Laatste nieuws
06.10Twente kan voorronde Champions League ruiken na zege op kampioen gelijke spelen
06.05Liverpool verliest bij stadgenoot Everton en raakt achterop in titelstrijd
06.04Kroes oog in oog met commissarissen bij Ajax-beraad: 'Kan mijn verhaal vertellen'
03.00PSV kan op de snelweg kampioen worden zonder te spelen: is dat erg?
01.50Titelkansen Liverpool krijgen enorme knauw door nederlaag bij Everton in Merseyside Derby
01.15Van Dijk gaat na totale deceptie in op aanstaande komst van Slot naar Liverpool
01.10Wordt PSV vandaag al kampioen? Dit is het eredivisie-programma van speelronde 31
00.35Van 't Schip noemt rode kaart Bergwijn 'niet handig': 'Weet hij dondersgoed'
00.25Excelsior-trainer woedend dat Ajax geen tweede rode kaart kreeg: ‘Weet niet wat de VAR aan het doen was’
00.24Slot op pole position, Van Dijk reageert: 'Kan een Liverpool-coach zijn'
00.08Marten de Roon en scorende Teun Koopmeiners met Atalanta naar Italiaanse bekerfinale
00.07Engelse pers geeft 'langzame' Antony wind van voren: 'Opnieuw gênante vertoning'
00.06Dijkhuizen spuwt gal over Ajax-charge en VAR: "Het is honderd procent rood"

Gisteren

23.59Ten Hag ziet United twee keer incasseren tegen hekkensluiter: 'Onacceptabel'
23.58PSV kan ‘half Europa’ aftroeven in strijd om veelbelovend talent van Gent
23.57'PSV zit met half Europa achter verdedigend 'fenomeen' uit België (16) aan'
23.50Ajax-trainer John van 't Schip had rode kaart Steven Bergwijn ‘absoluut niet verwacht’: ‘Het hield niet over vandaag’
23.49Liverpool tussen woede en berusting: 'Willen we wel kampioen worden?'
23.46Jorrel Hato: "Kan weinig positiefs zeggen over de wedstrijd"
23.42John van ’t Schip is zeer verrast door wissel Brian Brobbey: ‘Het is heel gek’
23.40Derksen en Van der Gijp opperen duo als Slot-opvolgers: 'Beter dan in slangenkuil'
23.38Matchwinner Devyne Rensch: "Ik had liever drie punten gehad"
23.35Van 't Schip bevestigt 'probleem' Brobbey: 'Het is gek, er was niks aan de hand'
23.35Van ’t Schip: 'De fitheid van Brobbey is een probleem, het is gewoon gek'
23.35Ajax ontsnapt na rood Steven Bergwijn op valreep aan beschamende thuisnederlaag tegen Excelsior
23.25Atalanta in blessuretijd langs Fiorentina en naar Italiaanse bekerfinale
23.25Ajax ontsnapt aan verlies tegen Excelsior, Europa League-ticket op de tocht
23.24John van 't Schip: "Natuurlijk zijn we teleurgesteld"
23.21Derksen en V/d Gijp unaniem: dit moet de nieuwe Feyenoord-trainer worden
23.18'Krankzinnig slecht en zielig' Ajax weer onder vuur: 'Het is niet te geloven'
23.15Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby
23.15Barcelona hoeft toch geen nieuwe trainer te zoeken: Xavi blijft
23.15Erik ten Hag en Manchester United ontsnappen aan nieuwe blamage na comeback tegen hekkensluiter
23.11Teun Koopmeiners helpt Atalanta met goal aan plek in finale Coppa Italia
23.10Wéér averij voor Liverpool in titelstrijd: Van Dijk onderuit in Merseyside Derby
Resultaten x
Overige

Juventus, Dugary, Dinamo Zagreb, Beveren, Traoré, Coleman, Naval, Serie A, Balotelli, Arnautovic

Behalve het binnenlandse nieuws komt er ook veel nieuws van over de grenzen binnen op de redactie. Om het overzichtelijk te houden bundelt ELF Voetbal de belangrijkste buitenlandse wetenswaardigheden in een round-up en vult die gedurende de dag aan.

20-05-2010 11:26 door Redactie ELF Voetbal

TURIJN - Juventus heeft weer een nieuwe president. Weer een telg uit de beroemde Agnelli-familie. Andrea Agnelli wordt bij De Oude Dame de opvolger van de Fransman Jean-Claude Blanc. Al zal hij wel aanblijven als directeur van de club. Gianni Agnelli, oom van Andrea, was van 1947 tot 1954 al president, waarna zijn vader Umberto de leiding van 1956 tot 1962 overnam. De familie Agnelli is de eigenaar van het Fiat-concern.

GENK - De 20-jarige Burundese middenvelder Dugary Ndabashinze heeft zijn contract bij KRC Genk met twee seizoenen verlengd. Bovendien is er een optie opgenomen voor twee extra jaren.

ZAGREB - Dinamo Zagreb heeft trainer Krunoslav Jurcic op straat gezet. Vorige week veroverde Dinamo, met de voormalige verdediger aan het roer, nog de landstitel in Kroatië. De 40-jarige Jurcic was sinds maart 2009 trainer van Dinamo. Sindsdien bezorgde hij de club twee landstitels en de nationale beker. Dit jaar moest hij echter heel wat kritiek slikken van het clubbestuur en van de media voor de mindere resultaten van de tweede seizoenshelft. Nikola Jurcevic, momenteel assistent van Slaven Bilic bij het Kroatische nationale elftal, zou diens opvolger worden. De voormalige spits speelde jarenlang in Duitsland voor SC Freiburg en in Oostenrijk bij Austria Salzburg.

BEVEREN - SK Beveren en Red Star Waasland gaan fuseren. Tijdens een buitengewone Algemene Vergadering van SK Beveren werd beslist om de fusieplannen definitief door te zetten. Vanaf komend seizoen komt de nieuwe ploeg uit in de Tweede Klasse, waaruit Beveren vanwege haar financiële situatie was uitgezet, en zal uitkomen op De Freethiel, het onderkomen van Beveren. Al wordt wel het stamnummer 4068 van Red Star Waasland gebruikt.

WAREGEM - Moussa Traoré wordt door Standard Luik voor één seizoen uitgeleend aan Zulte Waregem. De 20-jarige Ivoriaanse aanvaller speelt sinds 2009 bij Le Rouches, maar mede door de grote concurrentie in de aanvalslinie kon hij afgelopen seizoen nauwelijks op speeltijd rekenen. In de groepsfase van de Champions League bewees hij wel zijn waarde door in de uitwedstrijd tegen AZ in de laatste minuut de gelijkmaker binnen te schieten.

LIVERPOOL - Everton FC heeft het contract met Seamus Coleman opengebroken. De 21-jarige verdediger tekende een nieuw vierjarig contract bij de blauwhemden. De Ierse international onder 21 jaar kwam dit seizoen tot zeven optredens voor The Toffees, voordat hij werd uitgeleend aan FC Blackpool. Daarbij kan hij komend weekend in de Play-offs promoveren naar de Premier League. Coleman werd in januari 2008 voor 75.000 euro overgenomen van Sligo Rovers.

NAVAL - Trainer Augusto Inacio van Naval, die met de club afgelopen seizoen een historische prestatie neerzette door als achtste te eindigen, vertrekt. Beide partijen kondne het niet eens worden over een nieuwe overeenkomst. Officieel vanwege een verschil van mening over de toekomst van de club. Het gerucht dat hij de nieuwe trainer van Olhanense wordt, ontkent hij stellig.

ROME - De wedstrijden in de Serie A trokken afgelopen seizoen veel toeschouwers. Sterker nog, het hoogste aantal supporters in de afgelopen 17 jaar werd begroet. In totaal werden er 9.642.640 toegangsbewijzen verkocht. De laatste keer dat zo'n aantal werd gehaald, was in het seizoen 1992/93. Toen stokte de teller bij 9.977.878. Afgelopen seizoen bedroeg het gemiddeld toeschouwersaantal 25.375. De top 5: 1. Internazionale 55.597, 2. Napoli 47.049, 3. AC Milan 42.809, 4. AS Roma 40.925, 5. Lazio Roma 36.515.

MILAAN - Mario Balotelli is fit genoeg om uit te komen in de finale van de Champions League. De aanvaller van Internazionale kampte afgelopen week met een spierblessure, maar heeft nu geen klachten meer. In de selectie van Inter zijn enkel verdedigers Ivan Cordoba en Davide Santon twijfelgevallen. Beide spelers konden nog niet voluit trainen. Trainer José Mourinho is met liefst 25 spelers naar Madrid gevlogen (inclusief de geschorste Thiago Motta), om Bayern München te gaan bestrijden zaterdagavond. Zeven spelers zullen nog naar de tribune moeten worden verwezen. Marko Arnautovic zou dat kunnen zijn. De volledige selectie voor de Champions League-finale: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 21 Paolo Orlandoni, 51 Vid Belec; 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 39 Davide Santon; 5 Dejan Stankovic, 7 Ricardo Quaresma, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 11 Sulley Muntari, 15 Rene Krhin, 17 McDonald Mariga, 19 Esteban Cambiasso; 9 Samuel Eto'o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev, 45 Mario Balotelli, 89 Marko Arnautovic.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <