Resultaten x
Binnenland

Velez-journalist: "PSV krijgt met Romero vrolijke, balvaste spits"

Uiterlijk komende zomer sluit hij aan bij PSV. Maar wellicht komt Maximiliano Romero al deze winter naar Eindhoven. "Hij is een hele vrolijke jongen. PSV krijgt er een talentvolle, balvaste spits bij."
30-12-2017 08:00 door Sander Berends

"Als hij in het strafschopgebied in zijn voeten wordt aangespeeld, is hij op zijn best. Hij is lastig van de bal te krijgen, fysiek sterk en heeft een goed schot in zijn rechtervoet", vertelt Guillermo Tagliaferri, journalist van de grootste Argentijnse krant Clarín, tegenover ELF Voetbal. Hij volgt namens het dagblad Velez Sarsfield, de club waar Romero nog onder contract staat, op de voet.

"Velez Sarsfield kent een goede jeugdopleiding. Veel Argentijnse talenten zijn daar begonnen met hun voetbalcarrière. Romero was al vroeg erg goed. Op zijn vijftiende kon hij al naar Arsenal. De Engelse club stuurde al vroeg scouts naar wedstrijden van Velez Sarsfield. Romero liep toen een knieblessure op en is er toen lang uitgeweest. Gelukkig is hij nu weer helemaal fit. Hij heeft een goed jaar achter de rug."

Echte nummer negen

Of de achttienjarige leeftijd klaar is voor de stap naar PSV, is lastig aan te geven volgens Tagliaferri. "Hij krijgt te maken met een nieuw land, een nieuwe cultuur, een nieuwe taal. Dat is altijd afwachten. Met zijn spel voorzie ik geen problemen. In welk systeem speelt PSV? Bij Velez acteert hij in een tweespitsensysteem. Dat is ideaal voor hem. Hij is de diepe man, de balvasthouder. Een echte nummer negen."

Het verbaast de sportjournalist niet dat Romero voor het buitenland kiest. "Velez Sarsfield zal hem liever verkopen aan een club uit Europa dan aan een absolute topclub in ons land als Boca Juniors of Independiente. Die clubs kunnen financieel niet wedijveren met een club uit Europa."

Zaakwaarnemer

PSV betaalt naar verluidt 10,5 miljoen euro plus een doorverkooppercentage van tien tot vijftien procent. "Ook een Duitse club was in de markt (VfB Stuttgart, red.), maar PSV deed gewoon het beste bod. Zo moeilijk is het niet. Zijn zaakwaarnemer is Rolando Zarate, de broer van Mauro (oud-speler van West Ham United, Lazio Roma, Fiorentina en nu Watford, red.). Hij kent de Europese markt goed en zal een goede beslissing hebben genomen."

PSV kan een vrolijke speler tegemoet zien. "Ik heb hem diverse malen geïnterviewd", sluit Tagliaferri af. "Hij was altijd vrolijk, praatte volop en is erg open. Maar dat was natuurlijk in het Spaans. Natuurlijk kan hij nog altijd bijleren en is hij nog niet op zijn top. Maar ik heb er volste vertrouwen in dat Romero het goed gaat doen bij PSV."Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Jasper Cillessen verlaat FC Barcelona voor Valencia of AS Roma'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <