22.02Keuken Kampioen Divisie stevent af op spannende ontknoping
22.00'Feyenoord en Liverpool akkoord: Slot krijgt droomtransfer'
22.00Willem II grijpt naast eerste kans op terugkeer naar eredivisie na remise tegen Groningen
21.57Willem II moet promotiefeest uitstellen na gelijkspel in kraker
21.52VI Live: Willem II moet promotiefeest uitstellen
Resultaten x
Binnenland

Totti en Strootman juichen voor Rome, Zlatan redt United

In de Europa League-wedstrijden van 21.00 uur was Zlatan Ibrahimovi? de reddende engel voor het Manchester United van José Mourinho. In Rome hadden Francesco Totti en Kevin Strootman geen enkele moeite met het Roemeense Astra Giurgiu.

29-09-2016 23:26 door Redactie ELF Voetbal

Poule A:

Fenerbahçe – Feyenoord 1-0
Manchester United - Zorya Luhansk 1-0

Manchester United verloor twee weken geleden in De Kuip en kon ook tegen Zorya Luhansk niet imponeren. Met sterren als Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovi? in de basis wilde het niet vlotten tegen de nietige Oekraïners. Pas halverwege de tweede helft kon Old Trafford juichen. Wayne Rooney raakte de bal verkeerd, maar deze viel juist perfect voor Zlatan, die van dichtbij binnenkopte. Timothy Fosu-Mensah speelde bij United 75 minuten mee, terwijl Memphis Depay en Daley Blind de hele wedstrijd op de bank bleven. In Poule A delen Feyenoord en Manchester United de tweede plaats. Fenerbahçe gaat aan de leiding en Zorya Luhansk staat vierde.

Poule B:

Astana – Young Boys 0-0
Olympiakos – APOEL Nicosia 0-1

Astana en Young Boys verloren twee weken geleden hun eerste Europa League-duel. In Kazachstan hielden de beide ploegen elkaar prima in balans. Doelpunten vielen er niet en dus konden Astana en Young Boys na afloop hun eerste punt bijschrijven. Bij de Zwitsers speelde Miralem Sulejmani 81 minuten mee.

Boy Waterman hield zijn doel schoon bij APOEL Nicosia. De doelman zag hoe zijn teamgenoot Pieros Sotiriou in de tiende minuut het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Bij de Grieken stonden mannen als Manuel Da Costa, Marko Marin en Esteban Cambiasso in de basis. Oud-Heerenveen-speler Tarik Elyounoussi viel in. Door deze zege staat APOEL na twee wedstrijden al op zes punten. Olympiakos blijft tweede met drie punten.

Poule C:

FK Qäbälä – Mainz 05 2-3
Saint-Étienne – Anderlecht 1-1

Mainz 05 heeft de eerste Europese overwinning van het seizoen binnen. In Azerbeidzjan won de ploeg van trainer Martin Schmidt met 2-3. Daar zag het lange tijd niet naar uit, want een half uur voor het einde stond de thuisploeg nog op voorsprong. Invaller Jhon Córdoba zorgde binnen een minuut na zijn entree voor de gelijkmaker en Levin Öztunal? bezorgde de Duitsers de volle buit. Mainz staat na twee wedstrijden op vier punten, Qäbälä is nog puntloos.

Anderlecht had de overwinning voor het grijpen bij Saint-Étienne. De ploeg stond lange tijd met 0-1 voor. Youri Tielemans benutte een strafschop, nadat er hands was gemaakt in het zestienmetergebied van de Fransen. De Belgen, met Bram Nuytinck in de basis, trokken de zege echter niet over de streep. In de laatste seconde van de extra tijd ging doelman Davy Roef pijnlijk in de fout. Nolan Roux profiteerde dankbaar en bezorgde Saint-Étienne alsnog een punt. Oussama Tannane mocht bij de Fransen het laatste kwartier meedoen.

Poule D:

Dundalk – Maccabi Tel Aviv 1-0
FK Zenit – AZ 5-0

Het Ierse Dundalk werd vooraf door velen gezien als de zwakste ploeg van Poule D. In Alkmaar pakte de ploeg echter al een punt en tegen Maccabi Tel Aviv kwam het opnieuw goed voor de dag. De verdiende openingstreffer viel twintig minuten voor tijd. Net als tegen AZ was het Ciarán Kilduff die scoorde, ditmaal slechts acht minuten na zijn invalbeurt. De Ierse muur hield in de slotfase prima stand, waardoor de eerste driepunter een feit is voor Dundalk. De ploeg staat verrassend tweede in Poule D, waar Zenit overtuigend aan de leiding gaat. AZ staat derde, voor het puntloze Maccabi Tel Aviv.

Poule E:

AS Roma - Astra Giurgiu 4-0
Austria Wien - Viktoria Plzen 0-0

AS Roma had weinig te duchten van Astra Giurgiu. Kevin Strootman opende al na een kwartier spelen de score. De middenvelder tikte van dichtbij binnen op aangeven van Francesco Totti. Het veertigjarige clubicoon was ook betrokken bij de 2-0. Zijn kiezelharde vrije trap was doelman Silviu Lung te machtig, waarop Federico Fazio profiteerde van de rebound. In de tweede helft gingen de Italianen vrolijk verder. Dankzij een eigen doelpunt van Fabricio werd het 3-0 en Mohamed Salah tekende voor de vierde treffer. Bij de Roemenen speelde Vlatko Lazi?, oud-speler van NAC Breda en De Graafschap, zestig minuten mee.

Austria Wien en Viktoria Plzen kwamen niet tot scoren. Het enige dat de scheidsrechter in zijn boekje kon noteren waren zeven gele kaarten. Voor de Tsjechen betekende het gelijke spel het tweede punt in Poule E. Austria Wien staat op vier punten en deelt de koppositie met AS Roma. Het Roemeense Astra Giurgiu staat met nul punten op de vierde en laatste plaats.

Poule F:

KRC Genk – Sassuolo 3-1
Athletic Bilbao – Rapid Wien 1-0

Timo Letschert kende een ongelukkige avond. De Nederlander speelde centraal achterin bij Sassuolo, maar kreeg drie tegentreffers om de oren. Nikos Karelis opende na acht minuten al de score en toptalent Leon Bailey verdubbelde de marge nog voor rust. De 35-jarige Thomas Buffel gooide de wedstrijd in het slot door vlak na rust de 3-0 op het scorebord te zetten. Matteo Politano redde de eer voor de Italianen. Bij Genk stond Marco Bizot onder de lat, terwijl ook Sandy Walsh in de basis begon.

In San Mamés zagen de toeschouwers slechts één treffer, maar die was wel van grote schoonheid. Met een fantastische poeier opende Benat na een uur spelen de score voor Athletic Bilbao. Rapid Wien kon daar niets tegenover stellen en blijft staan op drie punten. Daarmee staat de ploeg gedeeld eerste en tegelijkertijd gedeeld laatste. Alle ploegen in Poule F hebben namelijk één wedstrijd verloren en één duel gewonnen.