22.15Romano: Ajax heeft nog vier trainers op shortlist om Van 't Schip op te volgen
22.05‘Als Slot naar Ajax gaat is hij zijn leven niet zeker, en zijn familie ook niet’
21.55Bayern-directeur slaat terug naar Davies: 'Ik kan niet wachten tot Sint-juttemis'
21.40Jeugdtrainer Feyenoord: 'Kans op vertrek Geertruida is fifty-fifty'
21.30'Geluk bij een ongeluk' voor PSV: 'Dreiging van snelle transfer is weg'
21.25Half miljoen Britse voetbalfans krijgen waarschuwing in aanloop naar EK 2024
21.10Voormalig Groningen-spits gaat door het stof na 'pijnlijk misverstand'
21.10Strand Larsen zegt sorry tegen Celta-fans: 'Dit misverstand doet mij pijn'
21.00'Ik ben te vroeg gestopt, maar wij hielden van het leven naast het voetbal'
20.55Brugts met Barcelona naar halve finales Champions League na overtuigende zege op SK Brann
20.46Esmee Brugts met FC Barcelona naar laatste vier in Champions League
20.46FC Barcelona-trainer Xavi is leugens zat en klaagt twee journalisten aan
20.45‘Ajax houdt PSV-target Debast in de gaten, maar ondervindt stevige concurrentie’
20.45Feyenoord strikt sponsor uit Qatar voor miljoenendeal
20.40Steun voor veroordeelde Brenet: 'Voetballers zijn ook maar gewoon mensen'
20.36Brugts helpt titelhouder Barcelona naar halve finale CL
20.33Deens talent ging ook op proef bij Man United: 'Maar Ajax is het beste voor mij'
20.31Stiefzoon Patrick Kluivert: ‘Mensen noemen Clarence Seedorf homofoob, maar...’
20.07Concurrent Maatsen mist restant seizoen, straf voor Den Bosch-fans
20.05Oud-ploeggenoot walgt van Alves en Robinho: 'Als het mijn dochter was...'
19.44'Barça schrapt vier kandidaten en blijft hopen op Xavi'
19.37Derksen lacht om mogelijke opvolger Van 't Schip: 'Dat is toch een wielrenner?'
19.35Gedrag Vinícius gekraakt: 'Het is elke wedstrijd raak, daar moet hij aan werken'
19.34AZ verlengt contract met aanvoerder Van Lunteren
19.34Feyenoord sluit akkoord met Qatarese sponsor en sleept ‘miljoenendeal’ binnen
19.20AZ verlengt contract met aanvoerster Van Lunteren
19.07AD: Feyenoord strikt partner uit Qatar voor 'miljoenendeal'
19.0016 mogelijke opvolgers van John van 't Schip bij Ajax op een rij
18.48Nieuws uit Italië: Ajax komt uit bij voormalig PSV-target voor verdedigende impuls
18.44Köcku in genade aangenomen bij Schmidt: ‘Dit is nooit zijn intentie geweest’
18.43Mauro maakt zich geen zorgen bij PSV: 'Gaan daar later dit voorjaar naar kijken'
18.41Kökçü keert na kritisch interview terug in wedstrijdselectie Benfica
18.37'Manchester United hoort vraagprijs voor twee transferdoelwitten'
18.34Hoeness: 'Het wordt moeilijk, zo niet onmogelijk om Alonso te halen'
Resultaten x
Binnenland

Jong PSV pakt periodetitel, VVV naar Play-Offs op knotsgekke vrijdag

Jong PSV heeft de eerste periodetitel in de Jupiler League. De geldprijs en de Play-Off plek ging echter naar VVV-Venlo. Dat passeerde op een knotsgekke laatste speeldag nog NAC Breda en Jong Ajax en pakte de tweede plaats.

30-09-2016 22:00 door Redactie ELF Voetbal

Jong PSV had aan een punt genoeg om de Bronzen Stier, die bij de periodetitel behoort, te pakken. Dat lukte. Wie anders dan Sam Lammers bracht de beloften uit Eindhoven in de 68e minuut op voorsprong. Een prachtig doelpunt en alweer zijn negende treffer van het seizoen. Drie minuten voor tijd kwam RKC Waalwijk via Pieter Langedijk nog langszij. De aanvaller mocht vanaf elf meter aanleggen na een handsbal.

Voor de talenten van PSV is het alweer de tweede periodetitel uit de historie. Drie jaar geleden werd ook een periodetitel veroverd. Maar ook toen leverde dat geen Play-Off plek op, omdat de ploeg niet mag promoveren. Ook ging de geldprijs van 75.000 euro aan hun neus voorbij, omdat PSV geen lid is van de Coöperatie Eerste Divisie.

VVV-Venlo weet zich wel al verzekerd van een seizoensverlenging. Doordat NAC Breda en Jong Ajax verrassend onderuit gingen, pakte VVV-Venlo op het juiste moment de tweede plaats. Bij Achilles'29 leek het aanvankelijk een moeilijke avond te worden, maar na rust ging de Noord-Limburgse motor lopen. Ralf Seuntjens (50., 0-1) maakte een aanval goed af. Torino Hunte (57., 0-2) tikte simpel van dichtbij binnen en Johnatan Opoku (78., 0-3) kopte raak uit een corner.

FC Eindhoven - Jong Ajax 2-1

Als nummer drie had Jong Ajax geen kans meer op de periodetitel, maar een zege zou de tweede plek opleveren. Daardoor zou er geen ploeg gekwalificeerd zijn voor de Play-Offs, omdat plek drie geen toestemming daarvoor geeft. In de achttiende minuut scoorde Dario van den Buijs vanaf elf meter 1-0, nadat Mart Lieder werd neergetrokken door Terry Lartey-Sanniez. Vier minuten voor tijd maakte Pelle Clement gelijk. Maar in de extra tijd kopte Rai Vloet toch nog de 2-1 binnen uit een corner van Van den Buijs.

FC Volendam - NAC Breda 2-1

Lange tijd zat NAC Breda op rozen. Cyriel Dessers profiteerde in de 24e minuut van een misverstand in de verdediging en zorgde voor 0-1. Nadat trainer Marinus Dijkhuizen van de West-Brabanders in de 40e minuut naar de tribune werd gestuurd vanwege opmerkingen, rondde Kees Kwakman acht minuten na rust een corner goed af: 1-1. NAC Breda kreeg nieuwe hoop toen doelman Hobie Verhulst in de 58e minuut kon vertrekken vanwege een overtreding op de doorgebroken Giovanni Korte. Maar in de voorlaatste minuut ging het alsnog mis. Na een handsbal scoorde Kevin van Kippersluis vanaf elf meter 2-1.

De Graafschap - FC Dordrecht 2-3

De gasten wisten voor rust nauwelijks een kans te creëren en mochten blij zijn met de 1-0 ruststand. Al in de tweede minuut bereikt toen Jan Lammers een vrije trap van Mark Diemers binnenkopte. Vijf minuten na rust moesten de bezoekers bovendien met tien man verder. Joël Thomas kreeg rood na een flinke overtreding op Luis Pedro. In ondertal kregen de Schapenkoppen in de 70e minuut een strafschop na een overtreding van Tolgahan Cicek op Alvin Daniels. Michael Chacon schoot vanaf elf meter raak: 1-1.

Dean Koolhof zette de Superboeren in de 82e minuut weer op een 2-1 voorsprong. Hij tikte een voorzet van Piotr Parzyszek binnen. Maar een minuut later was het alweer gelijk. Daniels passte een corner naar Ricky van Haaren die uithaalde: 2-2. In de extra tijd zette Alessio Da Cruz het duel volledig op zijn kop.

MVV Maastricht - SC Cambuur 2-1

Tegen de verhoudingen in zette Ricardo Kip de gasten in de 37e minuut op een 0-1 voorsprong. Met een stiftje passeerde de huurling van Fleetwood Town de uitkomende doelman Bo Geens. In de tweede helft begon Cambuur, maar uit het niets maakte Joeri Schroijen gelijk. Daarna kreeg Thomas Verheijdt twee goede kansen, maar was het invaller Dyon Gijzen die in de slotminuut voor de 2-1 zorgde.

Overige uitslagen:

Fortuna Sittard - FC Emmen 2-2
59. Peters 0-1, 75. De Regt 1-1, 90+1. Krohne 1-2, 90+2. De Regt 2-2. Bijzonderheden: In de 82e minuut kreeg Frank Wiafe een rode kaart, na twee keer geel. Maar hij kreeg geen eerdere gele kaart. Ook trainer Ben van Dael werd weggestuurd.

FC Oss - Almere City 2-3
3. Lazic 1-0, 29. Boere 2-0, 75. Arica 2-1, 77. Ramsteijn 2-2, 89. Braken 2-3.

Jong FC Utrecht - Helmond Sport 1-0