Door SANDER BERENDS — gepubliceerd op 24 januari '13 07:30
Scheidsrechtersbaas: 'Rood Van Rhijn onterecht, PSV mazzelt'


Een hard gelag voor Ajax. En beter gezegd voor Ricardo van Rhijn. De rechtsback is onterecht geschorst en zal daardoor onterecht de topper Vitesse - Ajax moeten missen.

Foto
Foto: Pro Shots

Tijdens twee afzonderlijke bijeenkomsten in Zeist met commentatoren van Eredivisie Live en de NOS gaf scheidsrechtersbaas Dick van Egmond toe dat de penalty die Pol van Boekel afgelopen zondag tijdens Ajax - Feyenoord (3-0) toegekende, er geen was. Dat meldt De Telegraaf.

"Na de beelden een aantal keren te hebben stop gezet en opnieuw te hebben afgespeeld, vonden we het geen strafschop", aldus Van Egmond tegenover de verslaggevers. De naar binnen snijdende Jean-Paul Boëtius ging naar de grond na een vermeend vastpakcontact, waarop Van Rhijn zijn tweede gele kaart ontving en kon vertrekken. Hij is nu automatisch geschorst voor het topduel in Arnhem.

Van Egmond liet de medewerkers van Eredivisie Live en de NOS ook beelden zien van PSV - PEC Zwolle van afgelopen vrijdag en vroeg hun oordeel over de actie van PSV'er Kevin Strootman, die na de rode kaart van Erik Pieters scheidsrechter Dennis Higler bij zijn schouder pakte. Van Egmond vond het geel waard.

Daarnaast had Higler volgens hem een penalty moeten toekennen aan PEC Zwolle wegens hands van Marcelo.

Reageer op dit nieuwsbericht

2000 karakters over
 • :)
 • ;)
 • :D
 • ;D
 • 8)
 • :S
 • :(
 • :o
 • :@
 • :$
 • :1

Reacties

Avatar woodpecker
Deze kaart was inderdaad onterecht,maar men vergeet dat van Rhijn er in de eerste helft al 2 had moeten hebben.
Reacties 1 Reacties
-
Kudos +2
+
Avatar noontje73
@Woodpecker: bij Feijenooit waren er ook een paar die in aanmerking kwamen voor rood, dat vergeet jij dan weer.
Reacties 0 Reactie
-
Kudos -1
+
Avatar Huls
Ik vind dat Van Egmond zijn (grote) mond moet houden in een dergelijke situatie en vind het waardeloos dat hij zijn "pupil" niet in bescherming neemt. Als Van Boekel fouten maakt moet Van Egmond zorgen dat zijn scheidsrechters beter opgeleid worden!
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +4
+
Avatar johannes79
Natuurlijk was het geen penalty, maar zoals Van Egmond al zegt: "Na de beelden een aantal keren te hebben stop gezet en opnieuw te hebben afgespeeld, vonden we het geen strafschop", die mogelijkheid heeft de scheidsrechter niet en moet dan ook in een split second beslissen.
Maar Van Boekel heeft wel meer foutjes gemaakt, zoals de niet gegeven kaart voor Boëtius...
Gelukkig was deze fout niet bepalend voor de wedstrijd!
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +0
+
Avatar martinus1971
en geel voor V Bommel na zijn duikeling toen hij het duel van mokhtar verloor
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +1
+
Avatar lifel3ss
Lekkere werkgever heb je dan. Zodra er een beetje druk komt gaan ze je de schuld geven, gaat het goed dan hoor je ze niet. Duidelijk genoeg, wat die van Egmond er als leidingsstijl op na houdt.
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +3
+
Avatar hpost
Het leek in ieder geval dat van Rhijn aan het shirt trok, maar als je dat als scheidsrechterbaas pas na een paar keer op de video kunt zien dat dat blijkbaar niet zo was, dan kun je de scheidsrechter niets verwijten.
Dat een scheidsrechter met zijn assitenten de handsbal van Marcelo over het hoofd zien is totaal onbegrijpelijk, het was blijkbaar te vroeg in de wedstrijd, het was tegen de topploeg, het was voor de underdog, hij raakte de bal maar een keer of vier dus dat was duidelijk per ongeluk. Bovendien was de bal anders gerolt naar een tegenstander die vrij voor het doel stond, dus dan had die arme Marcelo ook nog rood moeten hebben.
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +1
+
Avatar Umberto S10
Mensen, mensen. Wat schieten we, en vooral de gedupeerde clubs, er mee op. Dit is toch zinloos. Dit hoort binnenskamers door de scheidsrechterbaas te worden afgehandeld en niet via de media. De scheidsrechter in kwestie hoort een behoorlijke uitbrander te krijgen en daarmee is de kous af. Nu is het dubbel zuur voor een speler, hoewel in het geval van Ricardo van Rhijn hij al heel erg op het randje speelde. Laat scheidsrechters de beelden bekijken en een eventuele beslissing herroepen. Daar hebben we wat aan.
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +2
+
Avatar Umfufu
Tsja, dat zagen wij meteen al!
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +0
+
Avatar nora
Nou volgens mij stond van Boekel er een paar meter vanaf ,en het was duidelijk te zien dat hij hem niet vasthield en ook was het duidelijk een swalbe ,maar die van Boekel was de hele wedstrijd al zwak bezig ,te veel gele kaarten voor een uiterst sportieve wedstrijd,het begint zo langzamerhand wel een gewoonte te worden dat Ajax de sportiefste ploeg uit de eredivisie wel constant met 10 man eindigt zeer vreemd ,en wat ik ook vreemd vind is dat een speler van Groningen onterecht rood krijgt en die wordt geseponeerd dus geen schorsing terecht overigens maar bij van Rhijn wordt daar niet over gesproken en staat nu tegen Vitesse langs de kant en beste Woodpecker dan had Boetius ook 2x geel moeten hebben kijk de beelden maar terug,maar goed ik vond in mijn ogen de wedstrijd heel sportief dan mag je best wel een paar keer een waarschuwing geven ,jammer van Boekel als ex profspeler had ik beter verwacht van hem.
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +0
+
Avatar woodpecker
Ik blijk een gevoelige snaar geraakt te hebben.
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +2
+
Avatar marvinlee
van Egmond kan beter niet van dit soort dingen zeggen, is alleen maar olie op het vuur. Daarbij was Dickie in zijn dagen op z'n zachtst gezegd niet een van de betere scheidsrechters.
Gelukkig was deze strafschop in de snelkookpan, anders konden ze daar weer een punt van gaan maken.
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +1
+
Avatar Huls
Steeds weer lees ik "kijk de beelden". Ja steeds weer herhalen en dan kom je er achter, is het niet zo Van Egmond? Schaam je de scheidsrechter, die geen herhaling ziet, zo in het openbaar af te vallen! Wie was jijzelf dan wel toen je nog floot, alhoewel floot................ In mijn ogen bent u, als scheidsrechters baas, zeker niet de juiste persoon!
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +0
+
2000 karakters over
 • :)
 • ;)
 • :D
 • ;D
 • 8)
 • :S
 • :(
 • :o
 • :@
 • :$
 • :1

Artikel - Laatste nieuws

RSS
"Ik voelde me op dat moment zo machteloos"
De Graafschap baalt flink van het gedrag van enkele supporters na afloop van het duel met Go Ahead Eagles. Zij kwamen..
15-06 NED binnenland
Fortuna Sittard lost financiële problemen op
Een faillissement van Fortuna Sittard is definitief afgewend. Op de officiële website laat de club uit Limburg weten d..
15-06 NED binnenland
"Ik heb de verhalen een beetje gevolgd"
Marko Arnautović is als speler van Stoke City op de hoogte van de situatie bij FC Twente. De voormalig speler van de T..
15-06 NED binnenland
Raiola boos: "Dat is heel slecht bestuur"
Zaakwaarnemer Mino Raiola is allesbehalve blij met de handelswijze van Borussia Dortmund. De club heeft bevestigd dat..
15-06 GER buitenland
"Ik heb er tot nu toe niet over willen praten"
Mateo Casierra verwacht zich binnenkort speler van Ajax te kunnen noemen. De spits staat op het punt Deportivo Cali te..
15-06 NED binnenland
Arsenal - Liverpool op eerste speeldag PL
De Premier League begint met een kraker aan het nieuwe seizoen. Arsenal ontvangt in eigen stadion Liverpool. Kampioen..
15-06 INT buitenland
Neuer: "Ik heb Italië nooit afgeschreven"
Manuel Neuer was niet verrast door de overwinning van Italië op België. De Italianen deden goede zaken op het EK door..
15-06 INT buitenland
Tweetal trekt deur achter zich dicht bij NAC
Donny Gorter en Sjoerd Ars vertrekken bij NAC Breda. Gorter heeft gebruik gemaakt van een optie in zijn contract, terw..
15-06 NED binnenland
"Veel spelers die Ronaldo afstopten"
IJsland debuteerde dinsdagavond op het EK met een knap gelijkspel tegen Portugal (1-1). Aron Gunnarsson stoorde zich t..
15-06 INT buitenland
Lloris: "Verwachten ook meer van Pogba"
Paul Pogba krijgt bij het nationale elftal van Frankrijk veel op zijn schouders gelegd. Bondscoach Didier Deschamps en..
15-06 FRA buitenland
Younes: "Als hij me selecteert, ben ik er graag bij"
Amin Younes hoopt deze zomer met Duitsland mee te doen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De vleugelaanvaller..
15-06 NED binnenland
Dominant Portugal wint niet van IJsland
Portugal was vrijwel negentig minuten de bovenliggende partij tijdens het EK-duel met IJsland, maar toch is de ploeg v..
14-06 POR buitenland
Wilmots: "Talent alleen is niet voldoende"
Marc Wilmots heeft stevige woorden uitgesproken na de nederlaag van België tegen Italië (0-2). De bondscoach van de Ro..
14-06 INT buitenland
Nijland: "Vele clubs zijn ons al voorgegaan"
Veel supporters van FC Groningen zijn niet blij met de naamswijziging van het stadion. De Euroborg gaat met ingang van..
14-06 NED binnenland
Koolwijk om bijzondere reden terug naar Excelsior
Ryan Koolwijk heeft mede vanwege zijn zoontje ervoor gekozen om weer terug te keren naar Nederland. De dertigjarige mi..
14-06 NED binnenland
Dunga weggestuurd bij Brazilië
Dunga is niet langer meer de bondscoach van Brazilië. De Braziliaanse voetbalbond meldt dinsdag dat de 52-jarige train..
14-06 INT buitenland
Portugal start met Ronaldo tegen IJsland
Portugal begint dinsdagavond met Cristiano Ronaldo aan het EK-duel met IJsland. De vedette van Real Madrid had ook tij..
14-06 POR buitenland
Hongarije stunt tegen zwak Oostenrijk
Na 52 jaar heeft Hongarije eindelijk weer eens een overwinning op een Europees kampioenschap geboekt. De Hongaren vers..
14-06 INT buitenland
Srna terug naar Frankrijk na begrafenis vader
Vanwege het overlijden van zijn vader moest Darijo Srna het EK in Frankrijk tijdelijk verlaten. De aanvoerder zal echt..
14-06 INT buitenland
UEFA ontkent manipulatie van lotingen
De UEFA ontkent dat er in het verleden is gesjoemeld bij lotingen. Voormalig FIFA-president Sepp Blatter beweerde maan..
14-06 SUI buitenland
Suk: "Go Ahead voelt als thuis"
Na een afwezigheid van drie en een half seizoen keert Joey Suk terug bij Go Ahead Eagles. De middenvelder is enorm bli..
14-06 NED binnenland
Chinezen nemen Aston Villa over
Aston Villa valt in Chinese handen. De club uit Birmingham laat via de officiële kanalen weten dat het Chinese bedrijf..
14-06 INT buitenland
Jonge Belg krijgt nieuw contract bij Ajax
Nathan Leyder staat ook de komende seizoenen op de loonlijst bij Ajax. De Amsterdammers laten dinsdagmiddag weten dat..
14-06 NED binnenland
Schuurman op huurbasis van Feyenoord naar Willem II
Feyenoord verhuurt Jari Schuurman (19) het komende seizoen aan Willem II. De talentvolle middenvelder hoopt in Tilburg..
14-06 NED binnenland
Wilshere hekelt Wales: "We mogen ze niet"
Engeland en Wales werden tijdens de loting voor het EK in Frankrijk aan elkaar gekoppeld in groep B. Donderdag is het..
14-06 INT buitenland
Heerings maakt de stap naar het buitenland
Kai Heerings vervolgt zijn loopbaan in Oostenrijk. De verdediger ruilt SC Cambuur in voor SKN Sankt Pölten. Heerings t..
14-06 NED binnenland
Feghouli maakt transfervrije stap naar Engeland
West Ham United heeft Sofiane Feghouli aangetrokken. De Algerijnse buitenspeler komt transfervrij over van Valencia CF..
14-06 INT buitenland
Boulahrouz laakt instelling van Nederlandse spelers
Khalid Boulahrouz maakte tijdens zijn loopbaan zowel een EK als WK mee. Inmiddels is de verdediger gestopt met voetbal..
14-06 NED binnenland
Boilesen ziet onvoldoende perspectief in Turkije
Nicolai Boilesen vervolgt zijn loopbaan niet bij Trabzonspor. Waar Deense en Turkse media al melding maakten van een a..
14-06 NED binnenland
De Bruyne eerlijk: "Het was helemaal niet goed"
België verloor maandag hun openingsduel van het EK met 0-2 van Italië. Sterspeler Kevin De Bruyne speelde in Lyon een..
14-06 INT buitenland
Fischer vervangt Vriends bij Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles heeft dinsdag de derde aankoop in vijf dagen gedaan. Na Kevin Brands en Joey Suk, die allebei overkwam..
14-06 NED binnenland
Leicester City houdt routinier bij de selectie
Marcin Wasilewski heeft zijn contract bij Leicester City met een jaar verlengd. De Poolse routinier blijft zodoende to..
14-06 INT buitenland
Rusland voorwaardelijk geschorst op het EK
De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond heeft Rusland een boete van 150.000 euro gegeven en een voorwaardelijke..
14-06 RUS buitenland
Willem II stelt Mathijsen aan als manager
Joris Mathijsen keert terug bij Willem II. De oud-speler van de Brabanders gaat in Tilburg de functie van technisch ma..
14-06 NED binnenland
Maradona gaat aan de slag bij de FIFA
Diego Maradona krijgt een functie binnen de FIFA. De voormalig topvoetballer gaat aan de slag bij de wereldvoetbalbond..
14-06 INT buitenland
Renato Sanches was bijna eigendom van FC Twente
Renato Sanches, die aankomende zomer van Benfica naar Bayern München vertrekt, had in het verleden bijna voor FC Twent..
14-06 POR buitenland
Simeone voorbeeld voor Fraser: "Qua passie, zeker"
Atlético Madrid-trainer Diego Simeone is een voorbeeld voor Henk Fraser. De oefenmeester is gecharmeerd van zijn passi..
14-06 NED binnenland
KNVB werkt niet mee aan vertrek Grim
De KNVB is niet van plan om Fred Grim, bondscoach van Jong Oranje, te laten vertrekken. Grim staat in de belangstellin..
14-06 NED binnenland
Mertens: "Moeten in onszelf blijven geloven"
Dries Mertens is niet blij dat het Belgische nationale elftal er maandagavond niet in is geslaagd om Italië te verslaa..
14-06 INT buitenland
Sergio Ramos: "Het is even wennen"
Sergio Ramos moet wennen aan het feit dat Iker Casillas niet langer eerste doelman van Spanje is. De verdediger van Re..
14-06 ESP buitenlandWe ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?