Door SANDER BERENDS — gepubliceerd op 24 januari '13 07:30
Scheidsrechtersbaas: 'Rood Van Rhijn onterecht, PSV mazzelt'


Een hard gelag voor Ajax. En beter gezegd voor Ricardo van Rhijn. De rechtsback is onterecht geschorst en zal daardoor onterecht de topper Vitesse - Ajax moeten missen.

Foto
Foto: Pro Shots

Tijdens twee afzonderlijke bijeenkomsten in Zeist met commentatoren van Eredivisie Live en de NOS gaf scheidsrechtersbaas Dick van Egmond toe dat de penalty die Pol van Boekel afgelopen zondag tijdens Ajax - Feyenoord (3-0) toegekende, er geen was. Dat meldt De Telegraaf.

"Na de beelden een aantal keren te hebben stop gezet en opnieuw te hebben afgespeeld, vonden we het geen strafschop", aldus Van Egmond tegenover de verslaggevers. De naar binnen snijdende Jean-Paul Boëtius ging naar de grond na een vermeend vastpakcontact, waarop Van Rhijn zijn tweede gele kaart ontving en kon vertrekken. Hij is nu automatisch geschorst voor het topduel in Arnhem.

Van Egmond liet de medewerkers van Eredivisie Live en de NOS ook beelden zien van PSV - PEC Zwolle van afgelopen vrijdag en vroeg hun oordeel over de actie van PSV'er Kevin Strootman, die na de rode kaart van Erik Pieters scheidsrechter Dennis Higler bij zijn schouder pakte. Van Egmond vond het geel waard.

Daarnaast had Higler volgens hem een penalty moeten toekennen aan PEC Zwolle wegens hands van Marcelo.


Reageer op dit nieuwsbericht

2000 karakters over
 • :)
 • ;)
 • :D
 • ;D
 • 8)
 • :S
 • :(
 • :o
 • :@
 • :$
 • :1

Reacties

Avatar woodpecker
Deze kaart was inderdaad onterecht,maar men vergeet dat van Rhijn er in de eerste helft al 2 had moeten hebben.
Reacties 1 Reacties
-
Kudos +2
+
Avatar noontje73
@Woodpecker: bij Feijenooit waren er ook een paar die in aanmerking kwamen voor rood, dat vergeet jij dan weer.
Reacties 0 Reactie
-
Kudos -1
+
Avatar Huls
Ik vind dat Van Egmond zijn (grote) mond moet houden in een dergelijke situatie en vind het waardeloos dat hij zijn "pupil" niet in bescherming neemt. Als Van Boekel fouten maakt moet Van Egmond zorgen dat zijn scheidsrechters beter opgeleid worden!
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +4
+
Avatar johannes79
Natuurlijk was het geen penalty, maar zoals Van Egmond al zegt: "Na de beelden een aantal keren te hebben stop gezet en opnieuw te hebben afgespeeld, vonden we het geen strafschop", die mogelijkheid heeft de scheidsrechter niet en moet dan ook in een split second beslissen.
Maar Van Boekel heeft wel meer foutjes gemaakt, zoals de niet gegeven kaart voor Boëtius...
Gelukkig was deze fout niet bepalend voor de wedstrijd!
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +0
+
Avatar martinus1971
en geel voor V Bommel na zijn duikeling toen hij het duel van mokhtar verloor
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +1
+
Avatar lifel3ss
Lekkere werkgever heb je dan. Zodra er een beetje druk komt gaan ze je de schuld geven, gaat het goed dan hoor je ze niet. Duidelijk genoeg, wat die van Egmond er als leidingsstijl op na houdt.
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +3
+
Avatar hpost
Het leek in ieder geval dat van Rhijn aan het shirt trok, maar als je dat als scheidsrechterbaas pas na een paar keer op de video kunt zien dat dat blijkbaar niet zo was, dan kun je de scheidsrechter niets verwijten.
Dat een scheidsrechter met zijn assitenten de handsbal van Marcelo over het hoofd zien is totaal onbegrijpelijk, het was blijkbaar te vroeg in de wedstrijd, het was tegen de topploeg, het was voor de underdog, hij raakte de bal maar een keer of vier dus dat was duidelijk per ongeluk. Bovendien was de bal anders gerolt naar een tegenstander die vrij voor het doel stond, dus dan had die arme Marcelo ook nog rood moeten hebben.
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +1
+
Avatar Umberto S10
Mensen, mensen. Wat schieten we, en vooral de gedupeerde clubs, er mee op. Dit is toch zinloos. Dit hoort binnenskamers door de scheidsrechterbaas te worden afgehandeld en niet via de media. De scheidsrechter in kwestie hoort een behoorlijke uitbrander te krijgen en daarmee is de kous af. Nu is het dubbel zuur voor een speler, hoewel in het geval van Ricardo van Rhijn hij al heel erg op het randje speelde. Laat scheidsrechters de beelden bekijken en een eventuele beslissing herroepen. Daar hebben we wat aan.
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +2
+
Avatar Umfufu
Tsja, dat zagen wij meteen al!
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +0
+
Avatar nora
Nou volgens mij stond van Boekel er een paar meter vanaf ,en het was duidelijk te zien dat hij hem niet vasthield en ook was het duidelijk een swalbe ,maar die van Boekel was de hele wedstrijd al zwak bezig ,te veel gele kaarten voor een uiterst sportieve wedstrijd,het begint zo langzamerhand wel een gewoonte te worden dat Ajax de sportiefste ploeg uit de eredivisie wel constant met 10 man eindigt zeer vreemd ,en wat ik ook vreemd vind is dat een speler van Groningen onterecht rood krijgt en die wordt geseponeerd dus geen schorsing terecht overigens maar bij van Rhijn wordt daar niet over gesproken en staat nu tegen Vitesse langs de kant en beste Woodpecker dan had Boetius ook 2x geel moeten hebben kijk de beelden maar terug,maar goed ik vond in mijn ogen de wedstrijd heel sportief dan mag je best wel een paar keer een waarschuwing geven ,jammer van Boekel als ex profspeler had ik beter verwacht van hem.
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +0
+
Avatar woodpecker
Ik blijk een gevoelige snaar geraakt te hebben.
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +2
+
Avatar marvinlee
van Egmond kan beter niet van dit soort dingen zeggen, is alleen maar olie op het vuur. Daarbij was Dickie in zijn dagen op z'n zachtst gezegd niet een van de betere scheidsrechters.
Gelukkig was deze strafschop in de snelkookpan, anders konden ze daar weer een punt van gaan maken.
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +1
+
Avatar Huls
Steeds weer lees ik "kijk de beelden". Ja steeds weer herhalen en dan kom je er achter, is het niet zo Van Egmond? Schaam je de scheidsrechter, die geen herhaling ziet, zo in het openbaar af te vallen! Wie was jijzelf dan wel toen je nog floot, alhoewel floot................ In mijn ogen bent u, als scheidsrechters baas, zeker niet de juiste persoon!
Reacties 0 Reactie
-
Kudos +0
+
2000 karakters over
 • :)
 • ;)
 • :D
 • ;D
 • 8)
 • :S
 • :(
 • :o
 • :@
 • :$
 • :1

Artikel - Laatste nieuws

RSS
Er is momenteel geen laatste nieuws.

We ontvangen graag feedback van enthousiaste lezers en abonnees. Neem snel contact op voor het ELF Voetbal Lezerspanel.

Inloggen
Nog geen account? Registreer je
Wachtwoord vergeten?