Laatste nieuws
03.05Voetbalpodcast | ‘Feyenoord heeft de beker niet nodig om het seizoen kleur te geven’
03.00Mister Feyenoord (68) wéér vader: ‘Liv eerder lid van Kameraadjes dan dat ik aangifte van geboorte deed’
00.15Martinez pakt tweede geel in penaltyserie, maar helpt Villa aan halvefinaleplek
00.05Goed nieuws voor Nederland: Benfica sneuvelt tegen Marseille
00.00Atalanta knikkert Liverpool uit Europa League, Frimpong scoort voor Leverkusen

Gisteren

23.55Fenerbahçe verliest na gemiste penalty Tadic, historische prestatie Brugge
23.53VI Live: Marseille en Olympiakos na strafschoppen door
23.53Tadic, Ünder en Bonucci missen penalty voor Fenerbahçe: Olympiacos stoot door
23.52Gemiste penalty Tadic begin van het einde voor Fenerbahçe
23.52Gemiste penalty Tadic wordt Fenerbahçe fataal
23.48Benfica en Kökçu klaar in Europa na misser Di María op moment suprême
23.47Ruime voorsprong Nederland op Portugal na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.47Voorsprong Nederland op Portugal blijft riant na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.40De Boer had botsing bij Ajax: 'Hij bleef tien minuten op wc, ik gooide 'm eruit'
23.35VI Live: strafschoppen in Frankrijk en Turkije
23.25Grote vreugde Leverkusen: Frimpong blijft koel en redt ongeslagen status
23.06Historische prestatie Club Brugge in Europees verband
23.05Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand
23.01Atalanta completeert flinke stunt tegen Liverpool, ook Feyenoord-beul stoot door
22.59Leverkusen zet succesreeks voort dankzij Frimpong, ook Roma door
22.58Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
22.57Frimpong houdt unieke reeks Leverkusen in stand
22.56Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
22.54Stunt Liverpool blijft uit: Jürgen Klopp vertrekt zonder Europese prijs
22.52VI Live: Marseille en Benfica gaan verlengen
22.52VI Live: Leverkusen zeker van halve finale dankzij Frimpong
22.52Nieuwe comeback Liverpool blijft uit: Klopp moet karig afscheid vrezen
22.40VI Live: Marseille dwingt Benfica in slotfase op de knieën
22.29Rood voor Roma: Leão kermt van de pijn na flinke zaag op de enkels
22.24Van Hooijdonk begrijpt niets van ‘Martínez-regel’: ‘Vrijbrief om te klootviolen’
22.20Emiliano Martínez laat zich weer zien: tweede geel in penaltyserie na provocaties, maar toch de held van Aston Villa
22.12Verbijstering om hoofdrol Emiliano Martínez: 'Vrijbrief om te klootviolen'
22.04'Maatsen wil weg bij Chelsea, Bayern gaat voor vertrek Musiala liggen'
21.59Bizar: Martínez ontvangt twee keer geel, blijft staan en pakt beslissende penalty
21.49Emiliano Martínez krijgt twee keer geel maar géén rood dankzij speciale regel
Resultaten x
binnenland

Deze spelers maakten indruk tijdens het eerste trainingskamp van Ajax

Het trainingskamp van Ajax in De Lutte zit er weer op. Het eerste trainingskamp van de ploeg van Alfred Schreuder verliep nog zonder de internationals en dus was het vooral de beurt aan de talenten van de Nederlandse recordkampioen. Deze jongelingen lieten zich van hun beeste kant zien. 

04-07-2022 09:30 door Krist Stoelwinder

Mohamed Ihattaren

De grote ster van het trainingskamp was zonder twijfel Mohamed Ihattaren. Bij aankomst in De Lutte viel meteen al op dat de creatieveling veel was afgevallen en erg fit oogde. In het gedrag buiten het veld om was hij met zijn grappen en grollen één van de smaakmakers en dat zou hij ook binnen de lijnen zijn. Tegen SV Meppen oogde hij in de eerste minuten nog wat onwennig, maar zou hij uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe trekken. Met hoogstandjes liet hij het publiek watertanden en hij was direct betrokken bij het derde doelpunt van Ajax. In de wedstrijd tegen Paderborn kwam alles samen voor Ihattaren. Al na twee minuten maakte hij een knappe goal, waarna hij uit een prachtige vrije trap Ajax ook op voorsprong zette. De 20-jarige rechtsbuiten draaide zijn directe tegenstander helemaal dol en al het Ajax-gevaar kwam van zijn kant. Het was niet voor niets dat er een klaterend applaus van de supporters kwam toen Ihattaren gewisseld werd.

Naci Unuvar

Naast Ihattaren was er dit trainingskamp nog een lieveling van het publiek. Dat is Naci Unuvar bij de meeste Ajax-supporters overigens al jaren. In de jeugdopleiding staat hij immers al sinds zijn komst bekend als één van de toptalenten en uiteindelijk verliep zijn loopbaan daarom ook erg voorspoedig. De aanvallende middenvelder debuteerde al op zijn 16e onder Erik ten Hag in de bekerwedstrijd tegen Spakenburg. Daarna volgde een minder periode, waarin Unuvar uit beeld raakte. Na een sterk vorig seizoen wil het toptalent dit jaar zijn kans grijpen. Daarin is de voorbereiding erg belangrijk. Tegen Meppen liet hij bij vlagen erg mooie dingen zien, met als hoogtepunt de prachtige hakassist op de 3-0. Tegen Paderborn bereidde hij opnieuw een doelpunt voor. Alfred Schreuder gaf niet voor niets op de persconferentie aan dat Unuvar de Keuken Kampioen Divisie ontgroeid is. De vraag is daarom of Unuvar komend seizoen een serieuze kans krijgt in Ajax 1 of dat hij verhuurd gaat worden.

Jay Gorter

Dat Schreuder na de wedstrijd tegen Paderborn lovend was over de verrichtingen van Jay Gorter, is niet gek. Hoewel de doelman vijf tegendoelpunten kreeg (en bij de laatste treffer niet helemaal vrijuit ging), viel hij vooral op door zijn prachtige reddingen. Hij behoedde Ajax daarmee voor een absolute monsterscore. Dat de reflexen van Gorter indrukwekkend zijn, bewees hij eerder al bij Go Ahead Eagles en vorig seizoen bij de beloften van de Amsterdammers. Als pluim voor zijn ontwikkeling gunde Ten Hag de 22-jarige doelman in de slotwedstrijd van het seizoen zijn debuut. In De Lutte viel op dat Gorter zich ook in het meevoetballen ontwikkeld heeft en dat is een geruststellende gedachte voor de fans. Helemaal omdat naast Remko Pasveer ook Maarten Stekelenburg geblesseerd raakte. Hoewel de ervaren doelman er slechts korte tijd uit zal zijn, kan Gorter juist in deze periode zijn kans grijpen. 

Sontje Hansen

Een paar dagen voor de start van de voorbereiding sprak Sontje Hansen op de officiële website van Ajax uit dat hij dit jaar zijn kans in het eerste wilde pakken. De razendsnelle aanvaller is inmiddels 'alweer' 20 jaar en dus werd het tijd om zich te laten zien bij de grote jongens. Een kleine drie jaar geleden debuteerde hij in als toptalent in het eerste, maar daarna ging het rap minder. Inmiddels heeft hij zich teruggevochten en daarom mocht hij tegen SV Meppen in de basis beginnen. Hansen bewees meteen waarom. Hij was constant dreigend en zou uiteindelijk twee van de drie doelpunten voor zijn rekening nemen. Tegen Paderborn ontbrak hij door ziekte, maar in de wedstrijd waarin hij wél meedeed gaf hij zijn visitekaartje af. Het is de vraag of Schreuder overtuigd is geraakt en hem daarom opnieuw meeneemt als de internationals er weer bij zijn.

Kian Fitz-Jim

Toen bij Ziggo Sport aan Alfred Schreuder de vraag werd gesteld welke spelers de stap naar Ajax 1 zouden kunnen maken, noemde hij naast Gorter ook de naam van Kian Fitz-Jim. Het is een mooi compliment voor de middenvelder die vorig jaar ook al met het eerste mee op trainingskamp mocht. Toen maakte hij eveneens een erg goede indruk, waarna Ajax besloot diens contract te verlengen en opwaarderen. In De Lutte mocht hij in de wedstrijd tegen Meppen en Paderborn beide starten. Hij stond naast Youri Regeer die vorig seizoen al zijn debuut had mogen maken. Toch was Fitz-Jim de speler die het meeste indruk maakte van de twee. Hij bepaalde het ritme en het tempo op het middenveld en zorgde voor mooie openingen. Soms was hij slordig of nam hij te veel risico, maar hij zorgde er wel voor dat de ploeg ging voetballen. Lisandro Magallan en Kik Pierie leverden de bal daarom maar wat graag bij hem in.




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Boudewijn Pahlplatz, Twentse dribbelaar
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <