Laatste nieuws
13.40Johan Derksen is in het ziekenhuis en laat uitzending Vandaag Inside schieten
13.36Speciaal bezoek voor Man City: De Bruyne junior (8) geeft tips op de training
13.35Dilemma voor Arne Slot: Santiago Giménez wel of niet in de bekerfinale?
13.35Schittert Mbappé komende zomer op twee toernooien? Macron houdt hoop
13.24Leverkusen-CEO duidelijk: 'Er is interesse van meerdere clubs, maar hij blijft'
13.14Van foto met Drogba tot eerste Chelsea-goal: 'Het was de kers op de taart'
13.14Barcelona-trainer Xavi voorziet 'grote voetbaloorlog' tegen PSG
13.10Nieuwe kritiek op Gravenberch na Ajax-exit: 'De grootste waanzin die er is'
13.00LIVE Champions League | Kan Borussia Dortmund achterstand omdraaien tegen Atlético Madrid?
13.00LIVE Champions League | FC Barcelona verdedigt goede uitgangspositie tegen PSG
12.56Ajax verliest arbitragezaak en moet zaakwaarnemer Nicolás Tagliafico 100.000 euro extra betalen
12.50VZ Kort: Martin Ødegaard fit genoeg voor Bayern München - Arsenal
12.45Oud-wereldkampioen Bernd Hölzenbein, ‘uitvinder van de schwalbe’, overleden
12.43Leverkusen-baas: 'Geen twijfel dat Alonso ooit naar Real Madrid gaat'
12.43Duitse voetballegende en Oranje-beul Hölzenbein op 78-jarige leeftijd overleden
12.30Sylvana Simons hard tegen Feyenoord-icoon: 'Altijd slaapverwekkend voorspelbaar'
12.22'Bayern gaat voor Nagelsmann, Arsenal scout Zirkzee'
12.20Patrick Pothuizen, NEC-icoon én Feyenoord-fan: ‘Er staat een plaatje van mijn kinderen over mijn Feyenoord-tattoo’
12.20Kijk hier woensdag LIVE en exclusief naar de beslissende strijd van de zaalvoetballers om WK-ticket
12.10Duitser Hölzenbein, die in 1974 strafschop versierde tegen Oranje, overleden
12.03Man United schrikt van torenhoge vraagprijs voor voormalig PSV'er Branthwaite
12.00Weergaloos optreden Chelsea-talent overschaduwd door penaltyrel met ploegmaats: ‘Een schande’
11.50De EK-selectie van Oranje-opponent Polen: dit zijn de kanshebbers
11.50Beslissingen in de Champions League: wie plaatsen zich voor halve finales?
11.47'Elke dag om 11.00 uur krijg ik een reminder op mijn telefoon: WK 2026'
11.45Woerts niet eens met Derksen: ‘Kolere, hij was zó slecht. Levensgevaarlijk’
11.45Voorspel de winnaar bij Manchester City-Real Madrid en pak 50x je inzet!
11.40Is dit de beroerdste strafschop aller tijden? Spits van Osasuna gaat viraal
11.35Bizarre penalty bij Osasuna gaat wereld over en wordt 'slechtste strafschop ooit'
11.30FC Transfervrij: deze sterren kunnen komende zomer gratis opgepikt worden
11.25PSV laat ambities van club onderzoeken: 'We zijn zielsgelukkig met de uitkomst'
11.20Ndicka loopt klaplong op, Van Boekel VAR in Conference League
11.13Alli mikt op grandioze comeback: 'Elke dag een herinnering die 'WK 2026' zegt'
11.05Everton likt wonden na afgang op Stamford Bridge: 'Nog nooit zo geschaamd'
11.01Van der Gijp ziet pijnpunt Twente-talent: 'Die zou twee kopjes groter moeten zijn'
Resultaten x
Buitenland

Frank de Boer: "Heb nog steeds geloof en vertrouwen"

Zit Frank de Boer woensdagavond voor het laatst op de trainersbank bij Internazionale? De kans is groot als we de Italiaanse media mogen geloven. Zelf blijft de trainer strijdbaar. "Ik heb nog steeds het geloof dat we deze situatie kunnen veranderen."

26-10-2016 13:15 door Redactie ELF Voetbal

Torino is de opponent, die vanavond (woensdag) bestreden moet worden. Een nederlaag zou einde Frank de Boer betekenen. Al wordt ook beweerd dat het resultaat niet eens meer uitmaakt: Frank de Boer vliegt eruit! ELF Voetbal hoorde dinsdagmiddag op de persconferentie op het trainingscomplex van Internazionale dat De Boer nog het grootste vertrouwen heeft in zijn functie als trainer.

"Het is een moeilijke periode, maar ik heb nog steeds het geloof dat we als team deze situatie kunnen veranderen", vertelde hij. "Daar hebben we echter wel tijd voor nodig. Voor mij was tot nu toe alleen de eerste helft tegen Atalanta echt heel slecht. Daarbuiten was ons spel altijd redelijk tot goed. Tegen Cagliari speelde we zo'n zestig minuten heel goed. Na afloop spraken de mensen er juist over dat ze in jaren niet meer zo'n goed spelend Inter hadden gezien."

Verbeteren

Over het mogelijke ontslag: "Mijn gedachten gaan op dit moment alleen uit naar het verbeteren van het team en niet naar het feit of ik wel of niet de coach zal blijven van Inter. Dit is iets waar we als team, technische staf en clubleiding aan werken. We willen allemaal dat het snel beter gaat met Inter. Dit project zijn we enkele maanden geleden begonnen. Geen eenvoudig project aangezien we een winnend team willen gaan vormen, terwijl Inter de laatste vijf jaar de titel niet meer heeft gewonnen."

"We willen dat gaan veranderen, maar dat heeft tijd nodig. Het bestuur geeft mij veel vertrouwen, omdat zij ook weten dat dit project tijd vergt. Zij weten net zo goed dat het een heel moeilijk project is. Het bestuur en de leidinggevenden van de club zijn vaak aanwezig, ook bij de trainingen of op het trainingscomplex. Daardoor heerst er een heel fijne en rustige sfeer tussen de technische staf en hen. Natuurlijk hebben zij af en toe andere meningen dan mij, maar dat is helemaal niet erg. Dat hoort er juist bij."

"Ik ga dan ook niet nadenken hoe de situatie kan zijn als ik donderdag niet meer trainer zou zijn van Inter. Daar ben ik absoluut niet bezig, ik houd me gewoon bezig met de wedstrijd tegen Torino." Had De Boer wellicht andere keuzes gemaakt wanneer hij terug kon in de tijd? "Natuurlijk denk je altijd weer terug aan wat ik had ik wel of niet moeten doen. Maar ik werk altijd vanuit een bepaalde filosofie en daar houd ik me aan."

Heel wat fout

"Dus natuurlijk gaat er nog heel wat fout, maar in grote lijnen zie ik wel terug wat ik terug wil zien in het spel van het team. Ik heb daarnaast een grote selectie met veel sterke spelers, maar ik kan er maar elf opstellen. Daardoor zijn er natuurlijk veel ontevreden spelers, aangezien zij allemaal willen spelen. Een selectie van 22-23 spelers zou ideaal zijn, maar dat is helaas niet de praktijk. Het zijn er meer en dan moet je accepteren dat er meer spelers ontevreden zijn doordat ze niet kunnen spelen."

De vragen over een mogelijk ontslag volgden elkaar op. De Boer is er duidelijk klaar mee. Tot dan toe beantwoordde hij de vragen in Italiaans-Spaans gevormde zinnen. In het Engels maakt De Boer in een statement duidelijk dat hij een enorme drive heeft om te slagen als trainer van Internazionale. "Het is lastig om zonder voorbereiding van start te gaan. In een voorbereiding kun je met namen in de oefenwedstrijden fouten uit het spel halen. Dat is nu niet gebeurd en dan kom je fouten dus tegen in competitiewedstrijden."

"Dit is het moeilijkste punt van het coachen van dit team. We willen Internazionale gezamenlijk veranderen in een ander team, dat aanvallend speelt. Het veranderen van die stijl kost veel tijd en zonder voorbereiding nog veel meer tijd. Dat wisten we van tevoren en dat is nu terug te zien in de resultaten. Natuurlijk wisten we van te voren welke spelers we tot onze beschikking hadden, maar als je er dan mee aan de slag gaat is het toch altijd anders."

Puzzelstukjes

"De ene speler is dan toch nog net iets minder in verdedigen of aanvallen dan dat je van te voren had in geschat. Dat betekent dat je weer iets moeten veranderen in het team. Uiteindelijk vallen de puzzelstukjes dan wel ineen, maar dat kost dus tijd. Natuurlijk kun je dan van trainer veranderen. Het zal echter niets gaan veranderen aan de situatie, aangezien de nieuwe  trainer met precies dezelfde omstandigheden te maken zal krijgen."

De confrontatie met Torino bestempelt De Boer als interessant. "Gezien het aanvallende spel van Torino, zal het vanavond een interessante wedstrijd worden. Mihajlovic speelt net als ons vaak in een 4-3-3 opstelling. Het is belangrijk om zeer geconcentreerd te beginnen en geen goal tegen te krijgen. Dit is belangrijk aangezien het vooral voor ons heel moeilijk is mentaal om te schakelen wanneer we op achterstand komen."

"Dat mag vanavond dus niet gebeuren. Ik wil een ploeg zien die voor elkaar door het vuur gaat. Het maakt daardoor niet uit wie er vanavond zullen spelen. Het moet een ploeg zijn die speelt voor de overwinning met de juiste filosofie en instelling. Voor de ploeg is het belangrijk om ook tegen Torino te spelen zoals we dat voor ogen hebben, met aanvallend voetbal. Het moet niet uit maken tegen wie we spelen, de filosofie en denkwijze van de spelers moet hetzelfde zijn."

ELF Voetbal: Hoe kijkt U op dit moment aan tegen het leven in Italië?
"Ik waardeer het leven hier in Italië enorm, Milaan en de omgeving zijn heel mooi. Ik voel me hier heel gewaardeerd ook door de supporters. Het zijn echt perfecte omstandigheden om hier te leven en te werken. Alle mogelijkheden zijn hier aanwezig om goed werk af te leveren."

Dat de fans nog steeds het grootste vertrouwen hebben in De Boer bleek dinsdag op Twitter. In Italië was lange tijd de hashtag #IOSTOCONDEBOER trending topic. Het is een steunbetuiging van de Inter-fans aan het adres van De Boer, om te zeggen dat zij achter hem staan. Voor De Boer zou een dergelijke actie in het stadion woensdagavond van harte welkom zijn, net als de drie punten.




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <