelling tot Jensen is zijn landgenoot Christian Rasmussen nog zeker niet afgeschreven bij Ajax. De club maakte 2,5 jaar geleden drie miljoen euro over van de flegmatieke aanvaller van FC Nordsjaelland. Hij begon bij de onder 17 van Ajax en maakte al snel de overstap naar onder 19. Rasmussen wisselde prachtige momenten af met hele slechte wedstrijden. Zijn potentie werd erkend bij de beloften en daarom mocht hij vorig seizoen meteen in de Keuken Kampioen Divisie aansluiten. Een hamstringblessure gooide roet in het eten en vanaf zijn terugkeer zou Rasmussen geen vaste basisspeler meer worden. Dit seizoen kwam hij tot 21 duels bij de beloften, maar vaak was het als invaller. De kans lijkt steeds kleiner te worden dat hij ooit de stap naar het eerste gaat zetten.

Jeppe Kjaer

We sluiten de lijst af met de jongste speler van allemaal. Jeppe Kjaer is namelijk nog altijd maar 17 jaar oud en we kunnen de aanvallend ingestelde speler daarom nog zeker geen miskoop noemen. Feit is wel dat Ajax in september 2020 dacht één van de grootste talenten van Europa te hebben binnengeloodst en dat het tot nog toe wat tegenvalt. Weer werd de wereldtop afgeschud en maakte Ajax miljoenen over voor een Deense jongeling. Er ging twee miljoen euro naar AC Horsens en Kjaer ging bij Ajax onder 18 voetballen. Mede door de coronamaatregelen zagen we hem vorig seizoen weinig aan het werk en daarom moeten we het doen met de indruk die hij dit seizoen maakt. Kjaer laat bij vlagen prachtige dingen zien, maar heeft vrij weinig rendement en speelt ook veel anonieme wedstrijden. Het verklaart dat hij nog niet mocht aansluiten bij Jong Ajax en in de Youth League vooral als invaller acteert. 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <