Laatste nieuws
16.55Kraay verklapt waarom Zirkzee en Wieffer niet in de voorselectie zitten
16.55Vitesse neemt afscheid met gelijkspel tegen Ajax, Volendam verliest op valreep
16.55Vitesse sluit tijdperk in eredivisie af met gelijkspel, Steven Berghuis zorgt voor late gelijkmaker Ajax
16.53Strijd om topscorerstitel eindigt in ‘gelijkspel’ tussen Vangelis Pavlidis en Luuk de Jong
16.49De beelden: geëmotioneerde Van Polen krijgt met erehaag prachtig afscheid bij PEC
16.48De Kuip klapt handen stuk voor Slot, die gepast afscheid krijgt
16.48Trauner als een kind zo blij met eerste Feyenoord-treffer: 'Het is eindelijk gebeurd'
16.46Europese ticketverdeling: bekerwinst Feyenoord helpt AZ, Ajax en Go Ahead
16.45Twente naar voorrondes Champions League na zege op Zwolle, AZ eindigt als vierde
16.45LIVE: Twente naar Champions League, nacompetitie Excelsior (gesloten)
16.45PSV dankzij Luuk de Jong langs RKC, dat zich handhaaft
16.43Doelpuntenmachines: De Jong én Pavlidis kronen zich tot Eredivisie-topscorer
16.40Sobere zwanenzang Pastoor en Van Wonderen, Go Ahead sluit seizoen af met winst
16.40Excelsior gaat onderuit tegen Feyenoord en moet via play-offs degradatie voorkomen
16.40NEC boekt ruime zege in Almere en gaat vol vertrouwen naar play-offs
16.40Volendam neemt met nederlaag tegen Go Ahead afscheid van eredivisie
16.40Heracles Almelo speelt zich veilig met gelijkspel tegen Fortuna Sittard
16.40FC Twente naar voorronde Champions League door late penalty in Zwolle
16.40Tranen in Zwolle: clublegende Van Polen neemt na duel 508 afscheid van PEC-publiek
16.36Excelsior berust in Kuip al snel in nacompetitie
16.35AZ bezwijkt onder bravoure van FC Utrecht en kan ticket voor Champions League-voorronde vergeten
16.35Overwinning Sparta net niet voldoende voor thuisvoordeel in play-offs
16.35VI Live: Saka ontbreekt bij Arsenal, Timber op de bank
16.34Zo ziet de route van FC Twente naar een tweede CL-deelname eruit
16.33FC Twente wint en verzekert derde plek, AZ geeft ruime voorsprong uit handen
16.32Sparta dankt Olij en gaat na zege op Heerenveen als nummer acht de play-offs in
16.30Heracles haalt opgelucht adem: doemscenario van 2022 herhaalt zich niet
16.30FC Twente blijft AZ na spannende strijd voor en grijpt felbegeerde derde plek
16.30Aanhang Feyenoord dankt Arne Slot die in laatste duel Excelsior naar nacompetitie duwt
16.30FC Volendam weet ook (voorlopig) laatste Eredivisie-duel niet te winnen
16.29AZ geeft het na rode kaart Dani de Wit helemaal weg en remiseert tegen Utrecht
16.28Slot neemt met winstpartij afscheid als een van de beste Feyenoord-trainers ooit
16.28RKC ondanks nederlaag bij PSV veilig, Excelsior play-offs in na pijnlijke middag
16.28De Jong en Pavlidis delen topscorerstitel na spannend slot
16.28FC Twente gaat de voorronde van de Champions League spelen na winst op PEC
Resultaten x
binnenland

Hier zijn de trainingskampen van PSV, Feyenoord, Ajax en de andere Eredivisieteams

Zo… de feestdagen zijn weer voorbij. Zaak dus voor de Eredivisionisten om de focus op de tweede seizoenhelft te leggen. Veel clubs gaan op trainingskamp om zich zo voor te bereiden met de selectie. Dit zijn de plaatsen waar de spelers hun oliebollen eraf trainen.

04-01-2024 09:00 door Michel Prevoo

PSV: Spanje/Estepona

De winterkampioen is met 28 spelers afgereisd naar het zonnige zuiden van Spanje. Hoofdcoach Peter Bosz zal hier zes dagen verblijven met zijn ploeg. Een opvallende afwezige in de selectie is Ismael Saibari, die zich voorbereidt met Marokko op de Afrika Cup. Onder de Spaanse zon en hoge temperaturen zullen de Eindhovenaren op 7 januari oefenen tegen HSV en een andere Eredivisionist, Heracles Almelo.

Feyenoord: Spanje/Marbella

Op zo’n dertig minuten rijden van het PSV-kamp vertoeven de Rotterdammers zich in Marbella. Als spelers écht zin hebben, is het ook nog op de fiets te doen! Met 27 spelers traint de selectie van Arne Slot zich in het zweet om zo fit mogelijk te zijn voor de tweede helft van het seizoen. Ayase Ueda, Alireza Jahanbakhsh, Yankuba Minteh en Ramiz Zerrouki zijn niet afgereisd naar Spanje, vanwege interlandverplichtingen. De huidige kampioen van Nederland speelt een oefenwedstrijd op 6 januari tegen FSV Mainz 05.

FC Twente: Spanje/Oliva

Spanje blijkt een populair land voor trainingskampen, want ook Joseph Oosting en zijn mannen vlogen naar de Costa. De Costa del Azahar om precies te zijn. Na een sterk begin van dit seizoen hebben de Twentenaren wel wat zon verdiend, maar er moet natuurlijk ook getraind worden. CD Eldense, uitkomend in de Segunda División, is de enige oefentegenstander van FC Twente. Op 7 januari zal dit oefenpotje gespeeld worden.

AZ: Spanje/Marbella

Waarom is er eigenlijk geen mini-oefentoernooi georganiseerd met daarin alle Eredivisieclubs die naar Spanje zijn afgereisd? AZ en Feyenoord hadden makkelijk een potje tegen elkaar kunnen spelen, aangezien ze in dezelfde stad verblijven. Hoe dan ook, de Alkmaarders hebben een tegenstander van formaat gevonden, want Borussia Dortmund oefent op 6 januari tegen de huidige nummer vier van de Eredivisie. Djordje Mihailovic is niet in het vliegtuig gestapt, omdat hij de ruimte krijgt om een transfer af te ronden. Hobie Verhulst en Sem Westerveld zijn in Alkmaar achtergebleven met een blessure.

Ajax: Spanje/Cádiz

Ook Ajax heeft de weg naar Zuid-Spanje gevonden. John van ’t Schip heeft maar liefst 29 spelers meegenomen, maar liet Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk achter vanwege blessureleed. Een andere afwezige is Georges Mikautadze die terug lijkt te gaan keren bij zijn vorige werkgever. Ook de Amsterdammers oefenen tegen een Duitse tegenstander, Hannover 96, dat momenteel achtste staat in de Tweede Bundesliga. Het zullen twee wedstrijden zijn die op 6 en 7 januari gespeeld worden.

Go Ahead Eagles: Nederland/Mierlo

De ploeg van trainer René Hake bewijst dat je niet persé hoeft uit te wijken naar het buitenland. Ook in ons eigen land is er prima gelegenheid voor een trainingskamp. In Mierlo bereidt Go Ahead zich voor op de volgende speelrondes. Waar ze zich dan weer niet van onderscheiden is de nationaliteit van de tegenstander. 6 januari wordt het trainingskamp, waarbij alle selectiespelers aanwezig waren, afgesloten in Duitsland met een wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.

Sparta Rotterdam: Spanje/ Alicante

Oké, dan toch weer een club die naar het land van stierengevechten en paella is afgereisd. Jeroen Rijsdijk en zijn mannen oefenen tegen OH Leuven op 6 januari. In de groep die mee is naar het trainingskamp is een nieuwe naam te vinden. Kervers aanwinst Shunsuke Mito reisde zijn ploeg achterna, omdat er eerst nog wat papierwerk in orde gemaakt moest worden.

NEC: Spanje/Mijas

Je zult het misschien niet geloven, maar de ploeg uit Nijmegen bevindt zich momenteel in…Spanje! NEC heeft een smalle selectie dit trainingskamp. Hier is bewust voor gekozen door Rogier Meijer die over slechts 21 spelers beschikt. Buitenom wat blessuregevallen, wil de coach werken aan automatismen in de ploeg en de fysieke gesteldheid. De Nijmegenaren kunnen in een oefenwedstrijd op 5 januari tegen Fortuna Düsseldorf laten zien in hoeverre dit er al in zit. Bas Dost, die herstellende is van een ontstoken hartspier, is achtergebleven in Nederland om rust te houden.

sc Heerenveen: Nederland/Tegelen

Kees van Wonderen vond het wel welletjes en besloot lekker in Nederland te blijven met zijn ploeg. Heerenveen vertrekt naar Limburg om daar te trainen en een oefenwedstrijd te spelen tegen Almere City op 6 januari. Na de teleurstellende bekeruitschakeling vlak voor de Kerst tegen Vitesse, hopen de Friezen op een betere voortgang van het seizoen.

Fortuna Sittard: Nederland/Sittard

Vanwege financiële tekorten was het niet mogelijk voor de Limburgers om naar het buitenland te gaan voor een duur trainingskamp. Op het trainingscomplex van EVV Echt begon de ploeg van Danny Buijs aan de voorbereidingen voor de tweede seizoenshelft. Middenvelder Deroy Duarte ontbreekt, vanwege interlandverplichtingen met Kaapverdië. Er is voor zover bekend geen oefenwedstrijd gepland.

PEC Zwolle: Duitsland/Barsinghausen

De Zwollenaren zijn met 26 spelers afgereisd naar onze Oosterburen voor een trainingskamp. De promovendus oefent daar op 6 januari tegen VFL Osnabrück, dat uitkomt op het tweede niveau. Luis Görlich en Antony Fontana ontbreken, omdat zij op zoek zijn naar een nieuwe club.

Excelsior Rotterdam: Spanje/Alicante

De ploeg uit Rotterdam begon erg sterk aan het seizoen, maar is wat afgezakt. In Spanje zal Excelsior zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Voor zover bekend staan er nog geen oefenwedstrijden op het programma.

FC Utrecht: Spanje/Campoamor

Ron Jans en zijn mannen reizen eveneens af naar de Spaanse zon. De ploeg uit de Domstad oefent daar op 7 januari tegen SK Beveren, dat speelt op het tweede niveau van België. In totaal zijn er acht spelers die niet mee zijn, door verschillende redenen. Isac Lidberg, Marouan Azarkan, Hugo Novoa en Anthony Descotte zijn geblesseerd, terwijl Zakaria Labyad en Taylor Booth ziek achterblijven in Utrecht. Zidane Iqbal en Ivar Jenner hebben interlandverplichtingen en zijn eveneens niet mee met de selectie.

Almere City: Nederland/Almere

Alex Pastoor en zijn ploeg hebben, voor zover bekend, geen plannen voor een trainingskamp. Wel wordt er, zoals hierboven al aangegeven, geoefend tegen sc Heerenveen.

Heracles Almelo: Spanje/Marbella

Zoals bekend is Heracles in het vliegtuig gestapt naar Spanje. Daar oefent het tegen PSV.

RKC Waalwijk: Marokko/Marrakech

De winnaar met de meest opvallende bestemming is: RKC! De ploeg uit Waalwijk is vertrokken naar Marrakech, om zich daar in het zweet te werken. Over eventuele oefenwedstrijden is nog niets bekend.

FC Volendam: Turkije/Belek

Ook FC Volendam heeft een onderscheidende plek gevonden. De ploeg van trainer Michael Dingsdag is in het vliegtuig naar Turkije gestapt. Iets wat de club in het verleden vaker deed. Daar hopen zij zich voor te kunnen bereiden op hopelijk betere tweede deel van het seizoen. Ook van FC Volendam is nog niets bekend over oefenpotjes.

Vitesse: Nederland/Arnhem

Geteisterd door zowel een sportieve als financiële crisis, blijft de ploeg uit Arnhem in Nederland. Normaal gesproken reist Vitesse af naar Portugal voor een trainingskamp, maar daar wordt dit jaar een streep doorheen gezet. Wel speelt de ploeg van Edward Sturing een oefenpot tegen Bochum op 7 januari.

 

 

 

 

 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <