Laatste nieuws
10.25Sombere boodschap bij ESPN: ‘Ronald Koeman is helemaal niet gecharmeerd van hem’
10.19Klaassen over mogelijke terugkeer: 'Ik weet niet of ik hier volgend jaar nog ben'
10.17Bellingham heeft beroemde bewonderaar: Bolt imiteert Real-ster op rode loper
10.13Hoop op oproep van Koeman nog niet opgegeven: ‘Maar ik heb nog niets gehoord’
10.05Bologna zet tegen Roma reuzenstap richting Champions League door wondergoal El Azzouzi
10.03'Horrorscenario voor Dest: verdediger negen maanden aan de kant door blessure'
09.55Inter pakt twintigste landstitel na winst op AC Milan in verhitte derby
09.50Van den Brom snapt niets van Ajax-vertrek: 'Werd op handen gedragen op Toekomst'
09.42Schmidt hekelt gedrag eigen fans: 'Dit zijn geen Benfica-fans'
09.39De Lang gezien bij topper in Denemarken: vier mogelijke Ajax-doelwitten genoemd
09.37PSV wil dolgraag verder met vier spelers, waaronder André Ramalho
09.32De Vrij komt uit spelersbus voor interview: 'Als het nodig is, dan sta ik er'
09.30'Tuchel gepolst als opvolger Ten Hag, Bayern praat met Rangnick'
09.14Crysencio Summerville schittert opnieuw en bezorgt Leeds United belangrijke zege
08.51Gimenez geeft reden voor vormdip: 'Daar lag het de tweede seizoenshelft aan'
08.46Krabbendam denkt te weten welke 3 spelers mogen vertrekken bij Feyenoord
08.45Engelse media overladen Leeds-uitblinker Summerville met complimenten
08.45Summerville stijgt weer tot grotere hoogte: 'Hij voedde het opwindende spel'
08.45'PSV wil door met Ramalho: verdediger heeft echter nog andere opties'
08.32Denzel Dumfries trekt boetekleed aan na rood in kampioensduel Inter: ‘Onhandig om het zo te laten escaleren’
08.24UEFA nog één stap verwijderd van uitbreiding EK-selecties
08.17Spannende periode voor Feyenoord in aantocht op transfermarkt
08.16Johan Derksen is helemaal klaar met Clarence Seedorf: ‘Vier keer gefaald’
08.12Losse heupjes: Dumfries gooit dansmoves en duikt tussen fans na Scudetto-zege
07.56De Mos ziet 'voordeel voor PSV' in blessure Dest: 'De elf miljoen kan streep door'
07.51Moniz en voormalig PSV'er maken seizoen af bij Zwitserse topclub
07.51Moniz en vergeten ex-PSV'er maken seizoen af bij Zwitserse topclub
07.45Nederlanders geen 'nestors van succes' bij Scudetto Inter: 'Is luxe alternatief'
07.34Milan van Ewijk drijft topspelers Manchester United tot wanhoop: ‘Het maakt me wel trots’
07.30Voetbal op tv: Londense kraker en halve finale Coppa Italia
07.21Dumfries vertelt over reserverol en zijn toekomst: 'Niet slim van mij'
07.20Wim Jonk spreekt kraakheldere taal over eventuele terugkeer bij Ajax
07.15Bijlow hoopt op kans om zich alsnog in EK-selectie te keepen
07.15Voetbalpodcast | ‘Ronald Koeman heeft wel met een paar deuren gesmeten’
07.10Dolgelukkige De Vrij moet uit spelersbus getrokken worden voor interview: 'Blijf professioneel'
Resultaten x
Buitenland

Frank de Boer ziet Inter op valreep alsnog winnen

In de veel besproken persconferentie van afgelopen dinsdag gaf Frank de Boer aan dat het niet uit maakte wat er op het spel stond. Internazionale moest gewoon haar aanvallende filosofie hanteren. Op het nippertje resulteerde dat in het gewenste resultaat.

26-10-2016 22:50 door Redactie ELF Voetbal

De boodschap vooraf leek duidelijk te zijn binnengekomen bij de spelers van de Nerazzurri. Vanaf de eerste minuut zette het team onwijs veel druk tegen het Torino van Sinisa Mihajlovic, nota bene oud-speler van Inter. Echter zakte het team enkele minuten later alweer ver terug. De Boer stond dan ook al vroeg in de wedstrijd aan de zijlijn om zijn spelers bij te sturen.

De eerste echte kans in de wedstrijd kwam in de 11e minuut op naam van Candreva, die de bal vanuit een moeilijke hoek in het zijnet schoot. Enkele minuten later schoot Eder van zo'n twintig meter de bal net naast de kruising. Dit herhaalde hij later nogmaals. Alleen schoot hij de bal nu nog wat verder langs het doel. Echter waren deze drie kansen ver beneden de verwachting van deze partij. Beide teams zijn aanvallend ingesteld, maar daar was in de eerste 30 minuten van de wedstrijd weinig van terug te zien.

Zowel Internazionale als Torino leken bang te zijn om een goal tegen te krijgen, waardoor ze snel inzakte bij balverlies. Daardoor konden beide teams in het eerste half uur weinig kansen creëren. Zowel Mihajlovic als de Boer waren dan ook vaker bij de zijlijn te zien dan op de bank. In de 35e minuut ontstond er vanuit het niks een kans voor Icardi. De steekbal van Candreva was eigenlijk net iets te hard. Echter pakte doelman Joe Hart de bal niet klem. De bal kaatste daardoor terug tegen Icardi aan, waardoor het leder vervolgens weer in de richting van het doel ging: 1-0.

Een gelukstreffer voor Inter, die niet op een beter moment kon plaats vinden voor de onder vuur liggende Frank de Boer. De goal bleek echter nog geen omkeer voor het team. De wedstrijd werd echter wel opener doordat Torino ten aanval trok. Inter profiteerde door een counteraanval. Icardi schoot de bal ruim naast het doel van Hart. Een minuut voor de rust maakte Miranda enkele fouten buiten de eigen zestien meter waarna Torino een vrije trap kreeg. Adem Ljajic schoot de bal echter vol in de muur waarna de teams niet veel later de kleedkamers mochten gaan opzoeken.

Tweede helft

Na rust kwam Maxi Lopez (ex-Barca, Milan) in het veld bij Torino. Dit gaf de wedstrijd nog iets meer vuur aangezien hij en de veelbesproken Icardi een verleden hebben. Uiteindelijk ging Icardi er vandoor met de vrouw van Maxi Lopez en zijn twee kinderen. Een wedstrijd in de wedstrijd. De eerste kans na rust was voor Inter. Een bekeken afstand schot van Brozovic ging net naast het doel. Enkele minuten later verdween ook een afstandsschot van Eder naast de paal. De kleine kansen tekende echter wel de intenties van Inter in de tweede helft.

Waar ze in de afgelopen wedstrijden in de tweede helft fysiek te kort leken te komen, trapte ze het gas nu iets verder in om de 2-0 te maken. Waar in de eerste helft het centrale verdedigingsduo (Murillo, Miranda) van Inter veel fouten maakte, daar stonden zij in het begin van de tweede helft sterk hun man. Echter ging het in de 63e minuut alsnog mis voor Inter. Brozovic en Murillo struikelden over elkaar heen, waarna Belotti alleen op Handanovic kon af gaan en de bal fraai het doel in schoot: 1-1.

In de 66e minuut kreeg Brozovic de kans om zijn fout goed te maken. Echter miste hij een enorme kans. Hij hoefde de bal slechts binnen te koppen, maar in plaats van de bal het doel in te koppen, kopte hij de bal tegen een tegenstander aan. Enkele minuten later kreeg ook Candreva nog een uitstekende bal, maar ook zijn kopbal verdween naast het doel. De voorzet was van Eder, die leeg gestreden daarna het veld mocht verlaten voor de andere aanvaller Rodrigo Palacio.

Ondanks de vrij gesloten wedstrijd in de eerste helft, bleken beide teams toch veel te hebben gegeven. Dat was vooral terug te zien in de enorme ruimtes die op het middenveld vielen bij beide ploegen naar het einde van de wedstrijd. Internazionale profiteerde hier het meest van, doordat zij van de zijkanten de ballen voor de goal konden gooien. Torino kwam een enkele keer wel tot de 16 van Inter, maar veel meer dan een corner konden zij hier niet uithalen. Dat deed Inter wel, want ook Icardi miste een enorme kans.

Hij stond één op één met Joe Hart, maar schoot de bal heel slecht in waarna Hart deze eenvoudig kon pareren. In de laatste minuten van de wedstrijd leek de wedstrijd te resulteren in een gelijkspel. In een slotoffensief kwam de bal bij Icardi. Die stond deze keer met het gezicht van de goal af in een moeilijke situatie. Desondanks knalde de Argentijn vanuit de draai snoeihard voorbij Hart. Een ontzettend belangrijk doelpunt voor hem als voor Frank de Boer.

De fans leken voor even de woede op hun aanvoerder te zijn vergeten. Inter speelde daarna de wedstrijd rustig uit. De Boer zal blij zijn met het resultaat en het spel, maar de onzekerheid om zijn positie zal nog steeds aanhouden. Morgen zal er meer duidelijkheid zijn, maar de fans en spelers staan in ieder geval aan de zijde van de trainer.