Laatste nieuws
08.20Boulahrouz walgt na bizarre actie: ‘Speelt elke wedstrijd met schijt in z’n broek, hij moet zich diep schamen!’
08.17Spannende periode voor Feyenoord in aantocht op transfermarkt
08.16Johan Derksen is helemaal klaar met Clarence Seedorf: ‘Vier keer gefaald’
08.12Losse heupjes: Dumfries gooit dansmoves en duikt tussen fans na Scudetto-zege
07.56De Mos ziet 'voordeel voor PSV' in blessure Dest: 'De elf miljoen kan streep door'
07.51Moniz en vergeten ex-PSV'er maken seizoen af bij Zwitserse topclub
07.45Nederlanders geen 'nestors van succes' bij Scudetto Inter: 'Is luxe alternatief'
07.34Milan van Ewijk drijft topspelers Manchester United tot wanhoop: ‘Het maakt me wel trots’
07.30Voetbal op tv: Londense kraker en halve finale Coppa Italia
07.21Dumfries vertelt over reserverol en zijn toekomst: 'Niet slim van mij'
07.20Wim Jonk spreekt kraakheldere taal over eventuele terugkeer bij Ajax
07.15Bijlow hoopt op kans om zich alsnog in EK-selectie te keepen
07.15Voetbalpodcast | ‘Ronald Koeman heeft wel met een paar deuren gesmeten’
07.10Dolgelukkige De Vrij moet uit spelersbus getrokken worden voor interview: 'Blijf professioneel'
07.10Slot ontvangt kritiek na uitleg over toekomst: 'Feyenoord eigenlijk tweede keus'
03.00Wat een rentree! Jurriën Timber maakt wereldgoal na maandenlange revalidatie
01.05De Mos adviseert PSV: 'Als hij geen duidelijkheid krijgt bij Feyenoord...'
00.27Van den Brom staat open voor terugkeer: 'Heeft met sentiment te maken'
00.10Slot favoriet om Klopp op te volgen bij Liverpool: 'Hij heeft één probleem...'
00.10Inter verovert voor twintigste keer Italiaanse titel na verhitte derby, rode kaart voor Denzel Dumfries

Gisteren

23.49Succestrainer Inzaghi gaat Mourinho voorbij op Inter-ranglijst
23.35Sneijder spot vervanger Frenkie: 'Voorspeld als verrassing, dat is uitgekomen'
23.30Portugese succestrainer vliegt voor gesprekken naar Engeland
23.25De beelden: Dumfries pakt nét voor binnenhalen Scudetto rood
23.21Sneijder noemt de ideale vervanger van Frenkie de Jong in Nederlands elftal
23.15Ajax-terugkeer niet bij voorbaat uitgesloten: 'Heb daar een mooie periode gehad'
23.12Kökcü voor tweede week op rij trefzeker bij winnend Benfica
23.12Kökcü trefzeker bij reguliere overwinning Benfica
23.03‘Arne Slot is nieuwe topfavoriet om trainer te worden van Liverpool’
22.58Sublieme Summerville leidt Leeds in spektakelstuk naar tweede plek
22.55Inter pakt twintigste landstitel na winst op AC Milan in verhitte derby
22.50Kampioen Inter is buurman Milan voorbij en heeft de tweede ster binnen
22.47Wim Jonk ervaart gevolgen van soap bij Volendam: ‘Mijn vrouw wordt zelfs uitgescholden bij de slager’
22.47Internazionale is Milan voorbij en heeft de tweede ster binnen
22.43Dumfries, De Vrij en Klaassen veroveren twintigste landstitel met Internazionale
Resultaten x
Binnenland

'Duizend procent' onschuldige Veloso onderneemt juridische stappen

Hij is razend. Boos. "Ik ben niet honderd, maar duizend procent onschuldig." Het zijn de woorden van Leonardo Henrique Veloso, ook bekend als Leo Veloso.

20-01-2015 17:19 door Redactie ELF Voetbal

Zijn naam viel de afgelopen dagen vaak in de media. De Braziliaanse linksback droeg in 2009 het shirt van Willem II. Ook in de duels met Ajax en Feyenoord waarin volgens De Volkskrant sprake is van matchfixing, waarmee het dagblad afgelopen zaterdag groots uitpakte. Voor 100.000 euro per nederlaag zou Ibrahim Kargbo zijn betaald, die het geld ook over ploeggenoten verdeelde.

Bij Studio Voetbal maakte chef en tevens tafelgast Arno Vermeulen de opmerking dat hij de acties van 'Veloso wel erg verdacht' vond. De speler kan zijn oren niet geloven na het horen van de woorden. "Ik ben in shock, anders kan ik het niet noemen. Ik kan de woorden niet geloven. Het is mensonterend om een dergelijke beschuldiging richting je persoon geuit te krijgen. Dit is oneerlijk, zo oneerlijk", vertelde hij aan ELF Voetbal.

In een lang telefonisch interview deed de nu 27-jarige Veloso zijn verhaal. Tot vandaag 15.30 uur was hij niet op de hoogte van het vermeende matchfixingschandaal bij Willem II, dat de Nederlandse voetbalwereld sinds enkele dagen op stelten heeft gezet. "Na je bericht, ben ik gaan zoeken op internet. Via google. Vanwege de verhuizing naar mijn nieuwe club (Santa Cruz FC, red.), had ik even twee dagen geen internet. Nu wilde ik hier vanuit het hotel een vliegreis voor mijn vrouw boeken en vond toen je bericht. Maar bij het zoeken... wat er toen voorbijkwam... absolute onzin. Wat mensen beweren? Wat ik lees? Ik vraag me af wie op deze wereld ik nog moet geloven. Ik ben niet honderd, maar echt duizend procent onschuldig."

"Ik weet niet wat er met Ibrahim Kargbo is gebeurd of wat hij allemaal heeft gedaan in die seizoenen. Maar ik heb nooit, nooit iets aangeboden gekregen van hem. Als ik alles nalees, is er ook helemaal geen hard bewijs. Het is echt vreemd dat er ook andere spelers van Willem II worden genoemd." Veloso zou verdacht zijn, omdat hij in de uitwedstrijd tegen Ajax met twee keer geel van het veld werd gestuurd. Uit bij Feyenoord haalde trainer Alfons Groenendijk hem na een verdedigingsfout al na 26 minuten naar de kant.

"Beide wedstrijden kan ik me nog heel goed herinneren. Vergeet niet dat ik nog maar 22 of 23 jaar was tegen Ajax. Ik was net nieuw in Europa en moest aan alles wennen. In die periode kwam er zoveel op me af. Bij een 2-0 achterstand kreeg ik geel. In die wedstrijd had ik het al erg moeilijk. Tot die handsbal, ja. Kreeg ik mijn tweede. Ik vind nog steeds dat ik de bal niet met de hand, maar met de schouder raakte. Ajax brak uit via een counter. Plotseling zag ik een speler van Ajax vanuit mijn rug opduiken. Ik moest de bal onderscheppen om de aanval eruit te halen. Dat lukte. Maar het gebeurde met mijn schouder. Echt, je ziet ook mijn reactie na afloop. De verwijten, die ik nu krijg, zijn volledig ongefundeerd. So stupid."

"Uit tegen Feyenoord was het koud. Het was min elf graden. Ik had nog nooit in die omstandigheden gevoetbald. Ik bevroor op het veld. Die kou was ik absoluut niet gewend. Ik stak in die tijd ook niet in mijn beste vorm. But I was trying to do my best. Feyenoord scoorde (Sekou Cissé, red.). Daar ging inderdaad een foutje van mijn kant aan vooraf. Trainer Alfons Groenendijk accepteerde dat niet en haalde me na 26 minuten naar de kant. Het was ook mijn laatste wedstrijd voor Willem II."

"De club kende financiële problemen, zat in een crisis. De club had al laten weten dat mijn contract niet werd verlengd en vroeg me om weg te gaan. Na twee maanden had ik een nieuwe club, met CFR Cluj." Veloso maakt zich opnieuw boos. "Weet je? Mensen schrijven nu van alles over me op. Maar ik kan nergens mijn verdediging doen. Bovendien moet ik me verdedigen voor iets, wat ik helemaal niet heb gedaan. Dat maakt het helemaal erg. Die journalisten van De Volkskrant gaan vrolijk naar bed en beginnen de volgende dag aan een ander verhaal. Mijn reputatie is nu flink beschadigd, ik zit met de gevolgen voor de rest van mijn carrière. Telkens vind ik mijn naam nu terug via google en dan zie ik dit. Mogelijke clubs in de toekomst ook."

"Waarom zou ik geld aannemen? Ik ben opgegroeid in een normale familie, onder goede omstandigheden. Ik heb altijd goede contracten gehad. Ik heb helemaal geen geld nodig. En als ik geld nodig zou hebben, dan nooit dirty money. Mijn ouders hebben me goed opgevoed. Als ik financiële problemen zou hebben, ga ik werken. Maar dan lees ik deze beschuldigingen. Wat een teksten."

Veloso laat het er niet bij zitten. "Ik heb mijn advocaat al ingeschakeld. Ik heb alles opgezocht op internet en bewaard. Dit ga ik aanvechten. Mijn naam moet worden gezuiverd. Dit onderzoek slaat helemaal nergens op. Laat ze eens met hard bewijs komen, want dat is er nog steeds niet. Ik heb een bevriende advocaat in Nederland. Hij is bezig. Dit heeft mijn gevoel en vertrouwen in mensen geen goed gedaan."




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <