Resultaten x
binnenlands nieuws

Amerika-ganger De la Paz: "Hopelijk komt er snel iets moois op mijn pad"

Na een Engels en Amerikaans avontuur is Zeus de la Paz weer teruggekeerd in ons land. De 22-jarige doelman hoopt zich na de jaarwisseling op te maken voor een nieuw dienstverband in de Verenigde Staten. "Het zou mooi zijn als ik ter overbrugging een club in Nederland vind. Of in het buitenland."

31-08-2017 09:08 door Sander Berends

"We hebben links en rechts geïnformeerd, maar clubs zitten nu telkens vol of maken andere keuzes. Hopelijk komt er snel iets moois op mijn pad. Een voorkeur heb ik niet. Veel geld hoef ik niet te verdienen", vertelt de Nijmegenaar, opgeleid bij PSV en international van Curaçao, tegenover ELF Voetbal. "Waarschijnlijk weten clubs niet dat ik vrij ben, omdat op diverse sites is te lezen dat ik onder contract sta bij Cincinnati Dutch Lions, maar daar is het seizoen al voorbij."

USL Premier Development League

In april tekende hij een verbintenis voor drie maanden bij de club uit de USL Premier Development League. "Een mooie periode. We werkten een zomercompetitie van zestien wedstrijden af. Uitwedstrijden betekenden verre reizen. Er zat bijvoorbeeld een club uit Canada in onze competitie. Zaten we negen uur in de bus heen en daarna weer terug. Het niveau lag best hoog. Ik denk zeker dat we in de Tweede Divisie zouden meekomen."

Zoals de naam al aangeeft, bestaat de competitie vooral uit talenten. "Allemaal jongens van achttien tot 22 jaar. Voornamelijk samengesteld uit collegeteams. Jongens die allemaal erg gretig waren en zich wilden bewijzen. Regelmatig zaten er scouts van clubs uit de Major League Soccer (MLS, red.) en de United Soccer League (USL, red.) op de tribune."

Bij de Cincinnati Dutch Lions speelden drie Nederlanders. Naast De la Paz ook Boris Rasevic (ex-PEC Zwolle en HHC Hardenberg) en Jesse Dingjan (Ter Leede). "De club heeft een Nederlandse eigenaar, Hans  Philippo. Hij regelde voor ons woonruimte in een appartementencomplex. Alles was goed geregeld. Maar de competitie is nu voorbij. Ik train nu dagelijks voor mezelf en ben hartstikke fit." In januari keert hij waarschijnlijk terug. "Ik ben bijna rond met een team uit de USL, die graag binnen twee jaar de stap naar de Major League Soccer (hoogste divisie, red.) wil maken."

Nuneaton Town

In 2015 vertrok De la Paz bij PSV, nadat hij succesvol stage had gelopen bij Leicester City. "PSV wilde me toen niet laten gaan. Toen heb ik mijn conclusies getrokken." De sluitpost tekende daarop bij het Engelse Nuneaton Town. "Ik wist dat ik de eerste weken ging missen door interlandverplichtingen met Curaçao. Toen ik terugkwam, moest ik nog een maand wachten op mijn international clearance. Op het moment dat ik speelgerechtigd was verklaard, begon ik op de bank achter de doelman, die er al was. Een jongen die was gehuurd van Nottingham Forest. Omdat de prestaties stabiel bleven, was er geen aanleiding om het team te veranderen. Ik speelde vooral oefenwedstrijden."

Vorig jaar zomer leek hij wel een kans te krijgen in de National League North. "Ik was de enige keeper en stond daardoor alle wedstrijden in de voorbereiding onder de lat. Net voor de seizoenstart kwamen er plotseling twee nieuwe keepers en kreeg ik te horen dat ik mocht vertrekken. Voor mij is de reden nog altijd een raadsel. Het ging goed en ook de spelersgroep begreep het besluit niet. Eigenlijk niemand."

Hij trainde daarna tot april mee met NEC. "De club wilde me een vergoeding aanbieden zodat ik me verbond aan het beloftenteam, maar zelf koos ik ervoor de boot nog even af te houden. Maar er gebeurde weinig. In de winterstop meldde Achilles'29 zich. Ze wilden alles binnen twee dagen rond maken, maar de volgende dag belden ze mijn zaakwaarnemer dat ze voor een andere doelman hadden gekozen. Bij NEC ben ik tot mijn vertrek naar de Verenigde Staten blijven trainen. Ik mocht enkele keren meedoen in oefenwedstrijden. Daar ben ik Ron de Groot en Patrick Pothuizen (trainersduo Jong NEC, red.) nog altijd dankbaar voor."

Curaçao

Zijn plek in de nationale selectie van Curaçao raakte hij voorlopig kwijt. "Ik heb kort met de bondscoach (Remko Bicentini, red.) en de keeperstrainer (Etiënne Stomp, red.) gesproken. De deur blijft openstaan, maar dan moet ik wel wedstrijden spelen. Ze blijven me wel volgen. Ik was er deze zomer op de Caribbean Cup en Gold Cup graag bijgeweest. Daardoor is het ook belangrijk dat ik snel ergens onder de lat kan staan."Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <