Resultaten x

Napels

Wij hoeven jullie niet het verhaal achter Pompeii te vertellen. Het verhaal van een oude stad uit het Romeinse rijk, die op het hoogtepunt van zijn voorspoed in een verwoestende vulkaanuitbarsting van de Vesuvius zijn vernietiging vond. Het voorval gebeurde 79 jaar na de geboorte van Christus, maar is vandaag de dag seconde voor seconde te reconstrueren. De verslagen van letterkundigen als Plinius de Jongere, de muurschilderingen die de angst en wanhoop van de tienduizend inwoners illustreren en natuurlijk alle archeologische vondsten. Pompeii kwam onder lagen vulkanisch as te liggen en werd daardoor meer dan anderhalf millennium beschermd tegen zaken als wind- en watererosie. Toen de stad de laatste eeuwen beetje bij beetje werd opgegraven, werd steeds duidelijker zichtbaar hoe zij luttele minuten voor de uitbarsting eruitzag. De vondsten werden voor toeristen een populaire plek. Of beter gezegd: dat ene cultuur-historische uitje dat twee weken op het strand hangen rechtvaardigt. 

Aan de andere kant van de Vesuvius ligt SSC Napoli. Een voetbalclub in veel opzichten gelijk aan Pompeii: een grote geschiedenis, gedomineerd door een snelle opkomst en een tragische ondergang. Hoe snel de Vesuvius Pompeii tot een hoopje as veranderde, zo hard duikelde Napoli na de succesjaren met Diego Maradona naar de kelders van het Italiaanse voetbal. Serie C, Serie B, alle bijvelden van het profvoetbal in de laars werden toneel van zijn wedstrijden. Mat één verschil: SSC Napoli deed er iets minder lang over om erbovenop te komen. Waar Pompeii anno 2017 niet meer dan een verre voorstad in de agglomeratie van Napels is, is de voetbalclub de afgelopen jaren de belangrijkste uitdager van Juventus in de Serie A. De schaduw van Maradona’s tijden is nog steeds zichtbaar rondom i Partenopei (zie hieronder), maar het huidige elftal staat ook klaar een plek in de geschiedenisboeken te veroveren.

SSC Napoli: Na de twee topclubs uit Milaan trekt geen enkele ploeg in het Italiaanse voetbal meer toeschouwers dan Napoli. Heel gek is dat niet. De Napolitanen zijn verliefd op voetbal en hebben een prachtig elftal. “In de kleine ruimte is Napoli het beste team van de wereld op dit moment”, zei Josep Guardiola onlangs al.

Avellino/Benevento: De alternatieven van SSC Napoli zijn niet per se het gemakkelijkst te bereiken. Avellino en Benevento liggen redelijk in de buurt van Napels (één tot twee uur treinen) en zijn zodoende een leuke optie voor een middagje cityhoppen met een voetbaltintje. Voor het bezoeken van Benevento is zelfs geen beter moment te vinden: de ploeg speelt dit jaar voor het eerst in zijn geschiedenis in de Serie A.

En als u tijd over heeft? Een bezoek aan Napels is niet compleet zonder uw eer aan Diego Maradona te bewijzen. De Argentijn is tegenwoordig vooral gek en apart, maar was ooit een voetballer die een einde maakte aan het eeuwige Napolitaanse minderwaardigheidscomplex. Altijd in de schaduw van Noord-Italië en Rome, tot hij als leider van een oogstrelend team SSC Napoli het kampioenschap bracht. Overal in Napels zijn verwijzingen naar de Argentijnse legende te vinden. Het mooiste eerbetoon staat in Bar Nilo, waar een soort Maradona-kapelletje staat. Een must-visit.
 

Napoli

Napoli - AS Romazondag 28 oktober 20182 aanbieder(s)
Napoli - Empolizondag 4 november 20182 aanbieder(s)
Napoli - Chievozondag 25 november 20182 aanbieder(s)
Napoli - Frosinonezondag 9 december 20182 aanbieder(s)
Napoli - Spalzaterdag 22 december 20182 aanbieder(s)
Inter - Napoliwoensdag 26 december 20182 aanbieder(s)
Napoli - Bologna FCzaterdag 29 december 20182 aanbieder(s)
Napoli - Laziozondag 20 januari 20192 aanbieder(s)
AC milan - Napolizondag 27 januari 20192 aanbieder(s)
Napoli - Sampdoriazondag 3 februari 20192 aanbieder(s)
Napoli - Torinozondag 17 februari 20192 aanbieder(s)
Napoli - Juventuszondag 3 maart 20192 aanbieder(s)
Napoli - Udinesezondag 17 maart 20192 aanbieder(s)
AS Roma - Napolizondag 31 maart 20192 aanbieder(s)
Napoli - Genoazondag 7 april 20192 aanbieder(s)
Napoli - Atalantazaterdag 20 april 20192 aanbieder(s)
Napoli - Cagliarizondag 5 mei 20192 aanbieder(s)
Napoli - Interzondag 19 mei 20192 aanbieder(s)

Bekijk meer informatie over Napoli op:
Voetbalreizen Napoli - VoetbalreizenXLVoetbalreizen Napoli - Number1 VoetbalreizenVoetbalreizen Napoli - VoetbalTravel.nl

Benevento


Bekijk meer informatie over Benevento op:
Voetbalreizen Benevento - Number1 VoetbalreizenEr zijn bij deze club nog geen voetbalreizen aanwezig
Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
transfergeruchten Laatste: 'Paris Saint-Germain gaat contract Adrien Rabiot alsnog verlengen'
boulevard Laatste: Mevrouw Khedira shinet in heerlijk badpak
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <