Resultaten x
Binnenland

Toptalent in wording: Arnaut Groeneveld

Arnaut Groeneveld is 21 jaar oud en wordt door velen niet meer beschouwd als talent, maar is wel een speler met potentie. Donderdag 22 maart maakte hij als speler van Jong Oranje zijn debuut tegen de leeftijdgenoten van België en scoorde hij. Amper twee jaar geleden zat de geboren Nigeriaan bij PSV op een dood spoor. Maar NEC bood hem in 2016 uitkomst. Sindsdien is Groeneveld met zijn snelheid, assists en doelpunten van onschatbare waarde voor NEC.
24-03-2018 10:00 door Marc Gunterman

Jeugdopleidingen

De in Nigeria geboren Arnaut Groeneveld begon zijn voetbalcarrière bij de plaatselijke amateurclub RKSV Margriet uit Oss. Dankzij zijn behendige passeeracties en doelpuntengemiddelde klopte betaald voetbalvereniging uit TOP Oss op de deur. Groeneveld, net elf lentes jong, maakte de overstap van amateurclub RKSV Margriet naar de jeugdopleiding van TOP Oss. Bij TOP Oss bracht Groeneveld maar enkele seizoenen door en stapte hij op elfjarige leeftijd over naar PSV. In Eindhoven voetbalde hij acht seizoenen op sportcomplex De Herdgang. Terwijl Sinterklaas net het land had verlaten en kerst er aan zat te komen, maakte Groeneveld op 7 december 2015 zijn debuut in het betaalde voetbal. Op bezoek bij NAC Breda mocht de zeventienjarige flankspeler zijn eerste minuten als profvoetballer maken bij Jong PSV. Hij verving Moussa Sanoh. 

Amper zes maanden later klopte NEC aan bij de zaakwaarnemer van Groeneveld met de vraag of het mogelijk was Groeneveld in te lijven. In eerste instantie werd Groeneveld gestald bij de beloften van NEC, maar omdat hij daar een dusdanig goede indruk achterliet, werd hij al snel overgeheveld naar de selectie. In september 2016 maakte Groeneveld tegen nota bene 'zijn' PSV zijn debuut. Het werd echter een debuut om snel te vergeten. NEC verloor kansloos met 0-4. Hij speelde vervolgens vrijwel iedere wedstrijd en tekende begin 2017 een contract dat hem tot 2020 aan NEC zou verbinden. 

Assistkoning

Hoewel NEC en Groeneveld vorig seizoen afgleden naar de Jupiler League en Groeneveld wederom op het tweede niveau actief was, maakte hij in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2016/17 zijn eerste Eredivisie-doelpunt. Op bezoek bij sc Heerenveen won NEC met 0-2 en leek het zich te handhaven. Maar doordat Sparta Rotterdam door het oog van de naald kroop op bezoek bij Go Ahead Eagles, gleden NEC en Groeneveld af naar de Jupiler League. In de Jupiler League bleven zijn kwaliteiten dit seizoen niet onopgemerkt. Groeneveld speelde 21 duels voor de Nijmegenaren en scoorde daarin acht keer. Ook gaf hij liefst twaalf (!) assists. Deze statistieken leverde hem uiteindelijk een uitnodiging op voor Jong Oranje. Bij Jong Oranje maakte hij zijn basisdebuut tegen de Rode Duivels. In stadion De Vijverberg verloor Oranje weliswaar met 1-4, maar maakte Groeneveld direct zijn eerste officiële goal voor Jong Oranje. Arnaut Groeneveld is een toptalent in wording en kan, indien hij deze vorm vasthoudt, met zijn onbevangenheid en rendement in de toekomst van waarde zijn voor Jong Oranje of het Nederlands Elftal.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'PSV krijgt concurrentie uit Serie A voor onhaalbaar geachte Lyanco Vojnovic'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <