Laatste nieuws
00.15Oosting baalt van soap rondom Twente-speler: ‘Hij is een absolute teamplayer’
00.10Duitsers klagen na Duitsland - Oranje: 'Ik ben blij dat ik het heb overleefd'

Gisteren

23.58Leicester City ontslaat trainer vrouwenteam wegens relatie met speelster
23.55Hoopvolle update voor Feyenoord: 'Ik verwacht de bekerfinale te halen'
23.55Tienersensatie onderweg: de aanvaller die wél zeker naar Real Madrid gaat
23.45'Kooplustige Chelsea-voorzitter wordt in 2027 vervangen'
23.45'Broeder' Geertruida geliefd: 'Toen ik in tranen schoot, kwam hij naar me toe'
23.40Brugts met Barcelona naar halve finales Champions League, ook PSG door
23.35Leicester City ontslaat coach vanwege relatie met speelster, Sarina Wiegman wil strengere regels: ‘Dit is niet gezond’
23.30Broederliefde steunt rappende Geertruida: 'Komt zo een diss track naar je hoofd'
23.20Genee, Van der Gijp en Derksen snoeihard voor Ajacied: 'Niemand mist hem'
23.15Cor Adriaanse: 'Kans op zijn vertrek bij Feyenoord is fifty-fifty'
23.12Voormalig FC Groningen-spits Strand Larsen excuseert zich bij fans Celta de Vigo
23.05'Barça vol vertrouwen: Frenkie én Pedri dan weer op het veld'
23.05Esmee Brugts met Barcelona door in Champions League, Nederlanders tegenover elkaar in Franse halve finale
23.00PSG pakt laatste plek in halve finale Champions League
23.00PSG completeert deelnemersveld halve finale Champions League
22.53Xabi Alonso wil in Duitsland blijven; nieuwe topkandidaat Liverpool lijkt bekend
22.45'Bayern en Liverpool geven strijd om felbegeerde Alonso op'
22.44Derksen trekt harde conclusie over Ajax-speler: ‘Kost één miljoen per wedstrijd’
22.35Kökçü in genade aangenomen bij Schmidt: ‘Dit is nooit zijn intentie geweest’
22.32Leicester City ontslaat coach wegens vermeende relatie met speelster
22.15'Liverpool geeft droommanager op, kamp-Lobotka flirt met Barça'
22.11Feyenoord lanceert documentaire ‘Kind van Zuid’ over Lutsharel Geertruida
22.05‘Als Slot naar Ajax gaat is hij zijn leven niet zeker, en zijn familie ook niet’
22.05Verenigd Koninkrijk waarschuwt fans Engeland en Schotland voor Duits bier
21.55Bayern-directeur slaat terug naar Davies: 'Ik kan niet wachten tot Sint-juttemis'
21.30'Geluk bij een ongeluk' voor PSV: 'Dreiging van snelle transfer is weg'
21.25Half miljoen Britse voetbalfans krijgen waarschuwing in aanloop naar EK 2024
21.10Voormalig Groningen-spits gaat door het stof na 'pijnlijk misverstand'
21.10Strand Larsen zegt sorry tegen Celta-fans: 'Dit misverstand doet mij pijn'
21.00'Ik ben te vroeg gestopt, maar wij hielden van het leven naast het voetbal'
20.46FC Barcelona-trainer Xavi is leugens zat en klaagt twee journalisten aan
20.45‘Ajax houdt PSV-target Debast in de gaten, maar ondervindt stevige concurrentie’
20.45Feyenoord strikt sponsor uit Qatar voor miljoenendeal
Resultaten x
Binnenland

Melvin Platje wil zes wedstrijden 'knallen' met Lommel United

Na avonturen in Azerbeidzjan, Zweden, Frankrijk en Duitsland is Melvin Platje nu neergestreken bij onze zuiderburen. De goaltjesdief maakt het seizoen af in het shirt van Lommel United. "Ik wil hier twee maanden lekker knallen. Maar de uitdaging is niet gemakkelijk."

25-03-2017 14:30 door Redactie ELF Voetbal

Lommel United staat inderdaad voor een pittige opgave om degradatie uit de Proximus League, de commerciële naam voor de 1e Klasse B, te voorkomen. De reguliere competitie werd afgesloten als hekkensluiter. In de zogenaamde play-down worden alle punten gehalveerd, waardoor de grensclub met negen punten op de laatste plek vier begint. De achterstand op plek drie, waar OH Leuven bivakkeert, bedraagt zes punten. In de slechts zes speeldagen tellende play-down een grote uitdaging.

Zondag speelt Lommel United haar eerste duel. Direct uit. Om 14.30 uur is Cercle Brugge de tegenstander. "We kennen onze opdracht. We moeten vier keer winnen", vertelt Platje tegenover ELF Voetbal. "Dat eerste duel wordt direct cruciaal. Daar moeten we vertrouwen tanken. Ik was van de situatie op de hoogte toen ik tekende. Ik ben gehaald met de missie om niet te degraderen. Daar wil ik graag aan meehelpen. Natuurlijk geloof ik erin. Anders was ik niet gekomen."

Lekker fit worden

Hij speelt nu ruim een maand in Lommel, net over de Belgische grens onder Valkenswaard. "Ik heb pas erg laat mijn contract ingeleverd bij Hansa Rostock. Er was interesse, ook uit Nederland. Maar dat was financieel niet echt interessant. Lommel United liet merken me heel graag te willen hebben. Mijn zaakwaarnemer belde me daarover. Waarom niet? Twee maanden lekker fit worden en proberen mijn goaltjes mee te pikken. Dat is beter dan stil gaan zitten, want zo'n type ben ik helemaal niet."

Tijdens zijn eerste wedstrijden merkte hij al het niveauverschil. "Clubs als Lierse SK en Antwerp schat ik hoger in dan de top van de Jupiler League. Het is geen gemakkelijke competitie. Zelden zijn er uitslagen te zien als 3-1 of 4-2. Er wordt verdedigend gespeeld. Dat wist ik vooraf. Het is vaak zaak snel 1-0 te scoren en dan de boel op slot gooien."

Platje speelt in de aanval met een andere Nederlander: Marko Maletic, oud-spits van Excelsior en Telstar. "Hij is de lange centrumspits, die de bal moet vasthouden. Ik speel om hem heen. Dat is de bedoeling. Als aanvaller moet ik veel arbeid verrichten, superveel lopen. Maar dat ken ik vanuit mijn eerdere buitenlandse avonturen."

Blaricum

De 28-jarige aanvaller verblijft in een appartement van een hotel. "Met een eigen keuken en dergelijke. Maar ik rijd wel drie of vier keer in de week naar Blaricum. Dat is een uur en 35 minuten zonder files. Een paar weken geleden is daar ons nieuwe huis opgeleverd."

Het vormde ook een hoofdreden voor Platje om zijn contract bij Hansa Rostock, dat in de Duitse 3.Liga uitkomt, te verscheuren. "Ik speelde daar bijna alles, maar zag mijn vrouw en twee kinderen maar één keer in de maand. Dat vond ik best moeilijk. Ik wilde weer graag thuis wonen, nu mijn vrouw hoogzwanger is van de derde. Mijn familie zet ik nu op één. Met Hansa Rostock was verder niets mis."

Hij vervolgt. "Ik heb mijn ogen uitgekeken over de faciliteiten daar. We konden daar bij wijze van spreken binnen trainen. Een hal voor voetvolley, naast de kleedkamer een grote fitnesszaal, een jacuzzi, twee ijsbaden, een hele grote sauna en massageruimtes. Dat zie je niet in Nederland. Elke thuiswedstrijd zaten er vijftienduizend toeschouwers. Ik woonde ook in een mooie buurt, het praten ging steeds beter. Daar lag het allemaal niet aan. Al betekenden de uitwedstrijden soms busreizen van acht uur. Dan vertrokken we een dag eerder. Eén of twee keer gingen we ook met het vliegtuig."

Stade Brest

Aan het voetbal moest hij erg wennen. "Het is een competitie met veel rennen, vliegen, rennen en rennen. Doelpunten waren schaars. Het zegt voldoende dat we vier spitsen hadden en niemand had meer dan één doelpunt gemaakt. Ik moest in een 4-4-2 systeem telkens de hoeken induiken. Dat was wel te vergelijken met Stade Brest, waar ik vorig jaar in de eerste seizoenshelft speelde."

De Franse Ligue 2 beschrijft Platje als een lastige competitie met grote, fysiek sterke spelers. "Brest was geen klein clubje. Het kwam jarenlang op het hoogste niveau uit. Ik vind het niet erg om veel arbeid te verrichten. Maar als je geluk had, kwam je tot één kans. Bij VVV-Venlo, mijn laatste club in Nederland, kwam ik tot drie, vier kansen per wedstrijd."

Of hij volgend seizoen in ons land terugkeert, weet hij niet. "Het is zeker een optie. Ik weet dat ik in Nederland altijd scoor. Een voorkeur heb ik niet. Misschien komt er in het buitenland ook wel een leuk avontuur voorbij. Ik sta voor alles open. Eerst richt ik me op Lommel United. Ik wil hier nog zes wedstrijden gaan knallen."




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <