Laatste nieuws
01.40Ajax wil oud-publiekslieveling als assistent van Potter terughalen naar Amsterdam
01.30Slot: 'Absoluut de overtuiging dat Feyenoord en Liverpool eruit komen'
00.55Nederlands-Marokkaanse ex-prof voor de rechter in megazaak rond plofkraken
00.40Slot: 'Gunnen niet juiste woord, als je weet om welke bedragen het gaat'
00.35Slot wil naar Liverpool en rekent op medewerking Feyenoord: 'Heel goed bod gedaan'
00.35Alex Kroes bleef geloven in terugkeer bij Ajax: ‘Maar ik aanvaard de consequenties als AFM me schuldig acht’
00.29Eredivisie | Bekijk hier alle uitslagen, het programma van zondag én de stand
00.25Opgeluchte Kroes al begonnen als technisch directeur Ajax: 'Pakken dingen heel snel op'
00.23Ajax richt blik vooruit en is per direct op zoek naar nieuwe algemeen directeur
00.20Feyenoord stelt titelfeest PSV uit met zege bij Go Ahead en is zeker van tweede plaats
00.14Slot hoopt op medewerking Feyenoord: 'Al dusdanig veel geld verdiend'
00.10Alex Kroes schetst één scenario waarin hij alsnog gaat vertrekken bij Ajax
00.10Liverpool klopte voor bekerfinale al bij Slot aan: 'Daarna kwam het in media'
00.00Bijlow legt uit wat Slot teweeg bracht bij Feyenoord: 'Fantastisch'
00.00Galavoorstelling PSV gaat aan Eindhoven voorbij: grote stroomstoring legt deel Lichtstad plat
00.00De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

Gisteren

23.50Van Praag voelt zich niet beschadigd bij Ajax: 'Ik was de boodschapper'
23.46Veerman noemt ploeggenoot bij PSV van wie hij het meest geniet: ‘Zo makkelijk’
23.45Gelukkige Slot prijst 'invallers' en gaat in op terugkerend euvel bij Feyenoord
23.40'Kampioen' Veerman deelt complimenten uit bij PSV: 'Geweldige aanwinst'
23.40Alle ogen zijn gericht op aanstaande trainer van Liverpool bij simpele zege Feyenoord op Go Ahead
23.35Kroes stapt zelf op als hij schuldig is: 'Dan aanvaard ik consequenties'
23.35Arne Slot ‘wil graag’ naar Liverpool: ‘Ik denk dat Feyenoord het me wel gunt’
23.30Peter Bosz euforisch na ‘beste’ wedstrijd van PSV dit seizoen: ‘Heb alleen maar staan klappen’
23.25Vertederend: Bosz wilde één ding heel graag na monsterzege met PSV
23.25'Als je ons voetbal ziet, zijn wij de terechte kampioen', straalt PSV-trainer Bosz
23.23'Als team waarderen we wat Slot heeft gedaan, ik ben heel blij voor hem'
23.21Manchester City dendert over Brighton heen, kampioenschap komt dichterbij
23.20Spelersgroep PSV laat speciale wens van Bosz na officieuze landstitel uitkomen
23.15Feyenoord-aanvoerder Gernot Trauner gunt trainer overstap naar Liverpool: ‘Als hele team waarderen we hem’
23.15Titelstrijd in Engeland tussen Arsenal en ManCity of haakt Liverpool nog aan? Dit is het restant-programma
23.14Johan Derksen begrijpt niets van terugkeer Alex Kroes bij Ajax
23.11Feest in PSV-kleedkamer: gangmaker Bakayoko danst erop los na historische zege
23.05PSV en Feyenoord zeker van Champions League: 'enorme bedragen liggen klaar'
23.05PSV veegt vloer aan met Heerenveen, maar moet nog even wachten op titelfeest
Resultaten x
binnenland

Terugblik op vier jaar Ten Hag bij Ajax: het beste elftal

Recent werd bekend dat Erik ten Hag Ajax na 4,5 bijzondere jaren gaat verlaten. De Tukker maakt de stap naar de wereldtop en wordt de nieuwe trainer van Manchester United. In deze serie van artikelen blikken we terug op de meest bijzondere momenten van de trainer bij Ajax. Met in dit artikel: het beste elftal.

16-05-2022 09:30 door Krist Stoelwinder

André Onana

Op de basis van de afgelopen 1,5 jaar is het vrij gek om André Onana een plekje in dit elftal te geven, maar op basis van de jaren daarvoor heeft hij het zeker verdiend. Onana had zich al bewezen voordat Erik ten Hag bij Ajax ging werken en liet het onder de trainer uit Haaksbergen meteen weer zien. Vooral zijn reddingen in het ongelofelijke Champions League-seizoen 2018/19 waren indrukwekkend en daarom is het vrij logisch dat Internazionale hem naar de top van Italië haalt.

Noussair Mazraoui

Weinig supporters zullen bij de komst van Ten Hag verwacht hebben dat Noussair Mazraoui een plekje in dit elftal zou krijgen. Hij werd niet gezien als een toptalent en er was niet echt duidelijk op welke positie hij het best tot zijn recht zou komen. Uiteindelijk kreeg hij de kans als rechtsback en die kans greep hij met beide handen. In zijn eerste seizoen scoorde hij al tegen Bayern München en Benfica en uiteindelijk ontwikkelde hij zich tot sterkhouder. Deze zomer maakt hij een toptransfer naar Bayern München.

Matthijs de Ligt

Toen Ten Hag bij Ajax tekende was Matthijs de Ligt al een basisspeler bij Ajax. Hoewel hij nog altijd maar 18 jaar oud was, maakte de trainer zijn toptalent al snel de aanvoerder van de ploeg. Als leider van een enorm talentvol Ajax hielp hij zijn club uiteindelijk naar de halve finale van de Champions League. De Ligt was daarin enorm belangrijk met zijn onderscheppingen, maar ook met doelpunten. Uiteindelijk vertrok hij voor een bizar bedrag naar Juventus. 

Jurrien Timber

De Ajax-supporters weten dat Ten Hag niet graag met een rechtspoot op links speelt. Voor dit elftal zijn er ook genoeg uitstekende linkspoten met onder meer Daley Blind en Ajacied van het jaar Lisandro Martinez, maar toch krijgt een rechtsbenige speler van ons de voorkeur. Jurrien Timber mag namelijk niet ontbreken in dit team. HIj heerst al het hele seizoen in de defensie van de Amsterdammers en er schijnt interesse van de gehele wereldtop in hem te zijn.

Nico Tagliafico

Samen met Ten Hag kwam Nico Tagliafico in januari 2018 bij Ajax terecht. Vanaf zijn debuut in de klassieker was de Argentijn erg geliefd bij de supporters. De linksback werd een vaste waarde in een erg succesvol Ajax en de nationale ploeg van Argentinië. Hij werkte keihard en schitterde in de Champions League, waarna hij jaar in jaar uit hoopte op een toptransfer. Die transfer bleef steeds weer uit en dit seizoen raakte Tagliafico uiteindelijk zelfs zijn basisplaats kwijt. Hij vocht hem uiteindelijk terug en vervulde een belangrijke rol in het slot van het seizoen, onder andere met een treffer in de kampioenswedstrijd. De Ajax fans zullen hem enorm gaan missen. 

Frenkie de Jong

Deze week werd bekend dat Ten Hag Frenkie de Jong als eerste aanwinst van Manchester United wil hebben. De middenvelder vervulde een cruciale rol in het geweldige seizoen 2018/19 met zijn spelintelligentie en voetballende kwaliteiten. De hele wereldtop had interesse in hem en uiteindelijk koos hij voor FC Barcelona, dat ruim 85 miljoen euro voor hem betaalde. Daarmee is hij de duurste Ajacied aller tijden. In Barcelona valt het allemaal wat tegen, maar de verwachtingen zijn nog altijd hooggespannen.

Daley Blind

Toegegeven, Daley Blind speelde sinds zijn terugkeer niet vaak op het middenveld bij Ajax. Hij mag echter absoluut niet ontbreken in dit elftal en daarom is er een positie voor hem in deze ploeg gecreëerd. Blind wist in zijn eerste periode bij Ajax vier keer landskampioen te worden. In de vier jaar dat hij weg was werd Ajax geen één keer eerste, maar vanaf zijn terugkeer lukte het de club elk jaar weer om bovenaan te eindigen. Het zegt veel over de impact van Blind.

Donny van de Beek

De derde plek op het middenveld is weggelegd voor Donny van de Beek, de speler die nu opnieuw samen gaat werken met Ten Hag. In het superseizoen 2018/19 begon de middenvelder op de bank, maar hij vocht zich enorm knap terug en wist een een van de steunpilaren van de ploeg te worden. Zo scoorde hij onder meer tegen Juventus en Tottenham Hotspur . In het seizoen erna presteerde hij opnieuw goed en maakte hij ook indruk tegen Valencia en Chelsea, waarna een toptransfer naar Manchester United volgde.

Hakim Ziyech

In diezelfde zomer zwaaide ook Hakim Ziyech de deur in Amsterdam achter zich dicht. De tovenaar had in de beginperiode van Ten Hag een haat-liefdeverhouding met de fans en werd steeds vaker uitgefloten. Hij leek daarom vol frustratie naar AS Roma te vertrekken, maar de transfer kwam niet rond en Ziyech en de fans maakten het in geweldige jaar helemaal goed met elkaar. Hij wisselde geweldige passes af met wonderschone doelpunten, dat deed hij zowel op nationaal als op internationaal niveau.

Dusan Tadic

Natuurlijk mag Dusan Tadic niet ontbreken in dit elftal. De aanvoerder is de absolute leider van de ploeg en daarnaast ook één van de sterren in het veld. De absolute ster misschien wel, want in vier jaar Ajax kan hij bizarre cijfers overleggen. In 193 wedstrijden voor Ajax maakte hij 92 doelpunten en gaf hij 90 assists. De (zogenaamde) kenners schreven Tadic al meermaals bijna af, maar steeds weer stond hij op. Vaak juist als zijn ploeg het moeilijk had.

Antony 

We sluiten dit elftal af met een speler met wie Ten Hag enkel in zijn laatste twee jaren in de hoofdstad samenwerkte. Antony werd 2020 voor een dikke 15 miljoen euro overgenomen van Sao Paulo en werd meteen al één van de smaakmakers van zijn nieuwe club. Hij werd uiteindelijk zelfs Braziliaans international en maakte vooral in de Champions League-wedstrijden erg veel indruk. Daardoor is hij erg gewild in de top van Europa en zou hij deze zomer wel eens een toptransfer kunnen maken voor een duizelingwekkend bedrag.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <