Laatste nieuws
09.50Neymar door het slijk gehaald: ‘Straalde uit dat hij geen respect voor je had’
09.45Duitse voetballegende Bernd Holzenbein, die penalty versierde in WK-finale 1974 tegen Oranje, overleden
09.45Duitse voetbalwereld rouwt om overlijden WK-finalist Hölzenbein (78)
09.45Boulahrouz ziet Hartman-vervanger voor EK: 'Als je impact wil maken, waarom niet?'
09.38Carlos Forbs onthult wat hij ervan vindt dat hij in Jong Ajax moet spelen
09.32PSV onderzoekt uitbreiding van Philips Stadion
09.32PSV laat onderzoek uitvoeren: 'Zielsgelukkig met de uitkomst'
09.30Genee voorziet vertrek bij Ajax: 'Grote clubs, hij heeft al één aanbieding gehad'
09.30Sensationele Palmer overtreft een na andere statistiek in Engeland
09.25Woerts weet het honderd procent zeker: ‘Alex Kroes keert terug bij Ajax’
09.15PSV liet ambities van de club onderzoeken: 'We zijn zielsgelukkig met de uitkomst'
09.12Vormcrisis Santiago Giménez zorgt voor twijfels richting bekerfinale: hoelang duurt het engelengeduld nog?
09.10Weergaloos optreden Chelsea-talent overschaduwd door penaltyrel met ploegmaats: ‘Een schande’
09.08VI noemt trainers van de KNVB, Ajax en Feyenoord als mogelijke opvolgers Pastoor
09.00De twee Japanse Premier League-revelaties die van voetbal een wetenschap maken
08.45Forbs: 'Als ik bij Jong Ajax moet spelen, dan doe ik dat'
08.43Dolberg draagt belangrijke goal op aan bijzonder persoon: 'Deze is voor Monique'
08.43Fans FC Twente dienen klacht in bij politie Amsterdam: ‘Dit heb ik nog nooit gezien bij een voetbalwedstrijd’
08.40Noni Madueke haalt woede op de hals bij Chelsea: ‘Dit is de laatste keer...’
08.35Khalid Boulahrouz steekt de loftrompet: ‘Ik vind hem te goed voor de Eredivisie’
08.28Van Basten spreekt Van der Vaart tegen: 'Hij is een grootheid, overal gevaarlijk'
08.15Meerdere namen vallen bij Almere City na vertrek Pastoor
08.10Bewondering voor werkwijze Alonso: 'Doet zelf regelmatig mee met de training'
08.08Pochettino woest op oud-PSV'er Madueke: 'Laatste keer dat ik dit gedrag tolereer'
08.00De ontknoping van de KKD: titelstrijd en knokken voor play-offs
07.42Pochettino verafschuwt penaltygekibbel bij Chelsea: 'Kan ik niet accepteren'
07.40Kieft hekelt 'slijmerige' Kuyt en Janssen: 'Dat is helemaal geen reëel beeld'
07.30Voetbal op tv: hier zie je Dortmund - Atlético en Barcelona - PSG
07.15Een Serie A-topper in het amateurvoetbal: 'Hij zou de shirts nog wassen'
07.08Verschrikkelijk nieuws uit Zwolle: kinderen PEC-verdediger hebben zeldzame ziekte
07.07Kritiek op Santiago Gimenez wordt heviger: ‘Het is echt schrikbarend slecht’
06.50FC Barcelona verwacht stevige confrontatie: 'Gaat een grote voetbaloorlog worden'
03.05Voetbalpodcast | ‘Een diplomaat is Jorien van den Herik in elk geval niet’
03.00Super League is zo gek nog niet: de nieuwe Champions League-opzet komt daar al bij in de buurt
03.00Voetbalpodcast | ‘Een diplomaat is Jorien van den Herik in elk geval niet’
Resultaten x
Binnenland

ELF Terugblik: hattrick en 10-0 zege voor Zeefuik, dubbelrol Suárez

In ELF Terugblik blikken we terug op het voetbal van vandaag (zaterdag). Wat waren de bijzonderheden?

28-02-2015 23:00 door Redactie ELF Voetbal

HOT!

AZ, of toch Willem II?:
Ajax en Feyenoord moeten waken voor AZ, dat vandaag opnieuw een overwinning aan haar totaal mocht toevoegen. Willem II werd met geluk met 2-0 aan de kant gezet. Steven Berghuis en Dabney dos Santos namen de doelpunten voor hun rekening. De promovendus had echter het betere van het spel en trof meerdere malen het houtwerk. AZ staat nu drie punten achter runner-up Ajax en drie punten voor Feyenoord, maar deze twee ploegen komen nog wel in actie in de 25ste speelronde.

Jonás Gutierrez & Daryl Janmaat:

Daryl Janmaat heeft vandaag een plekje in de geschiedenisboeken van Newcastle United verworven. De 25-jarige rechtsback was de aangever van het enige doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Aston Villa. Met zijn zesde assist van het seizoen stelde Janmaat Papiss Cissé in stelling om het publiek van The Magpies in euforische sferen te brengen (1-0). Nog nooit lukte het een verdediger van Newcastle United om in één seizoen zes assists te produceren. Jonás Gutierrez zat voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie sinds zijn gewonnen strijd tegen teelbalkanker. Speelminuten kreeg hij echter niet.

Género Zeefuik:  

Te licht bevonden voor de Eredivisie, maar een grote held in Schotland. Género Zeefuik had vandaag vier minuten nodig om namens Hearts een hattrick te produceren tegen Cowdenbeath. De eindstand: 10-0! Zeefuik benutte twee strafschoppen en maakte een velddoelpunt. Zijn ploeggenoten haalden vervolgens tot zeven keer toe de trekker over. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat Cowdenbeath vanaf een 2-0 tussenstand met een mannetje minder op het veld stond.

Manchester United:
Met een vierkoppige verdediging en een voorhoede met vleugelaanvallers was het Manchester United van manager Louis van Gaal, basisspeler Daley Blind en de geblesseerd toekijkende Robin van Persie vandaag met 2-0 te sterk voor Sunderland. Wayne Rooney toonde met twee doelpunten, waarvan één penalty, aan het scoren nog lang niet verleerd te zijn. "In de eerste helft had het iets beter gekund, maar na de tijdelijke onderbreking hebben we de competitiewedstrijd gecontroleerd, doelpunten gemaakt en kansen opgezet", toonde Van Gaal zich na afloop content tegen Sky Sports.

Benfica:
Het in Europa ontbrekende Benfica legde middenmoter Estoril vandaag met maar liefst 6-0 over de knie. Luisão, Eduardo Salvio, Pizzi en Jonas waren voor de rust verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie van de brigade van trainer Jorge Jesus. Een strafschop van Lima en opnieuw een velddoelpunt van Jonas bepaalden de eindstand. Anderson Esiti incasseerde namens Estoril twee gele kaarten in het competitieduel waarin Ola John na 73 minuten als invaller binnen de lijnen kwam. Benfica is na 23 speelrondes nog altijd de trotse lijstaanvoerder van de Portugese Liga Sagres.

Luis Suárez:
Vier dagen na zijn twee doelpunten op bezoek bij Manchester City (1-2) liet Luis Suárez zich opnieuw gelden in het tricot van FC Barcelona. Met een doelpunt en twee assists was de 28-jarige aanvaller van onschatbare waarde in het uitduel met Granada CF (1-3). Ivan Rakitic en Lionel Messi scoorden op aangeven van de Uruguayaan, die zich echter ook van zijn vervelendste kant liet zien. Coach Luis Enrique haalde Suárez tien minuten voor tijd naar de kant en dat viel niet in goede aarde bij de hoofdpersoon in kwestie. Als blikken konden doden, dan was Enrique nu niet meer onder ons…

NOT!

Olympique Lyon:
Paris Saint-Germain kan zich morgen (zondag) vanaf 21:00 uur tot de nieuwe koploper van de Ligue 1 kronen. Olympique Lyon liet vandaag immers dure punten liggen op bezoek bij Lille. Al na drie minuten zat de uitploeg op rozen middels een treffer van Corentin Tolisso, maar het waren Idrissa Gana Gueye en Marcos Lopes die Olympique Lyon uiteindelijk in rouw wisten te dompelen (2-1). Het verschil met Paris Saint-Germain, dat nummer vijf Monaco bezoekt, bedraagt nog maar twee punten.

Klaas-Jan Huntelaar:
Terug van een blessure, maar geen heldenrol in de Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund. Klaas-Jan Huntelaar maakte vandaag de negentig minuten vol bij Schalke 04, maar zag hoe Pierre-Emerick Aubameyang, Henrikh Mkhitaryan en Marco Reus uiteindelijk het verschil wisten te maken (3-0). Aubameyang en Reus vermaakten zich tijdens het duel met maskers van Batman en Robin, iets wat niet op de waardering kon rekenen van hun oefenmeester. "Het enige positieve eraan is dat Auba blijkbaar zo veel zelfvertrouwen had, dat hij vooraf wist dat hij ging scoren", zei Jürgen Klopp.

FC Twente:
Het striemende fluitconcert na afloop van FC Twente - NAC Breda (1-1) was veelzeggend. Na een minuut stilte voor de recentelijk op 75-jarige leeftijd overleden ex-voorzitter Frans Hartman - FC Twente speelde daarom ook met rouwbanden - was het de thuisploeg die aan de leiding kwam in De Grolsch Veste. Luc Castaignos bracht FC Twente al vroeg in het duel aan de leiding, maar FC Twente kwam zoals wel vaker de laatste tijd pover voor de dag en zou het treffen uiteindelijk niet met een zege beëindigen. Vlak voor het eindsignaal schoot Erik Falkenburg de 1-1 binnen voor NAC Breda.

Southampton:
Is het Ronald Koeman-effect uitgewerkt bij Southampton? Voor de derde keer op rij lukte het The Saints niet om een doelpunt te maken in de Premier League. West Bromwich Albion vormde een niet te nemen horde (1-0). Een plaats in de top-4 is voorlopig niet meer haalbaar. "We mogen ons beklagen over ons spel vandaag. We hadden misschien twee kansen om te scoren, niet meer", aldus Koeman tegen de BBC. Eljero Elia, Graziano Pellè, Dusan Tadic en Maya Yoshida kregen speeltijd.

PEC Zwolle:

De prestaties van PEC Zwolle en Vitesse zijn dit seizoen tegenstrijdig aan elkaar. Waar PEC Zwolle een uitstekend begin van het seizoen kende, daar kwam Vitesse maar moeilijk op gang. Maar inmiddels zijn de rollen omgedraaid, iets wat tot uiting kwam tijdens het onderlinge treffen van vandaag. PEC Zwolle kwam nog wel op voorsprong dankzij Mustafa Saymak, maar door doelpunten van Bertrand Traoré en Davy Pröpper lukte het de Arnhemmers alsnog om zonder puntverlies te blijven in de maand februari (2-1). Marko Vejinovic miste een penalty namens Vitesse.

Huub en Raffie:
Huub Stevens en Rafael van der Vaart hebben slechte prestaties geleverd met respectievelijk VfB Stuttgart en Hamburger SV. Eerstgenoemde ploeg speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij Hannover 96, terwijl Van der Vaart met Die Rothosen ten onder ging op bezoek bij het Eintracht Frankfurt van Lucas Piazon (2-1). Beide ploegen strijden nog altijd tegen degradatie uit de Bundesliga. VfB Stuttgart is de drager van de rode lantaarn, terwijl Hamburger SV slechts één punt boven de streep staat. Datzelfde geldt overigens voor het Hertha BSC Berlijn van Roy Beerens, dat vandaag FC Augsburg met 1-0 over de knie legde door een goal van ex-Eredivisionist Salomon Kalou. John Heitinga deed niet mee.

Fenerbahçe:
Fenerbahçe heeft voor de tweede keer op rij puntverlies geleden in de Turkse Süper Lig. In de uitwedstrijd tegen Konyaspor kwam de formatie van keuzeheer Ismail Kartal niet verder dan een 1-1 gelijkspel. May Mahlangu opende de score voor de thuisploeg, waarna Egemen Korkmaz een puntendeling uit het vuur sleepte. Dirk Kuijt had een basisplaats en haalde het laatste fluitsignaal. Wesley Sneijder, die met Galatasaray de koploper is, staat nu vier punten boven Fenerbahçe.


Gool, E. Korkomaz -- Konyaspor vs Fenerbahce... door  ylberenexhipi

Overige uitslagen:
Cambuur Leeuwarden - Heracles Almelo (1-0)
Chievo - AC Milan (0-0), Nigel de Jong lijkt een hamstringblessure te hebben opgelopen.
Ajax Vrouwen - Oud-Heverlee Leuven Vrouwen (3-0)




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <