Laatste nieuws
06.40Oosting baalt van soap rondom Twente-speler: ‘Hij is een absolute teamplayer’
06.24Sterling uitgejouwd door eigen fans: 'Hij begrijpt het'
00.38Leicester City ontslaat coach vanwege vermeende relatie met speelster
00.25'Barça vol vertrouwen: Frenkie én Pedri snel weer op het veld'
00.10Duitsers klagen na Duitsland - Oranje: 'Ik ben blij dat ik het heb overleefd'

Gisteren

23.58Leicester City ontslaat trainer vrouwenteam wegens relatie met speelster
23.55Hoopvolle update voor Feyenoord: 'Ik verwacht de bekerfinale te halen'
23.55Tienersensatie onderweg: de aanvaller die wél zeker naar Real Madrid gaat
23.45'Kooplustige Chelsea-voorzitter wordt in 2027 vervangen'
23.45'Broeder' Geertruida geliefd: 'Toen ik in tranen schoot, kwam hij naar me toe'
23.40Brugts met Barcelona naar halve finales Champions League, ook PSG door
23.35Leicester City ontslaat coach vanwege relatie met speelster, Sarina Wiegman wil strengere regels: ‘Dit is niet gezond’
23.30Broederliefde steunt rappende Geertruida: 'Komt zo een diss track naar je hoofd'
23.20Genee, Van der Gijp en Derksen snoeihard voor Ajacied: 'Niemand mist hem'
23.15Cor Adriaanse: 'Kans op zijn vertrek bij Feyenoord is fifty-fifty'
23.12Voormalig FC Groningen-spits Strand Larsen excuseert zich bij fans Celta de Vigo
23.05Esmee Brugts met Barcelona door in Champions League, Nederlanders tegenover elkaar in Franse halve finale
23.00PSG pakt laatste plek in halve finale Champions League
23.00PSG completeert deelnemersveld halve finale Champions League
22.53Xabi Alonso wil in Duitsland blijven; nieuwe topkandidaat Liverpool lijkt bekend
22.45'Bayern en Liverpool geven strijd om felbegeerde Alonso op'
22.44Derksen trekt harde conclusie over Ajax-speler: ‘Kost één miljoen per wedstrijd’
22.35Kökçü in genade aangenomen bij Schmidt: ‘Dit is nooit zijn intentie geweest’
22.32Leicester City ontslaat coach wegens vermeende relatie met speelster
22.15'Liverpool geeft droommanager op, kamp-Lobotka flirt met Barça'
22.11Feyenoord lanceert documentaire ‘Kind van Zuid’ over Lutsharel Geertruida
22.05‘Als Slot naar Ajax gaat is hij zijn leven niet zeker, en zijn familie ook niet’
22.05Verenigd Koninkrijk waarschuwt fans Engeland en Schotland voor Duits bier
21.55Bayern-directeur slaat terug naar Davies: 'Ik kan niet wachten tot Sint-juttemis'
21.30'Geluk bij een ongeluk' voor PSV: 'Dreiging van snelle transfer is weg'
21.25Half miljoen Britse voetbalfans krijgen waarschuwing in aanloop naar EK 2024
21.10Voormalig Groningen-spits gaat door het stof na 'pijnlijk misverstand'
21.10Strand Larsen zegt sorry tegen Celta-fans: 'Dit misverstand doet mij pijn'
21.00'Ik ben te vroeg gestopt, maar wij hielden van het leven naast het voetbal'
20.46FC Barcelona-trainer Xavi is leugens zat en klaagt twee journalisten aan
Resultaten x
buitenland

Zo kan het nationaal elftal van Suriname eruit gaan zien

Dinsdagochtend schreef Suriname voetbalhistorie. Door een overwinning op Nicaragua plaatste het land zich voor het eerst in de geschiedenis voor de Noord-Amerikaanse Gold Cup. Een knappe prestatie van een team dat vrijwel alleen maar bestaat uit spelers afkomstig uit de eigen competitie.

19-11-2019 19:01 door Thijs de Bruijn

Er is echter één grote uitzondering in de ploeg: Nigel Hasselbaink. De spits van Hapoel Beer Sheva begon een week geleden aan zijn interlandcarrière bij Suriname en was daarbij één van de eerste spelers die in het buitenland speelde. Hasselbaink was met een doelpunt direct belangrijk.

Bondscoach Dean Gorré is alweer verder aan het kijken. Plaatsing voor het WK van 2022 is het volgende doel. Met de huidige selectie lijkt dat echter onmogelijk. Toch is de doelstelling van Gorré niet heel bijzonder. Hasselbaink is namelijk de eerste speler die voor Suriname uit mag komen zonder zijn Nederlandse paspoort te verliezen. Door deze nieuwe regelgeving wordt het veel aantrekkelijker voor spelers om voor Suriname te spelen. Het Nederlands paspoort blijft immers behouden. Virgil van Dijk, Justin Kluivert en Georginio Wijnaldum hebben inmiddels al een carrière bij het grote Oranje, maar verschillende spelers zonder interlands worden door de Surinaamse voetbalbond op dit moment al benaderd. Hoe zou een realistisch elftal eruit kunnen gaan zien?

Doelman: Warner Hahn

Kenneth Vermeer en Michel Vorm lijken uitstekende keepers voor Suriname, maar zij hebben al interlands voor Oranje achter hun naam staan. Er is echter nog een andere uitstekende optie over voor de nationale ploeg van Suriname. Warner Hahn kwam immers nooit verder dan Jong Oranje. De 27-jarige goalie heeft al jaren Eredivisie-ervaring opgedaan bij sc Heerenveen en lijkt nu een goede optie voor Suriname.

Linksback: Ridgeciano Haps

Haps heeft al bijna zes jaar Eredivisie-ervaring opgedaan bij AZ en Feyenoord, maar kwam nooit voor in de selectie van Oranje. De 26-jarige verdediger uit Utrecht kan daardoor hopen op een oproep voor Suriname. Ook Kenneth Paal (PEC Zwolle) en Lorenzo Burnet (FC Emmen) zullen een interlandcarrière voor Suriname gaan overwegen.

Centrale verdediger: Stefano Denswil

In zijn periode bij Ajax leek hij bijna door te gaan breken in Oranje, maar de concurrentie bleek voor Stefano Denswil net iets te groot. Door de huidige bezetting in de Oranjeverdediging lijkt de verdediger van FC Bologna een debuut definitief te kunnen vergeten.

Centrale verdediger: Shaquille Pinas

De 21-jarige Shaquille Pinas debuteerde het afgelopen seizoen al in de selectie van ADO Den Haag, maar is dit seizoen definitief door gebroken in de Eredivisie. Pinas groeit snel uit tot een van de betere spelers in Den Haag. Dat zal ook bij Suriname niet onopgemerkt blijven. Bondscoach Gorré heeft verder nog de keuze uit Danilho Doekhi (Vitesse), Myenty Abena (Slovan Bratislava) en de 33-jarige Ryan Donk (Galatasaray) die vanwege zijn leeftijd waarschijnlijk niet meer voor een interlandcarrière zal gaan kiezen.

Rechtsback: Sean Klaiber

Suriname kan ook uit een aantal uitstekende rechtervleugelverdedigers kiezen. Zo zijn Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen) en Damil Dankerlui (Willem II) prima opties. De beste keuze lijkt echter FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber, al zal de man uit Nieuwegein stiekem ook nog hopen op een oproep voor Oranje.

Middenvelder: Kelvin Leerdam

Kelvin Leerdam speelt voornamelijk als rechtsback, maar kan ook als verdedigende middenvelder uit de voeten. De 29-jarige rechtspoot werd geboren in Paramaribo en heeft al aangegeven open te staan voor een interlandcarrière bij Suriname. De kans is dan ook groot dat we Leerdam terug gaan zien in het elftal van Gorré.

Middenvelder: Lorenzo Ebecilio

Lorenzo Ebecilio kennen we nog van zijn periode bij Ajax, maar verdween daarna uit beeld. Inmiddels speelt de 28-jarige middenvelder annex aanvaller in de hoogste divisie van Japan nadat hij in Oekraïne, Rusland, Cyprus en Servië speelde.

Ebecilio in actie voor Rode Ster Belgrado

Middenvelder: Roland Alberg

Roland Alberg zou binnenkort zomaar in de voetsporen van Nigel Hasselbaink kunnen gaan treden. "Het zou een heel grote eer zijn als ik voor Suriname zou kunnen gaan voetballen. Ik heb een heel sterke band met Suriname. Mijn hele familie komt daar vandaan en om het jaar ga ik ook naar Suriname toe. Ik hoop dat ik snel de kans krijg om aan te sluiten," liet de middenvelder van Roda JC onlangs weten. Andere opties op het middenveld zijn Dion Malone (ADO Den Haag), Justin Lonwijk (FC Utrecht), Mitchell Donald (Yeni Malatyaspor) en Ryan Gravenberch (Ajax). Al zal laatstgenoemde waarschijnlijk in Oranje belanden.

Linksbuiten: Noa Lang

Noa Lang zal op dit moment rekenen op een interlandcarrière voor Oranje. Het twintigjarige talent speelde al een hoop jeugdinterlands en zit dichtbij het eerste elftal van Ajax. Mocht Lang zijn potentie niet waar maken, dan is Suriname een uitstekend alternatief. Door de Surinaamse afkomst van zijn familie mag Lang ook uitkomen voor het Zuid-Amerikaanse land. De mogelijkheden voor linksbuiten lijken echter eindeloos. Queensy Menig (FC Twente), Ricardo Kishna (Lazio Roma), Rajiv van La Parra (Rode Ster Belgrado) en Delano Burgzorg (Spezia) maken kans op een oproep.

Spits: Jay-Roy Grot

Alhoewel Nigel Hasselbaink op dit moment nog in de basiself staat, moet de spits hopen dat niet iedereen meteen de overstap naar het Surinaams elftal gaat maken. Zijn basisplaats komt dan immers mogelijk in gevaar. Jay-Roy Grot, spits van Vitesse, lijkt een aardige concurrent. Ook Joël Piroe (Sparta) kan in de toekomst een aardige concurrent gaan worden.

Rechtsbuiten: Gyrano Kerk

Gyrano Kerk is uitstekend aan het seizoen bij FC Utrecht begonnen. De vleugelaanvaller zou in één klap een absoluut uithangbord van het Surinaams voetbalelftal kunnen gaan worden. Kerk zal de deur voor Oranje echter op een kiertje willen houden. Desondanks zijn Virgil Misidjan (1. FC Nürnberg), Florian Jozefzoon (Derby County), Sheraldo Becker (Union Berlin) en Ché Nunnely (Willem II) uitstekende alternatieven.




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <