Laatste nieuws
22.58B-team Real Madrid rekent af met Real Sociedad, titel bijna binnen
22.58Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in Sociedad
22.57Güler helpt Real Madrid bij basisdebuut in LaLiga aan zege
22.55Leeds gaat op de slachtbank, Leicester keert terug naar Premier League
22.55Britse media: 'Liverpool betaalt minimaal 9 miljoen voor Slot'
22.55Tilburgs feestje verpest: (nog) geen promotie Willem II na gelijkspel
22.40Groningen koestert punt in KKD-kraker: 'Zijn nog vol in de race'
22.25'Liverpool en Feyenoord akkoord over transfersom Slot, deal snel beklonken'
22.25Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
22.22Namen Giménez en Taylor vallen in Italië
22.22Namen Santiago Giménez en Kenneth Taylor vallen in Italië
22.07Jong Ajax speelt thuis gelijk tegen Roda JC
22.05Liverpool en Feyenoord bereiken mondeling akkoord over transfer Arne Slot
22.05Roda JC profiteert niet van remise bij kraker Willem II - FC Groningen
22.02Keuken Kampioen Divisie stevent af op spannende ontknoping
22.00'Feyenoord en Liverpool akkoord: Slot krijgt droomtransfer'
22.00Willem II grijpt naast eerste kans op terugkeer naar eredivisie na remise tegen Groningen
21.57Willem II moet promotiefeest uitstellen na gelijkspel in kraker
21.57Roda JC maakt dure misstap, FC Dordrecht vergeet te profiteren
21.57Roda begaat bij Jong Ajax cruciale misstap in strijd om directe promotie
21.55Willem II wint niet van FC Groningen en moet promotiefeest uitstellen
21.52Willem II moet feest uitstellen, maar houdt beste promotieperspectief
21.52VI Live: Willem II moet promotiefeest uitstellen
21.50Jorien van den Herik wordt ondanks steun Feyenoord en Ajax niet de nieuwe KNVB-voorzitter: 'Het is te veel werk’
21.40VI Live: Willem II heeft één goal nodig voor promotie
21.35Mondeling akkoord tussen Feyenoord en Liverpool: droomtransfer Arne Slot bijna rond
21.33Liverpool en Feyenoord zijn er mondeling uit: Arne Slot wordt a Red
21.33Feyenoord en Liverpool bereiken mondeling akkoord over Slot
21.29Slot krijgt eerste transferadvies: 'Frenkie meenemen naar Liverpool'
21.22VI Live: FC Groningen komt snel weer naast Willem II in KKD-kraker
21.20Matthijs de Ligt denkt vaak aan terugkeer naar Ajax: ‘Lastig om deze fase te zien’
21.20‘Is Veerman iets voor Slot en Liverpool?’ Driessen en Verweij vellen oordeel
21.16VI Live: Willem II breekt de ban en is virtueel gepromoveerd
21.10Mike Verweij tipt trainer bij Ajax: 'Zou gigantisch goede kandidaat zijn'
21.10Hedwiges Maduro keert terug naar Almere City in de rol waarvoor hij daar was voorbestemd: hoofdtrainer
Resultaten x
Binnenland

Koninklijke HFC werkt met AllUnited als administratief en communicatief pakket

De Koninklijke HFC is de oudste voetbalclub van Nederland en telt zo'n 1900 leden. Al deze leden administreerden wij tot eind 2013 in een 'stand alone' systeem dat lokaal draaide. Hierdoor was de administratie volledig afhankelijk van één persoon. Daarnaast werd zowel de financiële administratie als de boekhouding in een los pakket verwerkt en diende de handelingen dubbel uitgevoerd te worden: 'een prehistorische oplossing'.

12-07-2016 13:15 door Redactie ELF Voetbal

(foto's: Patricia Boer)

Het leek wel een kerstboom

Ook onze website was niet meer van deze tijd. Het was ooit in 1990 opgezet door een dertienjarig jeugdlid, toen der tijd heel knap en adequaat. Gaandeweg de tijd werd er van alles in gehangen, waardoor er geen overzicht meer was en alle stijlen door elkaar werden gebruikt. "Het leek wel een kerstboom".

Waarom iets nieuws

Doordat de administratie en website niet goed op elkaar aansloten was het voor ons als vereniging erg lastig om de leden op de juiste manier te bereiken. Mede hierdoor hebben wij in 2012 een werkgroep opgesteld om te onderzoeken hoe wij onze communicatie beter konden inzetten. In eerste instantie werd er enkel gekeken naar een communicatiemiddel om de leden beter te kunnen bereiken.

Waarom AllUnited

De keuze voor AllUnited heeft wat voeten in aarde gehad. Zoals al aangegeven hebben wij intern een werkgroep opgesteld die de verschillende pakketten heeft onderzocht en vergeleken. Aan de hand van dit onderzoek kwam AllUnited sterk naar voren, omdat het pakket alles geïntegreerd heeft. De hele combinatie van alles in één en een financiële goede propositie heeft onze keuze op AllUnited laten vallen en hebben wij een afspraak gemaakt voor een presentatie van het pakket.

In april 2013 werd het pakket gepresenteerd aan alle coördinatoren waaronder ikzelf. Tijdens deze presentatie werd mij al snel duidelijk dat het pakket van AllUnited veel meer voordelen had voor onze vereniging dan alleen communicatie, omdat het een totaal geïntegreerd ledensoftware pakket is, inclusief de financiële administratie en een boekhoudpakket. Tevens trad er in die tijd een nieuwe penningmeester aan, waardoor alles op zijn plaats viel en wij de overstap naar AllUnited namen.

Keuze voor de totaaloplossing

Wij waren in eerste instantie natuurlijk opzoek naar een nieuwe systeem opzet. Hierdoor was de keuze voor ons erg simpel en is er meteen gekozen voor het complete pakket. Wij zijn in juli 2013 gestart met de administratieve zaken in het systeem en hebben doelbewust de tijd genomen om de nieuwste adaptieve website op te bouwen. De website is op de dag van ons 135ste jubileum live gegaan (15 september 2014).

Wie werken er mee

Op dit moment werkt er een kleine groep vrijwilligers met het systeem. Uiteraard de ledenadministrateur, de financiële administrateur, de webmaster en de wedstrijdplanning. De scheidsrechterscommissie voert er alle scheidsrechters in die wekelijks opgesteld staan, de sector-penningmeesters kunnen kijken in de administratie en zelfstandig rapporteren. Daarnaast loggen een aantal leden via de leden login in om hun persoonlijke pagina te bekijken, mutaties door te geven of wedstrijdverslagen in te dienen. Graag zou ik dit aantal naar 100% willen tillen, maar dan moeten wij dit vanuit de vereniging wel onder de aandacht brengen. Wel merken wij dat de olievlek steeds groter begint te worden. Vorig seizoen hebben wij de facturen voor het eerst digitaal verstuurd. Voor de mensen zonder mailadres versturen wij de facturen nog per post, maar ons vouwclubje is hiermee wel opgeheven.

Wat levert het op

In de oude set up moesten wij in drie verschillende systemen (ledenadministratie, boekhouding en de KNVB) de gegevens handmatig invoeren. Met het digitale inschrijfformulier op onze website is een hele grote stap voorwaarts gemaakt in onze administratie. Als een nieuw lid zich inschrijft is het nog maar één druk op de knop en het lid wordt direct aangenomen en ontvangt automatisch een bevestiging per mail. Ook de facturatie wordt na aanname automatisch klaar gezet, zodat de penningmeester het nieuwe lid meeneemt in de nieuwe facturatie ronde. Dit scheelt veel tijd en geld. Als het lid is aangenomen kunnen wij er ook meteen een team aan koppelen.

Een ander groot voordeel van het digitale formulier is dat mensen zelf de data invoeren. Dit voorkomt dat de ledenadministrateur veelal niet goed leesbare gegevens op een papiertje binnenkrijgt.

Tevens is het voor ons erg handig dat er allerlei verschillende soorten relaties worden opgenomen in de kaartenbak. Een lid kan bijvoorbeeld een vrijwilliger zijn, maar er zijn ook vrijwilligers die geen lid zijn. AllUnited houdt hier rekening mee, ook in de contributie.

Binnen het systeem is ontzettend veel mogelijk, maar wij gebruiken met de vereniging hier maar een klein deel van. Of beter gezegd, het is een wasmachine met twaalf programma's, maar wij gebruiken hier maar slechts drie van. Zo voeren wij onze ledenadministratie, financiële administratie, boekhouding, wedstrijdplanning, wedstrijdoverzichten en teams via AllUnited. Uiteraard valt hier de adaptieve website ook onder.

Kortom, tevreden

Over het algemeen zijn wij heel erg tevreden over het systeem. Uiteraard heb je wel te maken met een brandbreedte met betrekking tot de mogelijkheden, zodat het pakket werkbaar en betaalbaar kan blijven voor alle  verengingen. Maar als het systeem eenmaal geïmplementeerd is binnen deze grenzen is het gebruiksvriendelijk. Echt "Value for money".

Heb je echt hele specifieke wensen, dan kan AllUnited dit ook als maatwerkopdracht voor de  vereniging maken, maar hier hebben wij binnen de Koninklijke HFC nog geen gebruik van gemaakt.

Sandrine Laureau, Coördinator meisjesvoetbal en projectleider implementatie AllUnited

Meer over de Koninklijke HFC op www.konhfc.nl.
Meer over AllUnited op www.allunited.nl.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <