Laatste nieuws
02.56Pijnlijke verspreking Johan Derksen zorgt voor hilariteit bij Vandaag Inside

Gisteren

23.55Mooi: Berghuis doet belofte aan zieke Ajax-fan
23.45Vardy Party: Leicester viert succes acht jaar later wéér voor televisie
23.35'Bayern maakt enorm bedrag vrij voor toptransfer Leverkusen-ster in 2025'
23.28Unicum: veelbesproken De Mil handhaaft zich met tweede club in Pro League
23.25Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
23.20Leicester keert terug in Premier League door afstraffing Leeds
23.20B-garnituur Real wint dankzij scorende basisdebutant en is bijna kampioen
23.15Mondeling akkoord tussen Feyenoord en Liverpool: droomtransfer Arne Slot bijna rond
23.13Real Madrid kan titel nauwelijks nog ontgaan, Crysensio Summerville verprutst eerste promotiekans met Leeds United
23.10Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
22.58B-team Real Madrid rekent af met Real Sociedad, titel bijna binnen
22.57Güler helpt Real Madrid bij basisdebuut in LaLiga aan zege
22.55Leeds gaat op de slachtbank, Leicester keert terug naar Premier League
22.55Britse media: 'Liverpool betaalt minimaal 9 miljoen voor Slot'
22.55Tilburgs feestje verpest: (nog) geen promotie Willem II na gelijkspel
22.40Groningen koestert punt in KKD-kraker: 'Zijn nog vol in de race'
22.25'Liverpool en Feyenoord akkoord over transfersom Slot, deal snel beklonken'
22.25Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
22.22Namen Giménez en Taylor vallen in Italië
22.22Namen Santiago Giménez en Kenneth Taylor vallen in Italië
22.18Fabrizio Romano meldt: "Arne Slot naar Liverpool"
22.07Jong Ajax speelt thuis gelijk tegen Roda JC
22.05Liverpool en Feyenoord bereiken mondeling akkoord over transfer Arne Slot
22.05Roda JC profiteert niet van remise bij kraker Willem II - FC Groningen
22.02Keuken Kampioen Divisie stevent af op spannende ontknoping
22.00'Feyenoord en Liverpool akkoord: Slot krijgt droomtransfer'
22.00Willem II grijpt naast eerste kans op terugkeer naar eredivisie na remise tegen Groningen
21.57Willem II moet promotiefeest uitstellen na gelijkspel in kraker
21.57Roda JC maakt dure misstap, FC Dordrecht vergeet te profiteren
21.57Roda begaat bij Jong Ajax cruciale misstap in strijd om directe promotie
21.55Willem II wint niet van FC Groningen en moet promotiefeest uitstellen
21.52Willem II moet feest uitstellen, maar houdt beste promotieperspectief
21.52VI Live: Willem II moet promotiefeest uitstellen
21.50Jorien van den Herik wordt ondanks steun Feyenoord en Ajax niet de nieuwe KNVB-voorzitter: 'Het is te veel werk’
Resultaten x
Buitenland

Hoe Ajax-opponent Nice zich voorbereidde op het nieuwe seizoen

Ajax neemt het vanavond in Frankrijk op tegen OGC Nice in de strijd om een Champions League-ticket. Met het drama rond Abdelhak Nouri werd de voorbereiding van de Amsterdammers een ongekend zware. Hoe verliep die van de tegenstander?

26-07-2017 15:46 door Redactie ELF Voetbal

Week 1

19 juni begon het nieuwe seizoen voor de selectie van OGC Nice. De ploeg startte een week eerder met trainen dan de andere Ligue 1-clubs, mede omdat de ploeg zich goed voor wilde bereiden op de derde voorronde van de Champions League (waarvan later bekend zou worden dat Ajax de tegenstander was).

De groep die er stond bestond grotendeels uit dezelfde spelers als het seizoen ervoor. Wel waren enkele huurspelers die vorig seizoen nog een belangrijke rol speelde teruggekeerd naar hun eigen club, waarvan Dinamo Kiev-middenvelder Younès Belhanda het grootste gemis was.

Waar een aantal spelers vertrokken waren, hadden ook een aantal nieuwelingen zich bij de selectie gevoegd. Pierre Lees-Melou, een 24-jarige aanvallende middenvelder die voor vier miljoen overkwam na een goed seizoen bij Dijon, schepte de hoogste verwachtingen. Andere aankopen Jean-Victor Makengo en Adrien Tamèze krijgen in Nice wat meer tijd om zich belangrijk te maken.

Week 2

De tweede week van de voorbereiding stond in het teken van het trainingskamp in Divonne-les-Bains, een Frans plaatsje tegen de grens van Zwitserland aan. Hier zou de ploeg twee oefenwedstrijden spelen, tegen FC Stade Nyonnais en Servette FC, ploegen die respectievelijk op het derde en tweede niveau van Zwitserland uitkomen.

De groep die naar Divonne-les-Bains afreisde bestond uit 27 spelers, waarvan Italiaanse topspits Mario Balotelli een van de belangrijkste namen was. Hij sloot zich in de tweede week aan bij de training, een dag nadat hij het besluit had genomen om ook dit seizoen voor OGC Nice uit te komen.

Op 1 juli kwam de ploeg van Lucien Favre voor het eerst in actie. In de wedstrijd tegen Nyonnais koos de oefenmeester voor twee verschillende elftallen in de eerste en tweede helft: respectievelijk een ervaren en een jonger elftal. Het pakte goed uit: beide elftallen oogden sterk en wisten twee keer te scoren. Eindstand: 0-4.

Week 3

Ook de derde week bestond voor de Zuid-Franse club uit intensieve trainingssessies, en werd beëindigd met een oefenwedstrijd tegen Servette. Opnieuw koos Favre in beide helften voor een ander elftal en opnieuw wist Nice de wedstrijd te winnen, ditmaal met 1-3. "We waren moe na een week hard trainen. Het is een goed teken dat we de wedstrijd ondanks dat alsnog winnend afsluiten", zei 21-jarige middenvelder Vincent Koziello na afloop op de website van de club.

De ploeg kon terugkijken op een geslaagd trainingskamp. Op de website van Nice was Favre enthousiast. "Het moraal in de groep is top. Alles is goed gegaan. We hebben hard getraind, de spelers waren erg moe. Maar het zijn professionals. We moeten progressie boeken, want de eerste echte tests staan voor de deur."

Week 4

KAA Gent was de volgende tegenstander. Het was, na de overwinningen op de Zwitserse laagvliegers, de eerste echte test voor de Franse ploeg. Die test werd gewonnen met 2-3. Balotelli, de enige doelpuntenmaker aan Franse zijde in de eerste helft, werd in de tweede helft vervangen door Alassane Pléa. De spits keerde terug na een lange blessure en was in België direct trefzeker.

Dezelfde dag werd de tegenstander bekend voor het duel in de voorronde van de Champions League waar de Fransen zo naar uitkeken. Het werd Ajax, de nummer twee van de Eredivisie én de Europa League in het vorige seizoen. Een zware loting voor de nummer drie van Frankrijk.

Een aantal dagen later volgde de eerste nederlaag in de voorbereiding. In Tsjechië was landskampioen Slavia Praag met maar liefst 4-1 te sterk. Wel miste Nice deze wedstrijd met Balotelli, Dante en eerste keeper Cardinale (hij raakte geblesseerd op het trainingskamp) drie sterkhouders. De week erop wachtte de generale repetitie voor het belangrijke tweeluik tegen Ajax.

Week 5

Tijdens deze generale was Borussia Mönchengladbach de tegenstander. Cardinale, Dante en Balotelli waren alle drie weer terug en dus kon de ploeg van Favre op volle oorlogssterkte aantreden. Na een doelpuntloze eerste helft waren het de Duitsers die na een uur spelen op voorsprong kwamen. Nice wist het echter om te buigen en doelpunten van invallers Plea en Marcel brachten de eindstand op 2-1. Een goede generale dus.

Na deze voorbereiding lijkt Nice klaar om Ajax vanavond te ontvangen. De ploeg heeft hard getraind en op Slavia Praag alle oefenduels winnend afgesloten. Het moraal lijkt goed. Op de langdurig geblesseerde Wylan Cyprien na kan Nice vanavond op volle oorlogssterkte aantreden. Ajax wacht een zware kluif. 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <