Laatste nieuws
03.10L'Équipe: Bayern heeft naast Zidane nog één andere naam op shortlist met potentiële opvolgers Tuchel
03.00Dávid Hancko trekt de kar bij Feyenoord: ‘Ik twijfelde altijd of ik wel goed genoeg was’
00.00Verbazing om Hancko-vraag van Schreuder: 'Stuitend, parodie op een verslaggever'

Gisteren

23.49Slot looft Hancko: 'Zit nog net niet met een blocnote bij besprekingen'
23.44Serieuze problemen voor Feyenoord: ‘De club wordt de stad uitgejaagd’
23.34NEC-trainer Meijer krijgt pikante vraag: 'Ben jij voor Feyenoord?'
23.30Feest voor Dirk Kuyt en PSV-icoon Timmy Simons met promotie naar hoogste niveau in België
23.27Slot koestert speciaal wapen van Gimenez: 'Zou hem zeker niet afschrijven'
23.20Kraay ziet ‘achterlijke, debiele’ actie bij NAC: ‘Hoe haal je dit in je hoofd?!’
23.15Kraay vraagt Almere-directeuren over vermeende interesse in Ajax-assistent Maduro
23.10'Ze draaien Feyenoord de nek om, een schande dat de club niet wordt omarmd'
23.02AS Roma voelt zich niet serieus genomen door Serie A
22.52Met het nodige geluk: matig Juventus speelt ternauwernood gelijk op Sardinië
22.47Juventus pakt na erbarmelijke wedstrijd en 2-0 achterstand toch nog een punt
22.45Roda JC verzuimt in eerste divisie gelijk te komen met koploper Willem II
22.45Roda JC laat dure punten liggen in strijd om directe promotie, enorme blunder van Ronald Koeman junior
22.36Hans Kraay junior heeft live in de uitzending nieuws over Hedwiges Maduro
22.35Roda JC lijdt door basisdebutant zeer duur puntenverlies in jacht op promotie
22.33Precies 35 jaar geleden: de beroemdste warming-up ooit
22.25Ronald Koeman jr. gaat de wereld over met ontzettend knullig moment
22.20'Heerenveen gaat niet in zee met Van Persie: Friezen hebben nieuwe trainer binnen'
22.20Straf Vitesse klinkt vernietigend, maar stiekem werpt licentiecommissie een reddingsboei naar Vitesse
22.08Milan van Ewijk diep onder de indruk van landgenoot: ‘Hij is buitengewoon goed’
22.01Roda verspeelt dure punten, Dordrecht overtuigt, NAC verslikt zich in Den Bosch
22.00Ongekende flater: Ronald Koeman junior grote schlemiel van de avond
22.00'Geelzwart Vitesse-hart bloedt, hoop dat gifbeker nu eindelijk leeg is'
22.00FC Dordrecht imponeert opnieuw; belabberde prestatie Jong Ajax in Helmond
21.58Roda krijgt deksel op de neus, Comedy Capers in Velsen en Den Bosch
21.50Dender voor het eerst sinds 2008 onder Boskamp terug op hoogste niveau België
21.43Bizarre KKD-goal: Koeman jr. denkt vrije trap te krijgen, FC Emmen profiteert
21.41Rogier Meijer krijgt pikante vraag over Feyenoord in aanloop naar bekerfinale
21.30Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van PSV
21.27Kraay koppelt Van Persie aan KKD-club: 'Is denk ik een makkelijkere tussenstap'
21.16Guardiola bevestigt zorgen om Haaland en gaat in op vertrek Palmer
21.16Guardiola bevestigt zorgen om Haaland en looft Palmer
Resultaten x
Binnenland

Ontbinding contract Owusu-Abeyie symboliseert WK 2005-lichting

QUINCY OWUSU-ABEYIE is weer clubloos. De 28-jarige aanvaller, ooit Nederlands grootste aanstormende talent, heeft zijn contract bij Boavista laten ontbinden.

26-02-2015 12:05 door Redactie ELF Voetbal

De Amsterdammer, inmiddels 18-voudig international van Ghana, was slechts een halfjaar actief voor de huidige nummer dertien van de Portugese Sagres Liga. De club uit Lissabon was alweer zijn tiende profclub.

De aanvaller verruilde op jonge leeftijd de jeugdopleiding van Ajax voor Arsenal, waar hij in 2006 in het eerste elftal debuteerde. Een doorbraak in Londen bleef echter uit. Owusu-Abeyie vertrok naar Spartak Moskou, waar hij nooit een permanente basisplaats wist te verwerven. Hij werd onder andere uitgeleend aan Celta de Vigo, Birmingham City, Cardiff City en Portsmouth.

Via het Qatarese Al-Sadd, Málaga CF en Panathinaikos kwam hij in augustus bij Boavista terecht en speelde daar zeven wedstrijden in de hoofdmacht.

Als jeugdinternational maakte Owusu-Abeyie voor Oranje indruk op het WK onder-20 van 2005. Vanaf januari 2008 speelde hij voor Ghana en vertegenwoordigde het Afrikaanse land op de Afrika Cup van 2008 en het WK 2010. Maar de technisch befaamde en ultrasnelle Owusu-Abeyie zagen we sinds 2005 niet meer terug.

Van de toenmalige selectie, die uiteindelijk in de kwartfinale na strafschoppen strandde tegen Nigeria, is De Zwarte Panter niet de enige speler met wie het anders zou lopen dan de buitenwacht had voorspeld. Een overzicht.

Selectie Oranje o20 WK 2005


Doel:

Theo Brack (FC Zwolle)

Groot talent bij NEC en later op huurbasis mogen wennen bij PEC Zwolle. Maar tot een officieel debuut kwam het nooit. Verdween in 2007 uit het betaalde voetbal.

Job Bulters (AZ)

Blonde Noord-Hollander leek groot keeperstalent. Maar bij AZ wilde ze het jonge talent geen kans geven. Via MVV, Helmond Sport en de Belgische derde klasser KV Turnhout kwam hij afgelopen zomer terecht bij EHC/Heuts in de Eerste Klasse district Zuid II.

Kenneth Vermeer (Ajax)

Doelman verruilde vorig jaar, na een jaar lang achter Jasper Cillessen te hebben gezeten, Ajax in voor aartsrivaal Feyenoord. Daar onbetwiste eerste doelman.

Verdediging:

Jeroen Drost (sc Heerenveen)

Linksback leek uit te groeien tot potentiële Oranje-klant. Bij Vitesse stokte reeds. Via NEC, FC Zwolle en De Graafschap plus veel blessureleed belandde hij in 2013 bij de amateurs. Vorig jaar csv Apeldoorn, nu DOS Kampen.

Mark Otten (Excelsior)

Veelbelovend talent werd gecontracteerd door Feyenoord. Maar de Nijmegenaar werd uitgeleend aan Excelsior en zou nooit een minuut in De Kuip spelen. Daarna naar Ferencvaros in Hongarije. Inmiddels actief in lager elftal van Brakkenstein in Nijmegen.

Frank van der Struijk (Willem II)

Dit seizoen teruggekeerd bij Willem II. In de tussentijd zes jaar en 132 wedstrijden actief bij Vitesse. Al werd hij in het seizoen 2009/'10 nog uitgeleend aan Willem II.

Dwight Tiendalli (FC Utrecht)

Maakte transfer naar Feyenoord, maar daar bleef doorbraak uit. Bij FC Twente wel vaste waarde van 2009 tot 2012. Sinds 2012 actief bij Swansea City, maar vooral gehaald voor de breedte van de selectie.

Ron Vlaar (AZ)

Ron Beton groeide uit tot leider van Feyenoord en maakte in augustus 2012 transfer naar Aston Villa. Is daar ook aanvoerder. Alleen die vervelende knie...

Gianni Zuiverloon (Feyenoord)

Na Feyenoord volgende een tweejarig avontuur bij sc Heerenveen, waarna hij een driejarig contract tekende bij West Bromwich Albion. Na Real Mallorca en opnieuw sc Heerenveen kwam hij in 2013 terecht bij ADO Den Haag.

Middenveld:

Ibrahim Afellay (PSV)

Als veelbelovende spelverdeler en aanvoerder van PSV naar FC Barcelona. Daar stokte de opmars, mede door een afgescheurde kruisband. Na een mislukt EK 2012 en mislukt huurseizoen bij Schalke 04 is hij actief voor Olympiakos Piraeus. Presteert daar met pieken en dalen.

Kemy Agustien (Willem II)

Deze week juist geopereerd. Is daardoor even clubloos. Speelde voor die tijd AZ, Roda JC (verhuurd), Birmingham City (verhuurd), RKC Waalwijk (verhuurd) en Swansea City. Die club uit Wales leende hem ook weer uit aan Crystal Palace en Brighton & Hove Albion FC.

Urby Emanuelson (Ajax)

In januari 2011 kwam een droom uit toen hij Ajax verwisselde voor AC Milan. Maar in San Siro onderhield hij een heen-en-weer-vaart met de bank en het veld. Nog een halfjaar verhuurd aan Fulham. Tekende afgelopen zomer een eenjarig contract bij AS Roma, maar speelt inmiddels alweer voor Atalanta Bergamo.

Ricky Kruys (FC Utrecht)

Leek een breker voor ieder topmiddenveld te worden. Na FC Utrecht volgde in juli 2007 een avontuur bij Malmö FF. Keerde in januari 2011 bij FC Volendam terug in Nederland. Sinds 2012 actief voor sbv Excelsior.

Hedwiges Maduro (Ajax)

Een veelbelovende carrière lag in het verschiet. Maar was Valencia een goede keuze? Ging in juli 2012 naar Sevilla, maar dat werd hem ook niet. In januari 2014 door toenmalig trainer Huub Stevens naar PAOK Saloniki gehaald.

Haris Medunjanin (AZ)

Inmiddels 42-voudig international van Bosnië-Herzegovina. In dat shirt afgelopen zomer actief op WK in Brazilië. Bij AZ stokte doorbraak. Vertrok in 2008 naar Real Valladolid. Na twee jaar volgde Maccabi Tel Aviv, en weer twee seizoenen later Gaziantepspor. Speelt sinds 2014 voor Deportivo La Coruña.

Aanval:

Quincy Owusu Abeyie (Arsenal)

zie hierboven.

Ryan Babel (Ajax)

Het veelbelovende aanvaller vertrok in 2007 naar Liverpool. The Reds betaalden bijna 18 miljoen euro. Zijn vijfjarige contract diende hij niet uit. Na 3,5 seizoenen ging hij naar TSG 1899 Hoffenheim. Een jaar Ajax viel tegen, waarna hij sinds 2013 voor Kasimpasa SK actief is.

Collins John (Fulham)

Eén hoogtepunt. Mede door zijn doelpunt tegen Udinese overwinterde NEC in december 2008 in de Europa League. Maar zijn rits clubs na Fulham is enorm: Leicester City, Watford, NEC, KSV Roeselare, Chicago Fire, Qäbälä PFK, Mes Sarcheshmeh, Gençlik Gücü SK, Barnet FC, Piast Gliwice en Pittsburgh Riverhounds.

Prince Rajcomar (FC Utrecht)

Ook hij belandde in het verkeerde circuit. Werd eerst verhuurd aan FC Den Bosch. Speelde daarna voor Breidablik en KR Reykjavik. Vervolgens voor Zalaegereszegi TE, op huurbasis voor MVV, Fortuna Sittard en VVV-Venlo. Daarna lang clubloos, tot hij afgelopen maand een contract tekende bij het Thaise BEC Tero Sasana.

Tim Vincken (Feyenoord)

Blessures dwarsboomden een doorbraak bij Feyenoord. In 2009 via sbv Excelsior en in 2012 via De Graafschap poogde hij alsnog een succesvolle carrière neer te zetten. In Doetinchem werd zijn contract afgelopen zomer niet verlengd. Speelt nu voor CD Atlético Baleares.

Arjan Wisse (AZ)

Vertrok na WK naar Stormvogels Telstar. Een jaar later keerde hij terug naar AZ. Na langdurig blessureleed keerde hij terug naar de amateurs van FC Den Helder in zijn woonplaats Den Helder om zich drie seizoenen geleden te melden bij Vios. Bij de derdeklasser uit Warmenhuizen stopte hij eind januari per direct.




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <